Negovanje ženske esence

Če imaš kot jaz žensko esenco, kar velja za preko 80% vseh žensk, potem uživaš v povezovanju, soustvarjanju, ko čutiš globok stik z nekom in čutiš zadovoljstvo ob tem, ko ljubezen teče skozi tebe v tvoje življenje. Ti si ljubezen in živiš kot ljubezen. Odpiraš se kot ljubezen in se čutiš kot ljubezen.

Ženska esenca je v vsaki ženski. Je energična, močna, magnetna energija, ki te pritegne in nima nič opraviti z njenim zunanjim videzom. Veliko žensk zmotno misli, da  bodo poudarile svojo ženstvenost s popolnim make upom, izzivalnimi oblačili, visokimi petami, ali z brezhibno postavo. Vendar smo že vse doživele srečanje z žensko, ki niti približno ni imela popolnega videza, kaj šele postave in vendar so se za njo obračali tako moški kot tudi ženski pogledi. Kajti magnetizem ženskega izžarevanja je tisti, ki tako žensko postavi v center pozornosti. Ko ženska utelesi svojo ženstveno esenco, ji ni treba projicirati močne persone, da bi bila spoštovana ali da bi imela pozornost, ki si jo želi. Postane sijoča, privlačna, čutna in prizemljena ženska.

Ženstvena esenca je povezana s kreativno, intuitivno, ljubečo, negovalno energijo. In vendar ženske se v moškem svetu tekmovalnosti in dosežkov raje ločimo od svoje izvorne narave. Postanemo presušene, brez življenja, brez sočnosti in tiste notranje svetlobe. Pogosto se ženske posvetijo karieri ali pa skrbijo za toliko ljudi okoli sebe, da se odklopijo od svoje ženstvene esence, brez da bi se sploh zavedle, kaj se je zgodilo. Vendar to vpliva na vse stvari v njihovem življenju, od sposobnosti, da pritegnejo in ohranjajo strastno ljubezensko življenje do zdravja in izpolnjenosti v življenju, da ne govorimo o tem, kako ženske tekmujejo z ženskami, o zavisti in maščevalnosti, ki je le posledica pomanjkanja zavesti, da je utelešena ljubezen.

Ženske zato pogosto čutijo izčrpanost, če ne znajo obnoviti in kultivirati svoje ženstvenosti na dnevni bazi. In iščejo nadomestke za to sočnost v zunanjem svetu, poskušajo z razvajanjem, negovanjem sebe v masažnih salonih, s pedikuro, spaji, wellness centri. Ženske smo izvrstni potrošniki različnih wellness storitev ravno zaradi tega, ker iščemo v zunanjem svetu tisto, kar nam manjka navznoter. Moja izkušnja je, da ženske pogosto aktiviramo svojo telesno privlačnost s tem, ko poskrbimo za svoje telo. Povečamo vitalnost v svojem telesu, sočnost, živost in seveda s tem tudi dobro počutje. Izziv številnih žensk je v tem, da ko poskrbimo za svoje telo in povečamo vitalnost v telesu pritegnemo pozornost s strani moških, ki jo občutimo kot nezaželeno pozornost. Ženska, ki se osredotoča na fizično, telesno privlačnost, v moškem prebudi njegov fizični jaz, zato se moški odzove z občudovanjem fizičnih atributov ženske.

Pogosto si ženske s strani moškega želimo naklonjenost, ljubečo pozornost. To na kar pogosto pozabljamo je, da ženstvene ne moremo biti na nadomestkih energije kot so sladkor, gloten, kafein in ostale substance, ki ti dajo energijo. Rada rečem, da je to kot bi kupovala na kreditno kartico, vedno odplačaš z obrestmi. To, česar se ne zavedamo je, da smo lahko možate, osredotočene, v delovanju na nadomestkih energije ali na njenih hlapih, vendar ne moreš biti ženstvena brez energije. Če si utrujena, izčrpana, nezadovoljna, ne moreš biti ženstvena, to ve čisto vsaka mama. Ženstvenost zahteva resnično sočnost, vitalno življenjsko silo, ki teče skozi telo.

Negovanje ženstvene esence je zbirka dnevnih praks, ki vam bodo pomagale, da ste osrediščene v svoji avtentični ženstveni ljubezni in svetlobi. Preproste aktivnosti, ki povzročijo veliko razliko v količini ljubezni in življenjske energije, ki se pretaka skozi žensko bom z vami delila v tedenskih srečanjih. Ključ je v utelešanju svoje mističnosti, poznavanju svoje ranljivosti in občutkov, da si dovoliš čutiti in čutiš zadovoljstvo v svoji koži.

Trije ključi za utelešenost ženstvene esence so:

  1. Da je ženska v svojem notranjem centru, v telesu, kjer je prizemljena, prisotna in utelešena v svojem telesu.
  2. Da je entuziastična in strastna. Si dovoli, da čuti. Ženska, ki želi začutiti svojo sočnost mora znati premikati svojo notranjo energijo, svojo svetlobo.
  3. Sprostitev je izjemno pomembna, kajti pogosto projiciramo svojo energijo ven iz sebe in se trudimo, da bi na silo dosegle, kar si želimo. Ženska energija je tok, pretok in ne sila. Ko se sprostimo, si dopustimo, da svetloba sije iz našega srca.

Ženska, ki je utelešena v svojem notranjem centru je neustavljivo privlačna in izžareva svojo ženstveno esenco. Ko je v svojem centru, ženska občuti izjemno zadovoljstvo, izpolnjenost in čuti entuziazem in strast do življenja. Ženska, ki je v svojem centru, je vir navdiha za vse, ki jo obdajajo. Ljudje začutijo njeno prisotnost, njeno utelešenost, njeno karizmo in želijo biti v njeni družbi. Resnično avtentična ženska v svoji avtentični esenci, je v svoji ženstvenosti.  Je kot svetilka, ki izžareva ljubezen iz sebe v svet.

Negovanje ženstvene esence te spomni, kako biti v svojem centru, čutiti samozavest v svojem telesu in biti prisotna v tem trenutku, zdaj. Negovanje ženstvene esence so vodene prakse, ki žensko utelesijo v njeno telo, da postane posoda za svetlobo, sveti gral.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena