Sveta praksa izžarevanja

Ko sem prvič stopila v stik s sveto prakso izžarevanja, pravzaprav nisem vedela, kaj me čaka. Vendar sem svoji vodnici v globine ženstvenosti zaupala in to, kamor me je praksa vodila, me je pozitivno presenetilo in očaralo. Čutila sem globine, ekstazo, in blaženost v svojem telesu, ki sem jo prej občutila le skozi spolnost s svojim moškim. Globine v katere me sveta praksa izžarevanja vodi, me vsakič znova presunejo in bolj ko si dopustim, da se odprem, sprejmem, pustim toku, ki teče skozi mene, da me neguje in se mu predam, bolj močno čutim ta tok energije skozi mene, bolj plešem z njim, se mu predajam. Gibanje in pretočnost v mojem telesu me povezujeta z ženstvenostjo v meni.

Sveta praksa plesa me vedno znova vodi v izpolnjenost. V sebi čutim sijaj in radost, ki je skozi druge vrste meditacij nikoli nisem začutila v svojem telesu. Skozi ples se izraža sveti aspekt božanske ženstvenosti, potencial, ki ga ženske nosimo v sebi. Stare tradicije sveta so ples poznale kot način za sprejemanje svoje raznolikosti, kot prakso hvaležnosti, način za soočanje z močnimi čustvi kot je žalost ali v obdobju žalovanja in za povezovanje s petimi naravnimi elementi. Ples je brez dvoma eden od načinov za ustvarjanje povezave, stika z božanskim v sebi. Ples odpira poti kreativni energiji v telesu in nas iz glave premakne globoko v izkušanje telesa ter v odpiranje srca. To je eden od številnih razlogov, zakaj mi je sveti ples izžarevanja tako blizu.

Ples je pravzaprav sveta praksa utelešanja svojih dušnih kvalitet. Premikanje telesa, sledenje glasbi in predvsem izražanje občutkov skozi tvoje telo te odpira. Odpiranje je bistvenega pomena, da pridemo v stik s svojim izvornim, avtentičnim Jazom in da svoja duhovna telesa, kvalitete svoje Duše utelesimo v fizičnem telesu, ter jih iz sebe širimo v svet.

Rada rečem, da je ženska Darilo ljudem in svetu. In ženska je Darilo skozi svoje izžarevanje. Ko si pustiš, da si v stiku s tem, kdo v resnici si in to siješ, izžarevaš iz sebe v svet, ljudje pa so ti priča, se ustvarja čisto posebna atmosfera prepoznavanja in pričevanja, po kateri ženske močno hrepenimo.
Sveta praksa izžarevanja je Darilo vsem ženskam, ki so ti v krogu priče in ko s teboj podelijo to, čemur so bile priča, se ustvari močna povezanost in sveto ozračje prepoznavanja, ki te napolni z ljubeznijo, blaženostjo in radostjo. Gre za posebno prakso iz tantrične tradicije, ki aktivira in povabi v ospredje občutke, ki so prisotni v danem trenutku. Namesto, da bi se osredotočala na tehniko plesa, si dopustiš, da odpreš vse aspekte svoje Biti, tako fizično-energijsko raven, kot tudi čustveno, mentalno in duhovno.

Sveta praksa plesa ti pomaga pri premiku iz glave v telo, ki je za izkušanje ženske energije bistven. Ples je pot, ki ti pomaga ustvariti občutek umirjenosti, tako na mentalnem kot tudi čustvenem nivoju. Ples ti pomaga, da to kar čutiš, tudi izkusiš in utelesiš. Omogoči ti, da se odpreš in sprejmeš kvaliteto tvoje Duše, ki se želi izraziti skozi tebe, da dopustiš, da te ta kvaliteta neguje in da se ji v polnosti lahko predaš ter jo utelesiš.

Ples ti pomaga, da upočasniš, da se lahko odpreš občutkom radosti, užitka in polnosti ob tem, ko se tvoje telo premika. Iz te polnosti in hvaležnosti za telo se iz svojega centra premakneš v svoje srce, v stik z božansko naravo v sebi.

Pomembno je razumeti, da smo duhovna Bitja, ki se utelešajo v materijo in da je telo tisto vozilo, skozi katerega izražamo svojo božanskost, svoje Darilo, svojo božansko naravo delimo z ljudmi in s svetom. In dokler te mišice ne natreniramo, tega Darila ne moremo čisto zares zavestno deliti z ljudmi in s svetom, ne glede na to, kako se trudimo in kako močno iščemo svoj življenjski namen.

Tvoj življenjski namen ni v delovanju ali v mentalnem konceptu. Tvoj življenjski namen je v Darilu, ki je v tebi, ki iz tebe sije v svet in ki ga deliš z ljudmi in s svetom. Dokler ga ne spoznaš in zavestno podeliš imaš občutek, da ne veš kaj to je. Lahko se zaletavaš z glavo ob zid, se trudiš in na mentalni ravni iščeš odgovore, vendar spoznanje ponavadi vznika iz globin tvoje Biti. Ko premakneš svoje telo na zavesten način in si dopustiš, da v gibu čutiš radost, lepoto in užitek, si v stiku, si v izžarevanju svetlobe svoje Biti. Tako kot dih, je tudi ples nekaj, kar ti je povsod na voljo.

Skozi ples stopaš v stik s potenciali ženstvenosti, ki so latentni skriti v tvoji notranjosti. Tvoja Ženska Duša je v stiku z lepoto, sočutjem, senzualnostjo, ekstazo, radostjo, mehkobo, globino, enostjo, ljubeznijo. Sveta praksa plesa ti ponudi avenijo izraza, kjer lahko izraziš občutke skozi svoje telo. To je priložnost, da presežeš občutke zaskrbljenosti, žalosti, stresa ali jeze in se predaš božanskemu v sebi. Dobesedno streseš s sebe vse tisto, kar te bremeni, se osvobodiš in ustvariš pot, da se skozi tebe izrazijo globlji občutki povezanosti, hvaležnosti in radosti.

Ženske smo pogosto mnenja, da je enkratna izkušnja ekstaze dovolj, da napolni našo notranjo posodo, vendar je dejstvo, da je potrebno na svoj notranji ogenj ekstatičnosti, radosti in strasti redno nalagati. Če zgolj enkrat na vsake nekaj mesecev zakuriš kres in čutiš vzhičenost v sebi, to ne zadošča, da bi imela dnevno na voljo energijo, da si v svoji ženstvenosti. Ženstvenost potrebuje energijo. In v hecu rečem, da se je občasno potrebno ustaviti na bencinski črpalki in natočiti gorivo. Kljub vsesplošnemu prepričanju ženske populacije, da se naša posoda napolni, če vozimo hitreje in bolj drzno, žal temu ni tako. Pomembno se je ustaviti in napolniti svojo posodo, redno.

Skozi svoje izkušnje, sem prišla do spoznanja, da je redno nalaganje na ogenj moje ženstvenosti ključnega pomena za mojo dobrobit in predvsem, da sem lahko prijazna, ljubeča in dobro razpoložena na dnevni bazi. Ženska postane nerazpoložena, sitna in slabe volje takrat, ko ji manjka notranjega goriva, ko je na hlapih ali pa vozi z nadomestki energije, ki vedno terjajo svoje obresti.

Glede na tvojo aktivnost, glede na to, koliko svojega časa preživljaš v moški energiji, je pomembno obnavljati stik s svojo žensko esenco in predvsem napolniti svojo notranjo posodo energije. Seveda imamo ženske v sebi obe energiji, vendar spol, tvoja fizionomija telesa diktira, katera energija je dominantna in predvsem, katera je energija, ki je telesu naravna.

Ženska energija je naravna ženskemu telesu in seveda znamo uporabljati in biti tudi v moški energiji, vendar to od nas zahteva več energije in več pozornosti, več aktivnosti, kot ko smo v ženski energiji, kar izčrpa tvoje fizično telo. Zato se ženskam, ki so veliko v moški energiji upre njihovo fizično telo. Težave z zanositvijo, težave s srcem, težave z rodili in s prsmi so pogosto prisotne pri ženskah, ki večino svojega časa preživijo v moški energiji in pozabijo negovati svojo naravno, izvorno žensko esenco.

To kar te napolni kot žensko je lepota. Ko zaslišiš note glasbe in tišino med njimi. Ko zavonjaš vonj kadila in sladkobo vrtnic. Ko čutiš milino, svetlobo, ki sije iz žensk, ki so del ženskega kroga. Ko se dotakneš svoje kože, svojih las in začutiš svoje srce, ki se odpira vsak trenutek še malo bolj. Skozi sveto prakso plesa svojo moč, ki jo začutiš v svojem centru telesa dvigneš v prostor srca. To so trenutki svetosti, trenutki, ki jih ne moreš ujeti, trenutki, ko začutiš svojo Bit, svojo sveto ženstvenost.

Če čutiš klic in si voljna, da se spustiš v svoje globine svoje Ženske Duše te vabim, da se mi pridružiš na tedenskih druženjih.

Bodi Sijajno!
Taja Albolena