Rojstvo feniksa in noč čarovnic

Vstopamo v posvečeni čas, ko bo nega sebe izjemnega pomena. To je čas praznjenja skodelice. Saj poznate zgodbo svetnice … ne?

K svetnici je prišel učenjak, ki je pametoval in dolgovezil kar precej časa in svetnica je predlagala čaj. Previdno je začela nalivati rožni čaj v skodelico in ko je čaj napolnil skodelico do roba ni nehala, nalivala je naprej. Učenjak je osupel opazoval čaj, ki je zdaj tekel po mizi na vse strani, ona pa je še kar nalivala in nalivala. “Nehaj!” je končno izbruhnil “Ne moreš dodati nečesa v nekaj, kar je že polno!” Svečenica je odložila čajnik in rekla: “Točno tako!”

Ta posvečeni čas v katerega vstopamo na Samhain ali noč čarovnic bo izjemen čas za soočanje s tistimi področji vašega življenja, kjer stvari ignorirate. Čas je za praznjenje skodelice in več zavedanja. Pomembno je razumeti, kako je pozornost naše orodje in če ste imeli do zdaj občutek, da vam ni treba nič vedeti in da se bo vse uredilo samo od sebe, prihaja veliko presenečenje. Energije nas soočajo s tem, da je vse naša kreacija. In izgovori, češ, nisem vedel, enostavno ne pridejo več v poštev.

Pred nami je čas, ko bo potrebno svojo pozornost utelesiti in začutiti sebe, namesto, da čas preživljate v glavi, v analiziranju in načrtovanju skozi razum. “Začuti se!” nam sporoča nova luna, ki nas čaka v škorpijonu. S škorpijonom smo vstopili v obdobje preizkušenj sprejemanja neskončnih glav svojega nižjega jaza, in mlaj v škorpijonu bo razkrival maske in persone. Razkrivale se bodo stvari, ki jih poskušamo skriti, kajti mnogim se dogajajo izzivi na preveč frontah hkrati, da bi še uspeli obdržati skrivnosti, za katere porabljajo ogromno svoje življenjske energije. In če ignorirate svoje maske počakajte do srede, ko jih bo začelo luščiti z obrazov mnogih. To bo zanimiv teden projekcij, kajti ko se ne moremo soočiti s svojim vročim kostanjem, ga poskušamo predati v roke nekoga drugega, da bi se ukvarjal z njim.

V polno skodelico ne moreš naliti čaja, potrebno jo je izprazniti, da bi lahko nalili svežega.

Začutiti bo potrebno to, kar se resnično dogaja v nas in sveti krogi so bili tradicionalno mesta čutenja. Noč čarovnic bo odpirala vrata in potrebno se bo čutiti. Čutenje je tisto, ki nas vodi skozi tok in če si ne dopustite, da čutite svoje izvorne občutke v sebi, ste v upiranju in s tem ustvarjate takoimenovana negativna čustva. Mlaj bo od nas zahteval, da spustimo kontrolo, da prenehamo z nadzorovanjem in da smo voljni, da se povežemo s sabo, v sebi. Izziv je v tem, da običajno, ko se odpremo najprej na površje pride vse tisto, česar ne maramo in nočemo videti, vendar nas tokratna luna ne bo spustila z vajeti kar tako. Kajti z njo prihaja tudi zadnji mrk v letošnjem letu in za mrke pravijo, da imajo vpliv tudi do leto dni po tem, ko se zgodijo. In eni napovedujejo, da bo tokratni mrk zaključil zgodbe vse iz leta 1994, ko se je zgodil prejšnji sončni mrk v škorpijonu. Za mnoge od nas je to v prejšnjem življenju in zase lahko rečem, da je bilo leto 1994 prelomno.

Potrebno bo prinašati svetlobo (zavestno zavedanje) v notranjo temo (nezavedne motivacije). In za tiste, ki veste kako stres preobražati v radost zavestno, bo to verjetno ena tistih lun, ki prinaša številna darila, kajti val se veča in močno že plavamo, da ga ujamemo. Po tej luni se bomo počasi dvignili na svojih deskah in zarezali v ta val energije, ki prihaja na Zemljo skozi aktivnosti tako na soncu kot tudi pri prenosu energij iz centralnega sonca. Potem se bo potrebno obdržali na deski na tem valu.

Ne smemo pozabiti, da je škorpijon pravzaprav znamenje, ki simbolizira feniksa, priča, ki se rojeva iz pepela in da je v starih tradicijah škorpijona predstavljal simbol orla.

Samhain (izgovarjamo Sow-wen) po zemeljskem koledarju predstavlja konec luninega leta. 31.oktober je dan vseh svetih, ko so tančice med svetovi najtanjše in zato je to praznik, ko vstopamo v stik z dušami prednikov in z duhom. Tradicionalno gledano je to praznovanje življenja in ne smrti, kajti kot sem že rekla, je potrebno skodelico izprazniti, da bi jo lahko na novo napolnili. Stvari morajo umreti, da bi se lahko rodile na novo, to je naravni cikel. In vsaka smrt nas opomni na pomen življenja, na to, kako pomembno je, da praznujemo z živimi. Ko se spominjamo prednikov, slavimo vse, kar so nam zapustili z vedenjem, da je na nas, da izročilo preobražanja, umiranja in rojevanja nadaljujemo in pridobljeno znanje oplemenitimo.

Moč Samhaina je že sama po sebi izjemno transformativna, letos pa je prav noč čarovnic uvod v tridnevno obdobje pred mrkom in mlajem, kar vse skupaj še dodatno ojačuje. Zato je pomembno, da iz svojih rokavov potegnete orodja molitve, notranjega vpogleda, samo izpraševanja, blagoslavljanja in predaje božanskemu. V tem času ne boste nikamor prišli s svojimi reakcijami boja, upiranja, bega ali zamrznitve. Sprejemljivost bo nujno potrebna!

Pred nami je posvečeni čas darovanja in obredov. Obredov sprejemljivosti, obredov hvaležnosti, obredov blagoslavljanja, obredov ljubezni in radosti. To naj bo čas počitka, regeneracije, negovanja sebe, milosti in hvaležnosti za vse kar imamo.

Čas je, da prižgemo svečko sprejemljivosti in sprejmemo vse tisto, s čimer se bojujemo, kar nam ni všeč. Lahko to poimenujete tudi odpuščanje, vendar v mojem svetu, v mojem pogledu na svet, kjer je vse eno in eno v vsem, ni česa odpustiti, kajti vse samo je. Veliko pa je stvari, s katerimi nismo pomirjeni, s katerimi se bojujemo in to je potrebno sprejeti v sebi.

In v sredo se dobimo v posebnem Samhain srčnem krogu, kjer se bomo povezali v srčni krog in skozi pet aspektov Biti skozi jasnost, prisotnost, pristnost in povezanost usmerjali svoje srce v utelešanje naših Daril na Zemljo, v kreacijo. To bo krog sprejemljivosti.

In naj vas v teh dneh vodi modrost iz Herkulesove zgodbe; Vstanemo, ko pokleknemo. Zmagamo, ko se predamo. In bitko dobimo skozi predajo!

Namarie
Taja Albolena