Pomen prostora

Od leta 1996 se ukvarjam s feng shuijem, s starodavno vedo oblikovanja in ustvarjanja prostora. Feng shui me je oblikoval osebnostno in z njim sem se podajala v svoje globine. Seveda sem bila nemalo presenečena, da me je pripeljal nazaj k meni, v moj notranji prostor, bolj natančno v moj center moči, v mojo maternico.

Ko sem se začela izobraževati na področju medsebojnih odnosov, me je presenetilo dejstvo, da moški obvlada komponento časa in da je tisto, kar mu predstavlja izziv pomanjkanje prostora, medtem, ko je ženska tista, ki naj bi obvladala prostor in  ki ji je izziv komponenta časa. JIn in Jang. “Ki naj bi” sem napisala namenoma, kajti večinoma smo ženske zapustile svojo ženstvenost, svojo žensko esenco v sebi, se podale na moški teritorij in s tem pozabile na svojo sposobnost ustvarjanja prostora. In ustvarjanje prostora je umetnost, ki so jo včasih obvladale ženske, saj so bile ženske tiste, ki so skrbele za Dom, za ognjišče in ki so ustvarjale sveti prostor za družino.

Ženska sveti prostor oblikuje iz svojega notranjega prostora, iz svoje maternice. In ta sveti prostor, ki ga imenujemo tudi Dom, je pravzaprav sveta posoda, v kateri se odvija sveta alkimija preobražanja svinca osebnosti v zlato duše za vse domače. Ženske smo popolnoma pozabile na izjemen zaklad, ki ga nosimo v svojih telesih in ki v sebi skriva to izjemno sposobnost čiščenja in preobražanja nečistoč v zlato.

In ko sem dojela zgoraj napisano sem ob tem dobila uvid v to, zakaj so druženja kot so sveti krogi, druženja v krogih za ženske tako izjemnega pomena. Krog je tisti, ki povezuje, ki ustvarja posebno energijsko dinamiko, ustvarja sveti prostor, to posodo v kateri se dogaja proces notranje alkimije. Šele, ko se je postavil celoten koncept DivineFemme sem dojela, kako je ojačano energijsko polje, ki ga ženske v krogu ustvarimo tisto, ki širi naše zavedanje in ki širi naše občutenje. Skupaj lahko potujemo dlje in prepotujemo daljšo razdaljo, kot price, ki letijo v jati, v posebni v formaciji, ki jim omogoča, da potujejo dlje in bolj učinkovito, kot če bi bile same. V svetem krogu, ki ga oblikujemo skozi vsa druženja dostopamo v svoje globine, širimo svojo čustveno paleto, česar same ne bi mogle narediti.

Ko sem v zadnjih letih prihajala do skopih informacij o tem, zakaj so ženska druženja tako bistvenega pomena za ženske, je bila ena najbolj presunljivih informacij ta, da v delu na sebi, ko si sam s seboj lahko prideš le do neke točke. Potem je potrebno tej vertikalni globini dodati še horizontalno širino, povezanost, druženje, praznovanje, to da svojo izkušnjo deliš z drugimi. JIn in jang. Gre za to, da ženske hrepenimo po tem aspektu potrditve, da nam je nekdo priča, da nas nekdo vidi. Kot je bilo v filmu Avatar vedno znova in znova sišati: “Vidim Te!”

Da bi resnično lahko pozdravila svoje izvorne ranjenosti, moraš imeti občutek, da te nekdo vidi in potrjuje tvoj obstoj. Na razumskem nivoju nekaj, kar morda nima globljega smisla, vendar je na energijskem področju to ključnega pomena. Biti v družbi drugih žensk prepoznana, občutena, videna, slišana je brezmejno dragoceno. Neopisljivo je, dragoceno je. Je tisto, kar je ustvarjalo in še ustvarja in drži skupaj rdeči šotor.

Praksa odpiranja srca in sprejemljivosti je v dneh v katerih se nahajamo neprecenljiva. Brez cene je, kajti to, kar naredi zate je tako dragoceno, da je neopisljivo. Kajti, če hočeš ustvarjati odnose, sploh intimne odnose, partnerstvo – potem se je potrebno najprej spustiti v telo, da bi lahko začutila in izkusila razcvet v svojem srcu. Srce prebujamo skozi svojo maternico in moški svoje srce prebudi skozi penetracijo ženske ljubezni, ki se iz njenega srca zlije v njegovega.

Hočete moške, ki so res moški? Postanite ženske, ki imajo to kapaciteto, to sposobnost, da svojega moškega penetrirajo skozi svoje prsi, da dvignejo ljubezen, ki so jo prejele skozi njegovo penetracijo v maternico in jo dvignejo skozi svoje prsi v njegove prsi. To je Tantra. To je Ljubezen.

Vendar ne gre brez treh pomembnih korakov:
1. Če hočeš to doživeti, če želiš to izkusiti v svojem življenju, se moraš odpreti. Brez tega ne gre. Ženska sprejema skozi svojo maternico in deli skozi svoje prsi. In da bi se lahko potopila v ta notranji ocean ljubezni in energije, da bi lahko držala posodo za vso to energijo, ki ti je na voljo, se moraš spoznati in se objeti taka kot je.
2. In ne le to, drugi korak je, da se v polnosti sprejmeš. To, da držiš svoj sveti prostor je povezano s tem, da zakrpaš vse luknje v svoji sveti posodi, v svoji maternici, da bi zmogla držati in zbirati energijo v njej, da bi lahko z njo kreirala.
3. In v tretjem koraku to dvigneš v svoje srce ter rodiš samo sebe, rodiš svoj polni potencial, svojo izjemno lepoto in edinstvenost skozi svoje srce, ter svojo svetlobo zliješ v svet. Ženska deli sebe skozi svoje srce. Gre za daritev, ki jo ženska ponudi svetu skozi svoje srce.

Vsi trije koraki so pomembni. In ko opazujem ženske, jih ima veliko težave že na prvi pomembni točki, sprostitvi, ker se ne odprejo v maternici in ne dovolijo, da bi jih zavest penetrirala, so v zakrčenosti in same sesujejo svoj prostor.
Mnoge imajo težave v tem, da je njihova notranja posoda tako poškodovana zaradi kaznovanja, sramotenja in zlorab vseh vrst, da je kot sito in sploh ne drži energije, ker vsa energija odteka takoj, ko vstopi vanjo.
In potem so še tiste, ki ne vedo kako dvigniti energijo v srce, ki se ne počutijo dovolj varne, da bi sebe delile s svetom.

Prostor je bistvenega pomena, prostor ki ti omogoči, da se vsega spomniš. Prostor, ki te neguje in hrani, ki te vsakič znova spomni, da si edinstvena, da si enkratna, da si tukaj z namenom in da tvoj obstoj zadošča. In DivineFemme srčni krogi naredijo točno to … spomnijo te.

DivineFemme srečanja so oblikovana z namenom, da opogumljajo in spoštujejo sveti prostor vsake ženske, ki vstopi v naš sveti krog in njeno potrebo po tem, da je zanjo poskrbljeno brez potrebe, da bi žrtvovala Sebe, svojo avtentičnost, da bi bila videna ali sprejeta. Instinktivno ženske poskušamo ugajati in ustrezati drugim, da bi bile sprejete in ob tem zapustimo sebe. Ob tem pogosto pozabljamo, da ko zapustimo Sebe in se ločimo od Sebe, ko sesujemo svoj sveti prostor enostavno ne obstajamo.

Vabim te, da poskrbiš zase. Da si to kar si in da to svojo avtentično, sijočo Žensko deliš z ljudmi in s svetom.

Bodi Sijajno!

Hvala, da si.

Taja Albolena