Navdihnjena akcija je ključ.

Ko sem pred nekaj meseci, po letih govorjenja o razcvetu dojela, da je razcvet pravzaprav tisto, skozi kar vodim ženske, sem doživela enega tistih aha momentov v svojem življenju, ki me je dobesedno razsvetlil in vse kocke so padle na svoje mesto v mozaiku, ki ga sestavljam. Ob tem pa sem dojela ne le proces rojevanja skozi katerega ženske potujemo ne le na letni ravni, temveč na mesečni in celo dnevni ravni. Ženske smo namreč bitja ciklov in dokler ne dojamemo tega bistva smo pogosto ujete v trud, potiskanje, siljenje in delovanje z voljo.

V svojem več letnem delu z ženskami sem dojela, da poanta pravzaprav ni v tem ali si v moški ali v ženski energiji, ključ je v sodelovanju, soustvarjanju in povezovanju obeh sil v sebi, da uglašeno in z roko v roki soustvarjata. To je tisto po čemer resnično hrepenimo. In vendar se moramo najprej spoznati z vsako od njiju in predvsem začeti tam, kjer se vse začne … pri energiji. Dejstvo je, da se vsaka kreacija začne in se najprej zgodi na nefizičnem, energijskem nivoju. Čisto vsaka stvar, ki je bila kdaj koli ustvarjena, je bila najprej navdih. Če pogledate v svoje življenje lahko prepoznate, da je bila čisto vsaka stvar, ki ste jo ustvarili in nato rodili v svet najprej intuitivni namig, ki se je v domišljiji oblikoval v usmerjeno namero, ki je postala misel, ki ni in ni hotela iz glave, nato se je oglasilo še hrepenenje, ki je kot gorivo pomagalo stvar utelesiti, jo oblikovati v formo. In vsaka uresničitev navdiha, želje potrebuje na začetku tisto ognjeno energijo akcije, ki sproži kolesje vesolja v pogon.

Sam lahko nedvomno pritrdim zgoraj zapisanemu, kajti vse stvari, ki jih kreiram se najprej začnejo kot navdih, kot neoprijemljiva snov, ki me poriva in sili v točno določeni smeri. Šele nato, ko ozavestim, da se nekaj dogaja se navdih preoblikuje v misel, ki jo sčasoma razumem in jo s svojo strastjo aktiviram, ji dam gorivo, da se udejanji. In tudi FemmePreneur je bila taka nekaj mesecev kljuvajoča ideja, navdih, ki me je prej plašila in strašila kot navduševala.

In izjemno pomemben del Kreacije je strah. Kajti pogosto poslušam o tem, kako je strah »bad guy« . Vendar iz izkušenj vem, da je strah izjemno pomemben glasnik, ki ti pride povedati kdaj je nekaj zate resnično pomembno. In če smo v sporu s svojim notranjim saboterjem, če se z njim borimo ali se mu upiramo, ne bomo prepoznali informacije, ki nam je prišla potrditi, da je nekaj za nas resnično zelo dragoceno. Pogosto se piše o takoimenovanih negativnih čustvih in mislih kot ubijalcih naše namere. Sama bi prej rekla, da gre za tiste aspekte nas, ki nas pridejo preizkusiti ali smo resnično zavezani temu, da sledimo svojemu navdihu ne glede na vse ali nas lahko kaj spelje s poti. In pogosto dovolimo, da nas strahovi speljejo s poti. In vse kar s tem sporočamo vesolju je, da to za nas ni tako pomembna stvar, da bi ji bili voljni slediti. Zavezanost sebi in to, da dnevno sledimo svojim navdihom z odprtostjo in vero v to, da smo na pravi poti, je ključnega pomena za naš uspeh.

Poleg tega pa je ključno tudi to, da vedno znova delamo majhne korake na svoji poti, da vsak dan napredujmo v smeri svojega namena in izpolnitve želja. Morda se sprašujete, kako, ko pa se navidezno nič ne dogaja v tej smeri. Že prej sem omenila, da se vse stvari rojevajo iz energijskega nivoja na materialni nivo. In vse se najprej oblikuje na energijski ravni, čeprav na materialni ravni ni še nič videti. Zanimivo je v prispodobi, ki sem jo začela na začetku –rojstva- opazovati to utelešanje na materialni nivo. Kajti prvi korak v Razcvetu je vedno, da naredimo prostor. In ko na dušni ravni pride do medsebojnega dušnega pogovora med starši in otrokom 3 mesece pred fizičnim spočetjem, bodoča mati stopi v proces priprave prostora za novo bitje, ki se bo spočelo. Nivo energije v času spočetja je za novo bitje namreč ključnega pomena in na to vpliva tako zavest staršev kot okoliščine spočetja. Gre za energijsko doto, ki jo otrok prejme. In da oploditev uspe je ključnega pomena, da je mati oziroma njeno jajčece voljno sprejeti seme kreacije. In pri mnogih ženskah, ki imajo težave z neplodnostjo je težava ravno v tem, da se niso voljne odpreti in sprejeti. Sledi faza gnezdenja in negovanja, ki ji sledi rojstvo, ki je samo po sebi izziv. Kajti v fazi rojevanja je za žensko ključnega pomena, da se sprosti, popolnoma zaupa in neha s kontrolo. Rojstva ne moreš kontrolirati in nadzirati. Nikoli ne bo šlo tako, kot si je ženska zamislila. In to je svojevrsten izziv za mnoge ženske, kajti potrebno se je predati.

In vendar tovrstno rojevanje je del našega vsakodnevnega življenja. Dnevno smo soočene s tem, da moramo narediti prostor za svoje ideje in navdihe, da se moramo odpreti in dopustiti, da se ti navdihi oplodijo, da gredo ideje skozi proces inkubacije, gnezdenja, negovanja, ko je ključnega pomena, da jih s svojo energijo redno napajamo in ko pride do rojstva, da smo porodne babice novi kreaciji, da se sprostimo in se predamo procesu rojstva brez težnje po kontroli in nadzoru.

In v tem procesu utelešanja svojih želja je ključnega pomena, da jih hranimo in negujemo tudi, ko se »nič ne vidi ali ne dogaja«. In ženski način hranjenja je skozi navdihnjeno akcijo.

Poznamo dva načina, kako lahko stvari ustvarimo. Eden je povezan z moško energijo doseganja, ki ga podpira usmerjena, očitna akcija in trud v smeri namere. Za moške je to popolnoma merodajen način, kajti če npr. želijo nov avto, obiskujejo avto-salone, začnejo varčevati in spremljajo prodajne akcije. Gre za logične, predvidljive korake zavestnega uma, ki vodijo iz točke A v točko B po točno predvidenih in začrtanih korakih.

Ženski način na drugi strani je manj linearen in včasih se zdi, da sploh ni povezan z izvorno željo. Ženske oplodimo svojo željo in uporabljamo dnevne rituale, vizualizacijo, dnevnik hvaležnosti za negovanje tega, kar rojevamo. Sledimo navdihom, svojim intuitivnim impulzom in spremljamo svoje sanje. Navdihnjena akcija je intuitivni namig, ki mu sledimo in naredimo akcije, ki so na videz nepovezane z našo željo in vendar nas vodijo v smeri rojstva tega čemur smo zavezane. Kar je ključnega pomena za navdihnjene akcije je naš notranji temelj samozaupanja, samozavedanja, samospoštovanja in samovrednotenja. Dokler si ne zaupaš, ne boš sledila temu, kar dobiš kot navdih. In tudi če si zaupaš in nisi voljna prisluhniti temu, kar vznika v tvoji notranjosti, boš zgrešila pomembne informacije in tukaj je samozavedanje ključnega pomena. In tudi če slišiš navdihe in si zaupaš, pa ne spoštuješ sebe, svoje energije in svojih osebnih meja, se bo našel kdo, ki te bo pregovoril ven iz vsega skupaj, da ne govorim o cenjenju sebe in vrednotenju svojega vložka v celoten proces. Vsi štirje aspekti so ključnega pomena, če želimo živeti po načelih navdihnjene akcije in udejanjati to, kar si želimo na ženski način. Potrebno je namreč prisluhniti sebi, zaupati, spoštovati sebe in ceniti svojo energijo, da slediš tej poti, saj gre za veliko manj otipljive korake kot pri očitni akciji.

In v tem je čarobnost ženskega načina Kreacije. Kajti na prvo žogo se bo zdelo, da so namigi skoraj neopazni in da sploh nimajo neposredne povezave z izpolnitvijo želje. Toda sledenje navdihom vodi v čarobno mističnost vašega življenje. Tako ženka stopi na pot razcveta, rasti in izpolnitve. Ključno je razumevanje, da je tovrstna pot lahko sprva videti povsem drugačna od tiste, ki ste si jo zamislile. In zato so štirje stebri notranjega temelja tako ključnega pomena. Da se naučite slediti namigom skozi samozavedanje, zaupati svojemu notranjemu bistvu, zaupati procesu, ki poteka, spoštovati sebe in svoje želje, ceniti in vrednotiti energijo vesolja in slediti sebi brez ustavljanja.

In ob vsem skupaj je zavezanost sami sebi ključna. Pomembno je, da se vsakič, ko si izzvana spomniš, čemu si zavezana in kaj si želiš. Da si zaupaš in se premikaš naprej, z vedenjem, da ko si nekaj resnično želimo, bo celotno Vesolje stremelo k temu, da se nam to tudi uresniči. In dnevni obredi so nekaj, kar je ključnega pomena za uresničitev tega, kar si želimo. In ženske smo bitja ritualov.

Zato je modro svoj dan začeti z ritualom, ki naznanja nov dan in ga zaključiti z ritualom, ki zaključuje dan. Vsak dan začnite z osredotočanjem na svoja hrepenenja in namere. Udobno se namestite, zaprite oči in si v svoji domišljiji predstavljajte svoje cilje, kot da so že uresničeni. Občutite čustva, ki vas prevevajo ob tem. Predstavljajte si, da vaš dan poteka natanko tako, kot si želite. In zaključite svoj dan s hvaležnostjo za vse, kar se vam je v tem dnevu zgodilo. Na tak način svoji Biti daste znamenje, kje se v ciklu dneva nahajate. In čeprav mnogi pomanjšujejo pomen in moč ritualov sama dnevno opažam, kako pomembni so za stik s svojo žensko dušo in za negovanje svojih želja, ki so v udejanjanju.

In če vas zanima več o ritualih in o tem, kako postaviti notranji temelj, vas vabim na vikend druženje Razcvet Boginje, ki bo junija. Želim vam veliko navdihnjenih akcij. In še droben namig, pri navdihnjeni akciji je ključnega pomena ravno zadnji korak, sproščenost, prepustitev toku življenja, da nas vodi.

Uživajte!

Taja Albolena