Moški zgradi bivališče, ženska ustvari Dom.

To je resnica, ki zame osebno odslikava temeljno resnico, s katero že vse od leta 1996 kreiram Domove; Dom je le odsev tebe.

Vsako leto, ko se za 14 dni preselimo na morje čutim, kako Dom nesemo s Seboj. Leta tega nisem znala ubesediti, čeprav sem vedno v sebi čutila, kako prazen je bil Dom, ko smo se vrnili nazaj. Kot bi nekaj manjkalo.

Potem sem počasi skozi filozofijo Feng shuija najprej v zunanjih prostorih (več o tem pišem v članku >>>tukaj<<<) začela z energijskim čiščenjem notranjega prostora. Vse skupaj se je sestavilo v širšo sliko po letu 2010, ko sem začela intenzivno študirati dinamiko notranjega prostora.

Ko moj dragi postavi šotor, ki je na dopustu naše začasno bivališče, čutim, da je na meni, da ga naredim za Dom.
Rada rečem, da je ženska tista, ki ustvarja sveti prostor, vendar dolgo časa nisem vedela, kako to naredim. To, kar bom danes podelila s teboj, je del izvornih znanj, ki sem jih prejemala skozi svoja popotovanja v Indiji, pa kasneje na Baliju, Kauai otoku in Egiptu. V resnici je vse že tebi, vendar zase vem, da sem potrebovala ključe, ki sem jih dobila na različnih koncih sveta, ki so me vodili nazaj k meni, nazaj v izvorno mesto iz katerega vse vznika.

Moja radovednost in raziskovanje izvornih modrosti egipčanske alkimije in drugih svetih praks me je vodilo k razumevanju, da je ženska tista, ki je mojstrica prostora. Ženska je bila vedno tista, ki je ustvarila Dom in ki je skrbela za ognjišče v Domu.

Ognjišče v prenesenem in konkretnem smislu.

Ženska je tista, ki ustvari Dom. Moški je tisti, ki zgradi bivališče, hišo, postavi šotor, vendar ne zna ustvariti topline in domačnosti, ki jo lahko občutiš, ko si Doma. Kajti Dom ustvariš iz svoje ženske Duše. Napolniš ga s svojimi dušnimi kvalitetami.

Ljudje v svoj dom umestimo stvari, ki predstavljajo to, kar nam veliko pomeni v življenju, svoje vrednote in radosti. In zato lahko takoj, ko vstopimo v nek prostor, prepoznamo, kaj so glavne vrednote človeka, ki tam biva, kot tudi ali se ceni ali ne.

Skrivnost je v tem, da ženska Dom ustvari iz svojega notranjega svetega prostora. In to ni srce, temveč maternica..

Maternica je bila prvi dom čisto vsakega bitja. Moje svečeniško urjenje je razkrivalo pomen maternice in kako je ženska tista, ki iz svoje maternice, iz svetega prostora svoje maternice, ustvari zunanji sveti prostor, ki je preslikava tega kar je v njej, v zunanji prostor.

V enem od video sem podelila, kako ženska iz svoje notranje posode ustvarja in skrbi za različne posode kot je starševstvo, partnerstvo, kariera in kako pomembno je, da poskrbiš za svojo notranjo posodo, da lahko držiš prostor oziroma energijski prostor.

Stare tradicije govorijo o tem, kako je ženska vedno skrbela za ogenj v Domu in ta izvorni ogenj gori v maternici Ženske. Njena Shakti energija vznika v samem centru njene maternice in ženska je varuhinja tega notranjega ognja. Na ženski je, da skrbi za svoj ogenj in ga neguje.

Fascinantna lastnost ognja je, da potrebuje gorivo, da stalno gori. Potrebno je nenehno nalagati na ogenj, drugače ugasne.

In v Domu je ženska tista, ki skrbi zato, da ogenj ne ugasne. Če ženska neha nalagati na ogenj, so vsi, ki so del tega ognjišča, pogubljeni.

Če je sveti prostor Doma oskrunjen v ženski, ne zmore ustvariti tega svetega prostora v zunanjem svetu. In to je tisto, kar dnevno opažam pri ženskah. Zaradi oskrunitve Doma so se številne ženske odpovedale svojim znanjem in modrosti, ki jo nosijo v sebi. Veliko žensk čuti strah ob tem, da bi stopile v stik s svojim izvornim domom, pa ne vedo zakaj.

O tem, kako sveti prostor ustvarjaš iz svoje maternice in kako se zgodi oskrunitev Doma bom delila z vsemi v Templju SiStars na našem klicu konec meseca. Če še nisi del plemena SiStars, te vabim, da se nam pridružiš. Več najdeš na spletni povezavi >>>tukaj <<<

Bodi Sijajno in Sijajna!
Taja Albolena

P.S. O tem, kako bolje razumeti razliko med moško in žensko naravo sem spisala eKnjigo, ki jo lahko prejmeš, če se prijaviš tukaj >>>.
Pripravila sem jo, ker sem zaradi nerazumevanja svojega moškega po 15 letih v odnosu skoraj odšla. In ker zate želim, da preden zabredeš v težave, poznaš 10 stvari, ki sem se jih v reševanju svojega odnosa naučila.