Moški z žensko, ki je pretirano samostojna, nimamo kaj početi…

To je izjava moškega, ki me je zadela v živo. Številne ženske osupne in pošteno razjezi.

Potem pa sem vprašala moškega, kakšne so pretirano samostojne ženske, in dobila naslednji odgovor: »To so take, ki nikoli ne prosijo za pomoč, ker mislijo, da so za vse dovolj same.«

Neodvisne, samostojne, ponosne ženske jasno in glasno povedo, da moškega v resnici ne potrebujejo. Pogosto z besedami; Saj te sploh ne potrebujem, še večkrat pa z držo, ko moškemu neslišno sporočaš skozi dejanja, da v tvojem življenju nima prostora. In to zelo dobro poznam iz prve roke.

Včasih sem bila tako samopomembna, da sem to, da ga ne potrebujem, tudi zelo jasno dala vedeti svojemu moškemu. Takrat nisem vedela, kako sem ga s tem razvrednotila, mu vzela moč, njegov prostor in hkrati izrazila svoje nespoštovanje.

Hotela sem dokazati, da sem boljša od njega, bolj pametna, in da zmorem več, kot on. Hotela sem, da me potrdi in mi pove, da me spoštuje in me ima rad. Vendar se takrat nisem zavedala, da sem z njim poskušala manipulirati in ga pripraviti do tega, da bi naredil zame to, kar sem potrebovala. Ob tem sem bila nespoštljiva. Pa tudi tega nisem vedela, da moškega ne motivira tekmovalnost s svojo žensko.

Moški pravijo, da se enostavno nočejo zapletati s preveč samostojno žensko, ki moškemu vedno znova da vedeti, da ga ne potrebuje. In moški zelo dobro poznajo razliko med samostojno žensko in samozavestno žensko.

Ženska, ki je samozavestna, se dobro počuti v svoji koži in se ne bo počutila ogrožena, če gre moški na tekmo s prijatelji, uživa v svojih konjičkih, brez nje. Takšna ženska ve, da mora moški obnoviti svoje baterije in se sprostiti v svoji praznini. Ve tudi, da moški potrebuje manevrski prostor.

Samozavestna ženska zna poskrbeti zase in se vedno postavi na prvo mesto v svojem življenju. Ima svoje aktivnosti in se dobi s prijateljicami. Ko poskrbi za svojo polnost in izpolnjenost na svoji strani brez pričakovanj, da bi moral moški karkoli narediti v zvezi s tem, s tem, ko poskrbi za svojo svobodo, pravzaprav polni in podpira njegovo svobodo.

Vendar ve tudi, kako kvalitetne informacije deliti s svojim moškim. Seveda zna zamenjati žarnico in pokositi vrt, vendar to z veseljem prepusti moškemu.

Ženska je tista, ki iz svojega moškega izvabi najboljše ali pa najslabše.

Ženske na drugi strani pogosto verjamemo, da nas bo to, da smo samostojne in znamo poskrbeti zase naredilo bolj privlačno. Naučile smo se, da ženska, ki je samozadostna in samostojna, zaželena na moški strani.

Pogosto mi ženske povedo, da so jim mame govorile, da naj pridno študirajo, dobijo boljše službe in naj poskrbijo, da bodo boljše od svojih partnerjev.

Vendar tvoja vrednost za moškega ni v tem, kaj lahko zanj narediš, temveč kdo si. Tvoja prisotnost, to da si resnična, da se pokažeš, da si sočna in sijoča, je darilo za tvojega moškega.

Kot ženska lahko razsvetliš življenje moškega. Ženska je iskra življenja, ki je moški ne zna ustvariti sam. Ženska zaneti ogenj strasti v njegovem srcu s tem, ko je prisotna in mu dovoli, da poskrbi zanjo.

Res je, moški želi imeti ob sebi močno in sposobno žensko, v življenju katere lahko prispeva. Moški si želi narediti pozitivno razliko v življenju ženske. Želi osrečiti žensko, ji olajšati življenje, želi prispevati k temu, da je njeno življenje lepše in boljše. Moški želi, da ženska zaživi svoje sanje.

Brez dvoma me je osupnilo, ko sem vedno znova v pogovoru z moškimi prepoznavala, kako je za uspešnega moškega pomembno, da je njegova ženska ranljiva. Ranljivost je sposobnost, da si globoko povezana s svojimi čustvi, kajti le takrat, ko si ti povezana z njimi, omogočiš svojemu moškemu, da te čuti, se poveže s teboj in je navdihnjen, da poskrbi zate.

Za žensko je ključnega pomena, da se zna odpreti in da ji je udobno v odprtosti. Odprtost v izkušnji je izraz ljubezni. Ne moreš se zaljubiti v maske. Ne moreš se zaljubiti v zunanjo podobo.

Moški zapusti žensko, ki mu da jasno vedeti, da ga ne potrebuje.

Ko sem to dojela, sem bila lahko samo hvaležna, da je moj dragi vztrajal z mano, kljub mojim vztrajnim poskusom, da ga odženem.

Zakaj se moški res potrudijo za »tiste« ženske? Ker jim pustijo. Ker so voljne sprejeti to, kar ji moški lahko daje. Ker so avtentične, take, kot so. Ne poskušajo narediti vtisa s svojo storilnostjo, ugajanjem in s tem, da so pretirano pridne.

Brez dvoma je največja skrivnost, kako iz svojega moškega izvabiti najboljše, v tem, da veš, kaj potrebuješ in znaš to podeliti s svojim moškim. Pomembno je, da mu daš na voljo kvalitetne informacije o tem, kako te lahko osreči še bolj in predvsem, da izraziš hvaležnost in občudovanje.

Moški obožujejo žensko, ki spoštuje njegove ideje, misli in predloge, ki z njim dela spoštljivo in ne tekmuje z njim, kdo bo boljši. Moški noče tekmovati z žensko. Moški tekmuje z drugimi moškimi. Za žensko pa si želi, da je ženstvena in sprejemljiva, da zna praznovati sebe in njega.

Težava sodobne ženske pa je vse prepogosto ravno v tem, da je pozabila, kako biti ranljiva in ženstvena.

Več o tej temi delim v spletnem programu Srečna Ženska Sije. Več informacij najdeš na povezavi tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja pomaga srčni ženski, ki si želi izpolnjujoče ljubezensko življenje in je v rutini vsakdana izgubila svoj sijaj in radost do življenja. Več najdeš na www.divine.si