Draga srčna Ženska,

Želiš izboljšati odnos s tvojim moškim?
Potem moraš začeti pri Sebi.

Vem, kako je to slišati. Zelo klišejsko. Vendar govorim iz lastnih izkušenj. Moje ime je Taja Albolena in ne glede na to, kako težko mi je to javno priznati, ampak, ko sem mislila, da sem izgubila odnos s svojim možem, ko sem se zlomila, sem se čisto zares našla.

Naj ti razložim, kje sem bila včasih in kje sem zdaj!

KAKO se je na novo rodil sedanji odnos z možem po 24 letih skupnega življenja, po skoraj ločitvi, piše v spodnji knjigi. Brezplačni. Ker želim, da jo prebere širna Slovenija. Saj lahko tako rešimo marsikaj.

Zase vem, da bi mi zapisano zelo koristilo, ko sem se neko jutro leta 2008 zbudila z zavedanjem, da sem bolj moška od moškega samega. In da mojemu moškemu verjetno ni ravno žur biti v postelji še z enim moškim.
Sila boleče spoznanje in trdo prebujenje.

Posledica tega spoznanja je bilo nekaj, kar močno odsvetujem vsem tistim, s katerimi delam, vendar sama tega takrat nisem znala – spustila sem vse iz rok in se zavezala temu, da ne bom več zagrabila nazaj. In tako sem nekaj mesecev opazovala, kako je najin odnos drvel v prepad in to zelo hitro. Jaz nisem več zagrabila, moj moški pa je čakal name.
Po devetih mesecih se je odnos raztreščil ob vznožju hriba in zelo boleče je bilo pobirati koščke. Počutila sem se daleč najbolj neumna in nesposobna blondinka, kar jih je svet videl (danes nisem več blond, leta razcveta in rasti v partnerstvu so spremenila tudi barvo mojih las).

To me je oklestilo vsega balasta glede tega kakšen bi moral biti moj partnerski odnos, ki sem ga prevzela s strani družbe, ljudi, trendov in primarne družine. Spoznala sem, da je edina možnost, da ohranim odnos, če se vrnem nazaj k sebi in ga poustvarim iz sebe navzven.

V tem procesu reševanja svojega odnosa sem spoznala, da me zanimajo resnični odnosi, iskreni odnosi, odnosi, kjer si lahko ranljiva in si to kdor ti si, popolnoma.
In kjer je oseba na drugi strani lahko to kdor resnično je. In to je se precej bolj romantično bere na papirju, kot je v resničnem življenju.

Danes vem, da je dinamika v odnosu kot ples v paru.

Če želita plesati res blizu drug z drugim, bo eden moral voditi in drugi slediti. V nasprotnem primeru se bosta prerivala po plesišču, se prepirala kdo je tisti, ki naj bi vodil ali pa stala kot dve lončnici v pričakovanju, da bo vodila oseba na drugi strani.

Dejstvo je, da imamo vsi v sebi del, ki vodi in del, ki sledi, del, ki daje in tistega, ki sprejema.

Energija za delom, ki daje je povezana z razmišljanjem, delovanjem, odločanjem, planiranjem in vodenjem.
Energija za delom, ki sprejema, je čutenje, izražanje, intuicija, da si to, kar si in sledenje.

Te energije so v nas in na nas je, da jih uporabimo, da z njimi upravljamo na različnih področjih našega življenja.

Tisto področje, ki je meni osebno povzročalo največ težav so bili in so še vedno odnosi. To je tisto področje, ki je od mene terjalo največ soočanja s seboj in prepoznavanje svojih temeljnih mehanizmov, zaradi katerih sem vedno znova ustvarjala težave v svojih odnosih.

Globoko verjamem, da je vse že v tebi. Samo spomniti se moraš, to sprejeti in zaživeti v tvojem vsakodnevnem življenju.

Seveda je na internetu na voljo milijon informacij na to temo in ženske smo preplavljene z informacijami.
Žejne smo praktičnih izkušenj, ki jih lahko takoj damo v prakso, kot sahara vode. Pa ne instant rešitev v glavi, temveč tiste resnične občutene, utelešene modrosti, ki jo ženske nosimo v sebi in jo poznamo v svojem drobovju. Ženske smo izjemno intuitivne in če si dovolimo začutimo katere so prave informacije, lahko naredimo čudeže.

In tukaj vstopim jaz. Brezplačna eKnjiga Vodnik za razumevanje moškega ti bo razkrila:

Deset stvari, ki sem se jih naučila o moškem, ko sem reševala svoj odnos

Zakaj je takrat, ko je ženska srečna, srečen tudi moški?

Kje začeti, če imaš v odnosu z moškim težave?

Kaj je prvi korak, za katerega moraš poskrbeti?

Zakaj je ženstvenost ključnega pomena za izpolnjujoče življenje?

 

Če si začutila moje besede, vpiši tvoje podatke v spodnji obrazec in jaz ti pošljem eKnjigo, ki sem jo napisala za svoji hčerki, s pomočjo mojega moškega in še treh moških mojih prijateljic.

Ker želim, preden v svojem odnosu z moškim zabredeš v težave, s teboj podeliti mojih 10 spoznanj iz svoje izkušnje.

Ja, je res unikatna knjiga s tega področja in zdaj končno vem, da je to moje najboljše delo do zdaj - ker spreminja življenja in ker sem bila sama svoj poskusni zajček!

 

 

Priimek in ime
e-mail

Ja Taja, z vnosom svojih osebnih podatkov (ime, priimek, E-mail) se strinjam s tem, da jih boš obdelovala skladno z veljavno zakonodajo in tvojo politiko zasebnosti in pogoji poslovanja.

Hkrati se strinjaš, da Ti bom na vnešeni elektronski naslov še kdaj poslala dodatno relevantno vsebino…

In kot posebno darilo prejmeš tudi brezplačno naročnino na moj mesečnik Namarie. Namarie je poln uporabnih informacij, svežih in zabavnih tem. In zagotavljam ti, da ga je resnično užitek brati!

To, kar želim zate je to, kar je z menoj delil moj prijatelj, ko je prebral, kar sem zapisala: »Ko sem prebral tale navodila za razumevanje moškega sem si res oddahnil. Začutil sem veliko olajšanje, hvaležnost in potrditev. Šele zdaj razumem zakaj sem z ženskami imel take težave. Po prvi strani sem si rekel: »Vedel sem.« Instinktivno sem vedel, da nisem slab človek ali slab partner. Vendar nisem poznal medsebojnih razlik in jih zaradi tega nisem spoštoval ali jih dal v prakso. To je razlika med spoloma, za katero bi želel, da jo moja žena pozna. Želel bi, da moja žena prebere knjigo in da to o čemer govoriš, tudi naredi. Tole je spremenilo tudi moj pogled na ženske. Šele zdaj razumem razliko. Saj veš, moški delamo kar delamo, na moški način, ker smo moški.«

 

 

Začuti dragocenost!
Zaživi srčnost!
Zasij kot Ženska!

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!

Taja Albolena