Razcvet Ženske

Razcvet Ženske je proces skozi katerega potuje čisto vsaka ženska v svojem življenju. To česar se ne zavedamo je, da je Razcvet Ženske bistven za celotno življenje. Vsaka ženska je v svoji Biti čudovit cvet, ki se skriva v popku. Poznam to vznemirjenje, ko si kot popek in kar ne moreš dočakati svoje dozorelosti, da se razcvetiš v prelep cvet. In vem, da v tej neučakanosti nisem sama. Hitimo. Potiskamo. Se trudimo. Upiramo se naravnemu toku življenja. In počasi odkrivamo, da to upiranje in siljenje od nas zahteva ogromno energije. Utrujajoče je, izčrpava nas. Ženske se bojimo svoje lastne ranljivosti in hočemo imeti nadzor nad lastnim razcvetom. Hrepenimo po razcvetu in se hkrati skrivamo pred lastno lepoto in sijajem. Upiramo se temu, da bi razprle svoje cvetne lističe, saj nas straši veličastnost naše notranje svetlobe, ki se rojeva iz globin naše Biti. Vse dokler se nekaj v globinah ne premakne, dokler nas čaroben trenutek predaje ne blagoslovi z milino in ne moremo več ubežati svoji resnični, avtentični naravi.

In pride dan, ko tveganje, da bi ostala trdno v popku postane bolj boleče od tveganja, ki ga razcvet zahteva, pravi Anais Nin. In v tej bolečini najdemo načine, ki nam pomagajo v razcvet, da stopimo v tok življenja in se predamo moči življenja, da odpremo se globinam lastne Duše. Ženska Duša tako kot vsaka cvetlica na planetu ve, kako se razcveteti. Ve kako razpreti nežne cvetne lističe s silovitostjo, radovednostjo in odkritostjo. Izziv je v tem, da tega ne poskušamo narediti na silo.

Skozi svoje raziskovanje Ženske Duše sem prišla do spoznanja, da Razcvet Ženske vodi skozi štiri pomembne preizkušnje. Skozi svoje delo z maternico sem spoznala, da je rojstvo odlična metafora za principe, ki jih skriva Razcvet Ženske. Od nekdaj me zanimajo principi, ki se skrivajo v ozadju, kajti ko spoznaš principe, veš kako neko stvar vedno znova in znova ponoviti, namesto, da ostane le pri enem posrečenem na-ključ-ju. Ja, zadaj so ključi in moja specialnost je odkrivanje ključev, da lahko vedno znova zavestno ponovimo to, kar želimo.

Zavest družbe negujemo v maternici in maternica je center Kreacije, zato je izjemno pomembno, da za svoje maternice poskrbimo. Prvi korak v procesu rojstva je priprava prostora. Tri mesece pred spočetjem pride na dušnem nivoju do dogovora med starši in dušo, ki se uteleša o tem kako bo potekalo prvih 14 let otrokovega življenja. In v teh treh mesecih od dogovora do spočetja je naloga matere, da pripravi prostor za novo življenje. Pogosto se ženska tega sploh ne zaveda in vendar se v tem času pogosto selimo ali pa renoviramo stanovanje. Moje priporočilo pri novih projektih, pri vsem kar začenjate na novo je, da zavestno naredite prostor za novo. Narediti je potrebno prostor za novo popotovanje in v tem procesu priprave, se spravimo v najboljše možno fizično in mentalno stanje, da se podamo na valove procesa rojevanja sebe. Prisotnost tukaj in zdaj je ključ za prvi del procesa. In budnost je nujno potrebna, da smo v sprejemljivosti skozi celoten proces, točno tak, kot se razkriva za nas. Ključno je, da čutimo kar čutimo in opazujemo, kje smo v reakciji, zanikanju, nesprejemanju. Budna sprejemljivost je namerna, objema vsak trenutek, tak kot je, brez sojenja ali je trenutek tak, kot bi »moral« biti.

Drugi korak v procesu rojstva je povezan s spočetjem. In spočetje je povezano s sprejemanjem semena Kreacije. Sprejemljivost je povezana z odprtostjo. Ključno je, da opustimo potrebo po nadzoru, kako bi moralo biti in da sprejmemo realnost točno tako, kot je, vsak trenutek tak kot se razkriva. Ta sprejemljivost nam omogoča zaupanje, sproščanje in predajo. Ko se pogovarjam z ženskami, ki imajo težave z zanositvijo in se močno trudijo, pogosto prepoznavam, kako niso voljne, da se odprejo in sprejmejo. Kreirati hočejo pod svojimi pogoji na način kot so si ga one zamislile, zanositi želijo ob točno določenem času in na točno določen način in načeloma v tem ni težav. Težava se pojavi, ko ženske začnejo siliti in na silo hočejo doseči to, kar so si zamislile, ko se niso voljne odpreti in sprejeti ampak želijo delovati; »Nekaj je vendar treba narediti, da bi zanosila,« pogosto slišim iz ust žensk.

Ženske smo pogosto mnenja, da bomo do cilja prišle v ravni liniji. In ko pride do spočetja pogosto pozabimo na potrpežljivost in vztrajnost, ter dejstvo, da nosečnost traja 9 mesecev. Narava gnezdenja ni linearna. Zavita je. In krivulje so polne misterijev. Vedno dodajo element presenečenja naši razvijajoči se poti, kajti v resnici nikoli ne veš, kaj te čaka za vogalom. Zavita pot po kateri potujemo od nas zahteva budnost, polno pozornost, prisotnost in predanost. Morda hrepenimo po jasnosti in čistinah, kjer bi ugledale svoje vrhove, vendar se vedno znova znajdemo v notranjih zavojih življenja. Potrebno je objeti zavoje življenja v vsej njihovi negotovosti in se predati neznanem, da sledimo klicu duše k igri. Nedvomno to zahteva od nas veliko poguma, da negujemo radovednost in avanturo, na katero se podajamo, da smo voljne hoditi po robu in odkrivati nove svetove v sebi. Da smo voljne preseči znano in samo sebe. Proces od nas zahteva, da se prebijemo čez svojo lastno lupino in se osvobodimo. In to od nas zahteva zaupanje vase, da se odpremo in dopustimo sveti ženstvenosti, da se zlije skozi nas. Pogosto ženske v tej fazi izgubijo potrpežljivost, zbrskajo seme iz zemlje in preverjajo ali je že vzklilo ter s tem uničijo svojo Kreacijo. V procesu nosečnosti sem iz pogovorov z ženskami izluščila, da imajo pogosto težave s tem, da se oplojeno jajčece ne ugnezdi. In vedno znova ugotavljam, da je težava v negovanju sebe. Negovanje sebe, usmerjanje pozornosti in energije v to, kar kreiramo je v tretji fazi ključno.

In ko pridemo do trenutka, ko je potrebno svojo kreacijo roditi je pomembno, da smo se voljne predati toku življenja. Kajti v praksi se pokaže, da ima veliko žensk težave ravno v tem četrtem koraku. Rojstvo nikoli ni osamljen dogodek, je zaključek enega obdobja in začetek novega. In pogosto se zaradi strahu pred neznanih nočemo prepustiti toku, se sprostiti in iti s tokom življenja. Poskušamo nadzirati in kontrolirati in si prizadevamo za to, da bi predvidele vse stvari, ki bi utegnile iti narobe, da bi jih lahko preprečile.

Ta predaja v rojstvo same sebe je predaja strasti, je izguba sebe v ekstazi, ko te odnese val občutenja. Predaja od nas zahteva, da objamemo neznano, da odpremo svoje srce in sprejmemo ta dogodek rojstva, ne glede na to, na kakšen način se bo odvil. Da bi se lahko sprostile in se predale, se moramo ženske čutiti varne. Potrebujemo občutek svetosti, sprejetosti in ljubljenosti. Kajti le ko se počutimo varne, zaupamo svojemu telesu in procesu rojevanja. Predanost nas vodi v neznano, potrebno se je odzvati na tok življenja, ki teče skozi nas, slediti intuitivnim namigom skozi akcije, se premikati skozi upiranje in bolečino ter se odpirati v vedno večjo prostornost. Premik v širitev, v razcvet nima konca, vedno se lahko odpreš še malo bolj.

Razcvet je dejanje ljubezni, odpiranja, izražanja in povezanosti. Je utelešenje velikodušnosti, odpiranja v sladkobo predaje svetemu toku življenja. V živosti, širjenju, odpiranju, božansko izkuša svojo lastno božanskost.

Razcvet je senzualen, sočen, slasten, bujen, ekstravaganten. Tvoj razcvet je popolnoma drugačen od mojega in zgodil se bo ob natanko pravem času. Vse kar moraš storiti je, da si greš s poti in dopustiš naravi, da opravi svojo sveto nalogo, da bi se lahko razcvetela. In ko je bolečina tveganja, da ostaneš tesno v popku večja od tveganja, da se razcvetiš, sem tukaj, da te vodim, da zaživiš kot najveličastnejša različica sebe in narediš pozitivno razliko v življenju ljudi in na svetu. ženske zahteva, da se odpreš in svoje Darilo deliš s svetom.

Razcvet te vodi v polnost, celostnost tvoje Biti. V razcvetu tvoja modrost postane tvoj parfum. Razcvet je popolna utelešenost v svojem telesu, ko čutiš svojo notranjo lepoto in svetost. Razcvet je občutenje radosti, je užitek v telesu. Razcvet je razvijanje tvojih potencialov, ko dopustiš svoji duši, da se dvigne na površje in zapoješ svojo pesem, ki si jo prišla zapeti na Zemljo.

Razcvet pomeni, da utelesiš in poosebiš svoje edinstven in unikaten cvet in deliš svojo zgodbo duše s svetom. Več informacij o Razcvetu najdeš tukaj …

Taja Albolena

razcvet