Ko je ženska preveč v stresu, da bi opravljala svojo vlogo nosilke svetlobe v odnosu, smo vsi izgubljeni

S strani ženske sem prejela vprašanje; Kaj pomeni, da ženska sije? in spisala tole…

Naravna zavest ženske je enkratna in izjemna, je kot svetilka. Vendar ta svetilka oddaja mehko, nežno izžarevanje lune in ne udarne intenzivnosti sonca. Pravijo ji tudi Luminea Natura – mehkoba naravnega izžarevanja narave.

Gre za sposobnost ženske, da vidi, kar je. In ženska s svojo nežno svetlobo osvetli situacijo. Ob tem lahko ustvari čudež preobrazbe – v njeni svetlobi se moški vidi v resnični luči. Zato vedno znova ponavljam in prebujam ženske v zavedanje, da je ženska darilo moškemu, saj mu s svojim izžarevanjem pokaže njegovo pravo naravo in božanskost. Ženska potrebuje moškega ravno toliko kot moški žensko, le da se ženske svoje vrednosti kot ženske običajno ne zavedamo.

Na to temo sem imela debato s svojim moškim. In totalno me je presenetil s svojim jasnim sporočilom; “Moške dajanje osrečuje. Ampak, če ženska zahteva od tebe, da daš, ti vzame svobodo izbire, vzame ti tvoj maneverski prostor. In zato se moški, soočen z zahtevami ženske, raje umakne in počaka na drugo bolj primerno situacijo. Moški ne razumemo ženskega čustvovanja, preveč je komplicirano in naporno, zato se raje umaknemo in počakamo, da mine.”
VAU. Obsedela sem in razmišljala kaj se dogaja v konkretni situaciji. Ko ženska ugotovi, da je ostala brez pozornosti moškega, je ponavadi še bolj sitna in zahtevna. In ga s tem še bolj odrine od sebe. Ugotovila sva, po celodnevnem tuhtanju in občasnem pogovoru, da je ključ v ženski odprtosti in voljnosti, da pomaga moškemu, da ji pomaga.

Ženska s svojim izžarevanjem moškemu potrjuje njegovo vrednost. Ko se ženska zapre, ugasne svojo svetilko. In s tem moškemu vzame to, kar ga neguje. In ker ne ve, kako jo osrečiti, kako pridobiti nazaj to svetlobo, se počuti neuspešnega in s tem se povečuje njegov stres. Moški za svoje zadovoljstvo potrebuje občutek, da je uspešen in ne kot ženska občutek, da je ljubljen.

Moški, ki so prikrajšani za žensko družbo, postanejo kot surovi diamanti, ostri in robustni. Večkrat rečem v ženski družbi, da so zasedeni moški bolj privlačni ženskam, ker jih ženska svetloba spolira in se bolj vidi njihova resnična vrednost. Ženska je namreč tista, ki moškega spomni na najboljše, kar je v njem in mu pomaga, da začuti svojo vrednost. In to ni zraslo na mojem zelniku. O tem govori Robert A. Johnson, jungovski psihoterapevt, ki veliko piše o arhetipih in o negi ženske duše.

In v sodobnem svetu smo na to pozabile tako ženske, kot tudi moški. Večina moških dobi najglobljo potrditev svoje vrednosti od ženske. Življenje moškega je brez ženske pusto in nerodovitno, kajti svetloba ženske je tista, ki moškemu osmisli njegovo življenje. In ženska vidi in pokaže moškemu njegovo vrednost tako, da prižge svetilko.

Ženska ima v sebi to sposobnost, da z nekaj besedami podeli smisel njegovim celodnevnim naporom ali pa ga s svojim mečem kritike v celoti uniči. In tega se ženske sploh ne zavedamo. Sama šele zdaj, ko sem ozavestila in o tem govorim z drugimi ženskami, od leta 2009 opazujem ženske, kako grde smo z moškimi in sploh se ne čudim dinamiki, ki jo nezavedno ustvarjamo.

Dojela sem, da je ženska tista, ki je nosilka rasti in evolucije v partnerskem odnosu, kar delim z ženskami v svojem notranjem popotovanju Alkimija ljubezni. Moški se te ženske lastnosti pravzaprav boji, še bolj pa ga je strah, da bi jo izgubil.

Ženska je brez dvoma nosilka svetlobe, ki greje, oživlja in prinaša pomen in o tem so govorili že naši predniki, kajti ženska je bila vedno tista, ki je skrbela za ogenj v domu. Moški je v glavnem odvisen od ženske, da preskrbi luč v družini, kajti sam ni najbolje opremljen, da bi našel smisel zase.

To je to, ko sama na seminarjih rečem, da je ženska esenca življenje samo, je kaos, je živost, je vse kar je.
In moška esenca je zavest, je praznina, je tišina.
Moškim je stresno vse to ukvarjanje s polnostjo življenja, ženske pa smo v tem doma.
Ženska je varuhinja življenja, ljubezni, družine in odnosov.

Ko ženska zapusti svojo ženstvenost in je preveč v stresu, da bi opravljala to svojo vlogo nosilke svetlobe v odnosu, smo vsi izgubljeni.

Ženska spomni moškega, kaj je resnično pomembno v življenju. Ženska je nosilka modrosti srca in je navdih moškemu, da deluje iz srca. Moški ima lahko izjemno vizijo, vendar ženska poskrbi za temelj, ki ima pomen. Ko ženska ni srečna, nihče ni srečen. Ko ženska postane moški, moški v njenem življenju izgubi namen, pomen in navdih.

In ko sem sama potovala skozi ta proces, sem globoko ozavestila, kakšno darilo smo ženske moškim. Zato je to moja strast, zato sem tako strastna v tem, da delim to z ženskami naprej, kajti moja izkušnja v odnosu, v katerem sem še vedno, je bila obojestranska. Rada povem, da se je moje prebujenje zgodilo neko jutro, ko sem dojela, da mojemu moškemu verjetno ni najbolj prijetno biti v postelji še z enim moškim. Takrat sem zavestno stopila na pot prebujanja svoje ženstvenosti.

Dolgo časa nisem razumela, kako ženske odrivamo od sebe podporo, ki nam jo moški želi dati. Kajti, ko vstopimo v moško vlogo, nismo sprejemljive ali voljne, da nam moški daje.

Izjemen izziv sodobne družbe je SuperŽenska, ki zmore vse sama. Pod častjo ji je, da bi prosila za pomoč, saj vendar vse zmore sama. In ob tem pozabi na svoje srčno hrepenenje, da bi bilo zanjo poskrbljeno. Uspeh v tem moškem svetu zahteva izjemno žrtev za večino žensk. Brez potrebnega časa za nego ženstvenosti, ženske postanemo utrujene, izčrpane in zamerljive. In s tem vedno znova zasučemo to kolo v katerem odrivamo moške in nato pričakujemo, da nam bo moški dal to, kar potrebujemo. Pričakovanja na eni strani in zavračanje njegove pomoči na drugi, so največji uničevalci partnerskih odnosov. Ker ne razumemo medsebojnih razlik, ustvarjamo ogromne prepade, namesto da bi se podprli in ustvarjali mostove.

Ženska se mora naučiti, kako negovati svoje čustvene potrebe, da bi lahko bila v izžarevanju.
Ženska sije takrat, ko je srečna in zadovoljna. Ko je v stiku s svojo srčnostjo, empatijo in sočutjem.
Zato mora ženska najprej osrečiti samo sebe (namesto, da pričakuje od moškega, da bo naredil nekaj, kar jo bo osrečilo) in postati najsrečnejša ženska v svojem življenju, da bi jo moški lahko osrečil še bolj.

Ženske moramo začeti s tem, da pomagamo moškim, da nam pomagajo. Prijaznost, hvaležnost, čutenje so osnovni ključi. To je tisto, kar moramo ženske prebuditi v sebi, kajti najsrečnejša ženska je že v tebi, le prebuditi jo je potrebno.

Gre za zavestno izbiro in zavezanost temu, da to ženstvenost, svetlobo, življenje živiš, vsak dan.
Da si, kar si.
Več o sijanju si lahko prebereš tudi v članku Ženska sije! tukaj…

Bodi Sijajno!

Taja Albolena