Umetnost sprejemljivosti

Čutiš? Intenzivnost v zraku. Huh… dogaja.

Veselica v tem tednu se stopnjuje in vikend pred nami bo ju-hu. Resnično ju-hu. Iz sence se dvigajo skrivnosti. Vse pospešuje in priznam, če ne bi imela svojih sester za pogovore in predvsem, če ne bi imela alkemične posode, ki me drži v teh premikih, spoznanjih, soočanju s seboj, bi mi bilo precej težje. Brezmejno hvaležna sem za vsa orodja, ki jih imam na voljo, da se premikam skozi tole destrukcijo, tole razpadanje starih sistemov. Vprašanje je, kaj boste naredili z vsem kar se razkriva?

Iz vsega tega kaosa, razpadanja starega se poraja novo. Naše 22 dnevno popotovanje Porajanje Sebe mi je letos dalo okvire, posodo, da lahko potujem s tokom. Že decembra smo čistile stare strukture in postavljale novo posodo za dogajanje, ki smo mu priča. Dogajanje na nebu se preslikava na Zemljo in zahteva rast, razvoj, širjenje. Energije nas silijo, da odstranjujemo vse, kar nas ovira v razcvetu, rasti. In to lahko vedno naredite na dva načina; voljno, sami ali pa se bodo stvari zgodile na-silo. Smo kot v močnem vetru, ki piha vedno močneje in se pripravlja, da odnese vse naše navezave, pričakovanja, zamere, vse česar se močno oklepamo in smo mnenja, da brez tega ne moremo živeti. Vprašanje, ki se poraja je; ali ste voljni samo biti?

Najbolj nemodra izbira v teh dneh je upiranje. Umetnost sprejemljivosti je ključna v teh dneh, v tem obdobju. Življenje nas preizkuša ali smo voljni sprejeti vse, celega sebe, vključno s sojenjem, kritiko, zanikanjem, pomanjkanjem. Da ne govorim o tem, da je potrebno sprejeti svojo veličino, edinstvenost, enkratnost in edinstvenost. Če se upiraš temu, da se pokažeš v svoji dobri ali slabi luči bo tale vikend do mlaja v vodnarju še zelo zanimiv. V kolikor nisi voljna sprejeti svoje veličine, če jo zanikaš, se ločuješ od nje, bo tole dogajanje na nebu poskrbelo za to, da se bo potrebno soočiti z vsem, kar skrivaš v sebi.

Sama sem bila mnenja, da je to, da si majhna, nevidna siva miš – spodobno, zmerno, preprosto. Menila sem, da je edina alternativa temu nepriljubljenost. Verjela sem, da bom kaznovana, če bom veličastna, izjemna in samozavestna. Verjela sem, da je neprimerno, domišljavo, če sprejmem svojo veličino. Vedno znova sem si prizadevala, da bi bila nagrajena za svojo majhnost in nevidnost. Skrivala sem svojo moč, svoje talente in darove pred drugimi in pred seboj. Ločevala sem se sama od sebe in sem se tako navadila na to, da sem ločena, da sploh nisem poznala drugega načina. Umetnost sprejemljivosti me je začela osvobajati, kajti vedno bolj sem spoznavala, kje vse sem v upiranju sama v sebi in kaj vse je potrebno objeti, v meni. Voljnost, da sebe sprejmeš brez sojenja, obsojanja in razsojanja je umetnost. Pripravljenost, da objameš vse, celoto, celo sebe te pogosto izzove, sooči te. Veliko lažje se je skrivati, kot si povedati resnico. Resnica pogosto boli. Vendar se pogosto ne zavedamo, da je zanikanje sebe, zloraba sebe, le način, kako manipuliramo s seboj, kako kontroliramo same sebe.

Vprašanje je, ali si pripravljena objeti celo sebe? Sprejemanje pomeni, da si voljna sprejeti vse lepe dele sebe; vse talente, darove, svojo izjemnost, pa tudi tisti drugi del sebe, ki ga ne maraš. Sprejemljivost pomeni, da si voljna sprejeti vse, od vsakogar. Da sprejemaš tako komplimente in oboževanje kot tudi kritiko in zasmehovanje. In s tem, priznam sem imela veliko težav. Sprejemanje namreč ne pomeni, da se s tem strinjaš, da to izbiraš, pomeni, da se zavedaš, da je vse to del tebe in ti je na voljo, da to kadarkoli zavestno ali nezavedno sprejmeš. Več stvari ko se zavedaš, bolj zavestno lahko izbiraš.

Seveda te zdaj zanima, kako to narediš? Pravzaprav samo si. Sama temu pravim, da vse stvari daš v srce. Namesto piedestalov in kleti začneš negovati tisti sveto mesto v sebi, v svojem srcu, kjer samo si. Celota.

In če te zanima več o tem, kako biti ta celota, te vabim na spletno druženje, ki sem ga pripravila v tem vikendu z namenom, da te spomnim, da si ti zgled svoji hčerki. Prijaviš se tukaj…

Na to temo sem leta 2012 napisala članek, ki je še vedno aktualen in ga lahko prebereš na povezavi tukaj… Ženska, si zgled svoji hčerki!

Bodi Sijajno!

Taja Albolena