Svet bo rešila zahodna ženska.

“Svet bo rešila zahodna ženska,” je leta 2009 izjavil Dalaj Lama.

In mnoge ženske me sprašujejo zakaj zahodne ženske. Ali ni tako, da smo ravno zahodne ženske najbolj pomožačene in najdlje od ženstvenosti? Bi se strinjala in vendar je v tej izjavi skrita resnica, na katero sploh ne pomislimo. Če prevedem … Svet bo rešila zahodna ženska ker ima izbiro, da to lahko naredi. In vendar mora to izbrati. To ni samo po sebi umevno, da bo svet rešila zahodna ženska, ima pa svobodno izbiro, da to lahko naredi.

Številne ženske na vzhodu enostavno nimajo svobodne izbire zaradi kulture v kateri živijo so podrejene in ujete v vloge, ki so jih določile njihove prednice. In me, ki živimo na zahodu imamo to veeeeliko prednost, da smo “svobodne”, da izbiramo zase kaj želimo ustvariti iz svojega življenja. Naša odgovornost je, da izbiro naredimo za vse tiste, ki je ne morejo narediti same, da se povežemo in skupaj ustvarimo boljši svet.

Zahodna ženska lahko izbere, da je to kar je, da v sebi najde svoj edinstven, unikaten, enkraten izraz, se poveže s svojo izvorno Bitjo, zaživi v polni moči svoje ženske Duše. In to je izjemno darilo, ki ga imamo na voljo. Vsaka od nas ima to možnost in priložnost da izbere Sebe. In vendar je izjemen izziv številnih žensk na Zahodu, da se pomanjšujemo in skrivamo in si mislimo, kdo sem jaz, da bi lahko naredila to spremembo. Jaz pa že ne morem narediti spremembe, kdo pa sem Jaz?

Ženska, ki je povezana s sabo in s svojim namenom postane sila preobrazbe v svetu. In to je naš namen, kot ženske – da rodimo nekaj novega v svet. Čas je, da zacelimo svojo notranjo posodo, da bo držala vodo in ne bo kot sito. Da svojo posodo povežemo s posodami drugih žensk in da skozi sveti prostor, ki ga ustvarjamo skupaj rodimo nekaj večjega, kar presega vse nas.

Vse boginje, velike ženske; Kuan Yin, Marija Magdalena, številne čarovnice so upodobljene s posodo/kotlom v roki. S posodo, ki simbolično predstavlja njeno maternico. Pomembno je, da zacelimo svoje maternice, da pozdravimo svoje ranjenosti, da svoja sita zapolnimo in z energijo, ki se zbira v tej posodi začnemo zavestno upravljati. Kreirati z njo. Zavestno izbirati to, kar želimo.

To je alkimija. In za alkimijo potrebuješ tri pomembne sestavine; posodo v kateri se alkemični proces odvija, energijo, da alkemični proces sploh steče in svinec, ki ga preobražamo v zlato.

Čas je izjemen. Čas je zdaj!

To kar nas čaka je, da cenimo in vrednotimo svojo žensko dušo, da prepoznamo svojo lastno vrednost in smo to kar smo. To v polnosti objamemo in zaživimo.

SI zraven? Si izbrala Sebe? Si zavezana Sebi?

Če si, potrdi to s tem, da v komentar zapišeš JA!

To je vse kar je potrebno, da rečeš JA! Sebi, da rečeš JA! življenju.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena