Manjkajoči košček

Priznam, to kar bom delila v nadaljevanju je bil zame osebno dooolgo časa manjkajoči košček. Vendar sem leta 2007 na mojo veliko srečo srečala osebo, ki mi je razkrila kaj ta manjkajoči košček je. In zame je moj manjkajoči košček deloval kot čarovnija.

Mediji, pop kultura, sodobni trendi so veliki večini žensk oprali možgane. Ženske mislimo, da če bomo shujšale, če bomo telovadile, skratka oblikovale svoje telo, če nam bo uspelo znebiti se celulita (ta je v teh dneh pred poletjem velika tema), ojačati mišice, potem bomo bolj privlačne. Na mojo veliko žalost pogosto od izjemno privlačnih žensk slišim tovrstna pritoževanja in vem, da sem bila vse do leta 2007 nezavedno v tem istem kampu. Kot da tovrstno zavračanje telesa ni dovolj, se vedno znova pritožujemo, kaj vse je narobe z našimi lasmi. In mnoge so mnenja, da je seksi perilo, obleka in zapeljivo vedenje potrebno, da bi pritegnile moškega, po možnosti »pravega« moškega.

Ok trenutek resnice, brez dvoma drži, da s tem pritegneš moškega do sebe, vendar vsa pozornost, ki jo nameniš fizični privlačnosti moškemu signalizira eno samo stvar… želi si seksa. To je to.

Še eno priznanje, ko sem to dojela, sem si oddahnila. Brez dvoma sem pogosto oddajala napačne signale in namesto, da bi v moškem prebudila potrebo po tem, da me neguje, poskrbi zame, mi podari svoj čas in me osreči, sem ga »zrajcala« in je želel tisto, česar si sama pogosto nisem želela… seks. In ko danes gledam mlade punce (doma imam dve najstnici) mi je kristalno jasno, da iz medijev in s strani vrstnic dobivajo iste impulze, ki sem jih tudi jaz in moške vedno znova pripravijo za tisto eno stvar, ki si je ne želijo. Ženske si želimo naklonjenosti s strani moškega, vendar nam nihče ni povedal, da naklonjenosti s strani moškega ne dobiš, če aktiviraš fizično privlačnost pri sebi.

Verjetno malo zgodovine ne bo škodilo. Moški si želijo žensko, ki ga fizično privlači. Vendar razlog za to leži v genih. Zadnjih 50.000 let DNK moškega kliče po razmnoževanju, da bi človeška vrsta preživela. Najhitrejša pot, da moški najde žensko, ki je sposobna poskrbeti za potomce, je v hitrem vizualnem pregledu. Moški so izmojstrili skozi tisočletja, katere ženske imajo atribute za možne težave s plodnostjo. Moški običajno prečekirajo proporce telesa, prvi je od ramen do pasu in seveda so prsi v ospredju. Ženske z večjimi prsmi in ozkim pasom so bolj seksualno privlačne, ker so po izkušnjah zapisanih v DNK bolj plodne. Potem preveri ustnice, oči, dolžino las, tvoj obraz in na koncu še zadnjico. To kar se dogaja v najstarejšem delu možganov je, da okljuka vse atribute, ki jih ženska mora imeti, da lahko donosi zdrave otroke. Vem, to se sliši, kot da imamo ženske en sam namen, da obstajamo, vendar to o čemer govorim ni nekaj, kar bi se v njegovi notranjosti dogajalo na zavestni ravni. To so popolnoma nezavedne zadeve, ki se preigravajo v ozadju tudi, če si moški sploh ne želi otrok. Možgani lovca so na delu.

In vem, kako se to sliši, in vem tudi, kako sem se pogosto počutila kot ženska – objektificirana. Kot predmet na ogledu, ki ga moški »čekirajo« ali je kaj vreden ali ne. In to, drage moje, me je vedno razbesnelo. Razbesnelo do konca. Najraje bi šla in nekoga na gobec. Vendar si nisem upala kot prvo in kot drugo, pojma nisem imela s čim prebudim ta vzgib v moškem. Ok, še eno stvar moram priznati, v resnici nisem imela veliko tovrstnih težav. Zakaj? Ker sem se skrila. Postala sem siva miška, ki ni hotela zbujati pozornosti. Oblačila sem se v »vreče«, skrivala svoje telo, nosila kratke lase in se obnašala kot fant, to je bila moja strategija, ki me je brez večjih težav peljala skozi srednjo šolo in na faks. Rezultat… nihče me ni nadlegoval in hkrati nisem imela fanta. Bila sem prijateljica s fanti, pravzaprav so me imeli za sestro, vendar nisem imela nobenega zmenka, nihče me ni povabil na pijačo in hrepenela sem po tem, da bi končno enkrat bila zanimiva za moške.

Brez dvoma sem imela privilegij, ker sem zelo zgodaj spoznala kako drugačni so bili moji prijatelji v družbi s fanti in z menoj in kako so se obnašali na drugi strani s puncami. Ja, to je bilo kot noč in dan in včasih bi koga kresnila po buči, ko sem opazovala kakšni bebci so pogosto izpadli s puncami ter kako inteligentni in zabavni so bili v »naši« družbi.

Ko sem končno imela prvega fanta pri svoji polnoletnosti, sem si zelo želela pozornosti in naklonjenosti. Sanjarila sem o tem, kaj vse bova doživela skupaj in vendar je bila spolnost eden od nadležnih faktorjev. Vedela sem, da brez nje ne bo šlo, hkrati pa me je motilo dejstvo, da sem vsakič, ko sem se »uredila« bolj po ženstveno v mojem moškem aktivirala slo po spolnosti. To me je frustriralo, da ne govorim o prizadetosti, ki je prišla ob tem, ko me je zapustil (po telefonu, ne vem če bom to lahko kdaj resnično sprejela in se pomirila s tem, ker še vedno čutim prizadetost ob tem, da nisem bila vredna, da mi to pove na 4 oči, čeprav danes vem, da ga je bilo verjetno strah, ker moja podivjana ženska, ki je prišla na površje, bi ga verjetno zmlela v prah) in mi povedal, da si želi preizkusiti še druge ženske. Verjetno je čisto odveč, če rečem, da sem bila prizadeta, užaljena in zanikana kot ženska. Ponovno se mi je potrdilo, da moške zanima samo ena stvar – seks.

In v tistem času, ko sem bila samska, sem se iz užaljenosti odločila, da k**c gleda ljubezen, da želim spoznati, kako je biti zapeljivka. Ko sem spoznala svojo Femme Fatale, sem se je ustrašila bolj kot spolnosti. Na hitro sem vse skupaj zaprla v predalček v svoji notranjosti in življenje je šlo svojo pot.

Do leta 2007, ko sem srečala moškega, ki je bil Kralj in ki je z menoj delil, kaj pomeni biti Kraljica kot ženska. Precej nenavadna izkušnja, vendar mi je dala ogromno materiala za razmišljati. Spoznala sem, kaj je bil moj manjkajoči košček. Ko me je Ameer spraševal, če sem že plesala svojemu moškemu in ali čutim, da je spolnost pravzaprav igranje na inštrument sem močno zardevala in se hkrati čudila, kje za vraga živim. Dojela sem, da nečesa ne razumem in da je umetnost ženstvenosti brez dvoma nekaj, kar moram obuditi v svojem življenju.

Kasneje sem dojela, da je polarnost med moškim in žensko tisti magnetizem, tista iskra, ki zaneti strast med partnerjema. Dojela sem, da je privlačnost nekaj več kot zgolj fizična privlačnost. Dojela sem, kako mogočna in veličastna je magnetna privlačnost.

Se nadaljuje…

Kaj je torej tisto, kar ne le pritegne moškega k tebi, kar ne povzroči zgolj želje po seksu kot fizična privlačnost? Kaj je tisti manjkajoči košček v sestavljanki, ki ženske pogosto vodi v blaznost, ker imaš občutek, da delaš vse prav, pa je rezultat na koncu vedno enak?

Kaj je tisto, kar očara moškega, da si želi poskrbeti za svojo žensko?

Če te zanima več, se mi pridruži v spletnem druženju, kjer bom delila kaj je manjkajoči košček. Več informacij najdeš >>>tukaj<<<

Bodi Sijajno!
Taja Albolena