Dragocenost ženskega kroga

Če si dovoliš v zivljenju, da upočasniš in začutiš svoje srce, kar je želja mnogih žensk s katerimi prihajam v stik, se skupaj z ranljivostjo prebujajo vse tvoje ranjenosti, ki čakajo na to, da jih objameš in se z njimi pomiriš. Danes sedim v dnevni sobi, v krasni hiški v Calgaryju v Kanadi.in to kar sem si dovolila je upočasnitev. Obdaja me krasna narava, zunaj se zaključuje še en krasen sončen dan. Upočasnila sem na minimum in si dovolila razvajanje moje ženske duše v ženskem krogu izjemnih žensk. Vsaka je edinstvena, unikatna, enkratna in vsaka deli z vsako v krogu svoje darilo, svoje izžarevanje. In vsaka mi nastavlja ogledalo v katerem spoznavam sebe in svoje ranjenosti skozi katere mojstrim svojo ranljivost.

Umetnost izžarevanja, sijanja govori o tem, kako pomembno vlogo igrajo v prepoznavanju sebe, svoje edinstvene in unikane ženske esence tvoje sestre. Sistars jih imenujem sama. Sistars so zenske, ki stojijo s tabo in za tabo, ob tebi in te podpirajo v tem, za kar si tukaj, da dosežeš. Držijo te, ko spoznavaš kdo si v resnici. In ko sama spoznavam od blizu bistvo umetnosti izžarevanja zadnjih pet let, ob tem vedno znova ponižno spoznavam in sem vsakič znova presunjena ob dragocenosti ženskih krogov. Bistvo ženskega kroga je v tem, da ti vsaka ženska podari košček skozi odslikavo. In tako delček po delček spoznavaš svojo unikatno ženstveno esenco. Kajti resnica je, da sebe doživiš, izkusiš skozi druge ljudi. dejstvo je, da sebe vidiš v ogledalu drugih. In ženske ti odslikajo delčke tvoje ženske esence. Ženstvenost, tvoja ženstvenost ni uniformirana, je unikatno samo in zgolj tvoja. Nihče ti ne more povedati kaj je tvoja ženstvenost, odkriješ jo, ko si to kar si in si dovoliš, da sprejmeš odslikavo tega.

Pogosto sem sama sebe iskala v drugih, se primerjala z ženskami, si zelela, da bi bila taka kot one. Dojela sem, kako močno sem tekmovala za lepoto, ker sem bila že zelo zgodaj prepricana, da nisem lepa. In tako kot moški tekmujejo drug z drugim kdo je močnejsi, ženske tekmujemo z drugimi ženskami katera je lepša… nezavedno. In največja preizkusnja je vedno, ko mati tekmuje s svojo hčero za lepoto, za pozornost in pogosto v tem boju zmaga enostavno zato, ker je močnejsa in bolj izkušena v tem zenskem svetu dvobojev, ker zna bolje manipulirati z življenjsko energijo, s svojo spolno energijo.

In včasih, ko od strani opazujem tovrstne dvoboje težko verjamem, kaj si delamo, kaj delamo druga drugi. Sestrstvo bo mogoce le, ko bomo ženske dojele, da lepota samo je. Je del vsake ženske in nima nobene veze z make upom, frizuro, nakitom ali obleko. Vse to poudari tvoj sijaj, tvojo lepoto, tvoje izžarevanje, vendar ga ne more ustvariti. Lepota je v vsaki ženski, le odkriti jo mora, v sebi. In se pocutiti dovolj varno v sebi, da ta sijaj pokaže iz sebe.

Kanada je država, ki mi je skozi ta vikend pokazala svoj nežen, ženstven, mil, mehak obraz. Toliko sester na kupu, toliko ljubezni in globine, da sem globoko ganjena. Globine prepoznavanja me nosijo v sveže vode, v nove tokove, v prepoznavanje sebe na način, ki ga še ne poznam. Hvaležna sem za to izkušnjo katere del sem in za intimnost, ki mi je omogočena, da se lahko spuščam in v sebi spoznavam globine povezanosti, ki sem jo sposobna.

Hvala, hvala, hvala ženskemu krogu, ki me drži in pelje na nov nivo, v novo zgodbo mene same.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena