Uspel čez noč … po 20 letih priprav.

Ena najboljših izjav je prišla iz ust predavatelja na nedavnem seminarju o uspešnosti, ki sem se ga udeležila: “Uspel je čez noč … po 20 letih v poslu.”

Čeprav bi si želeli drugače je realnost taka, da se nobena stvar ne zgodi čez noč. In tisti, ki jim pravimo, da so uspešni, se tega zavedajo. Uspešni ljudje radi povedo, da so na svoji poti večkrat padli in propadli, da so kasneje uspeli. Dejstvo je, da brez padanja ne vzameš lekcije.

Učenje je vsakodnevno in ob vsem tem gradiš svojo osebnost. Všeč mi je izjava Ali Brown, ki je rekla, da je posel eden najboljših načinov za osebnostno in duhovno rast, kajti vsak dan znova moraš presegati samega sebe, se soočati s svojimi “gremlini” v sebi, da bi lahko uspel.

Brez notranjega soočanja s seboj ni dolgoročnega uspeha.Ti lahko nategneš nekaj ljudi in je videti kot da si uspel, vendar te vse počaka za naslednjim vogalom in kot si visoko letel, boš tudi globoko ril po zemlji in od blizu vohal smrad svojega lastnega dreka.
Pot uspeha je strma in na njej vidimo dve vrsti ljudi. Eni so tisti, ki se zavedajo tega, da bodo na poti dosegali tudi neuspehe in se prej ali slej pomirijo s tem in hodijo po tej poti, korak po korak. In drugi so tisti, ki so se zagnali na začetku, ko pa je pot postala res strma in se je bilo potrebno začeti “slačiti” so vrgli puško v koruzo in odnehali. Na poti uspeha ni neuspešnih ljudi. So samo tisti, ki vztrajajo, ne glede na to s čim se soočajo na poti in tisti, ki vedno znova prehitro obupajo. Vztrajnost šteje. Vedno.

Zato je ključnega pomena, da se vedno, ko imate pomisleke, da bi odnehali, vprašate; “Zakaj sem sploh začel-a hoditi po tej poti?”
Strast, ki vas je pognala na to pot, ta globoka notranja želja, da bi …. ta strast je vodilo, ki te pelje po poti. Dejstvo je, da imamo vsi izzive na svojih poteh. Drugo dejstvo je, da nam ravno ti izzivi pomagajo, da rastemo in napredujemo na svoji poti. In vendar se je potrebno vsak dan znova in vedno znova spomniti na tisto izvorno željo, zaradi katere smo nekaj začeli, kajti ta notranja motivacija, ta strast je tista, ki nas vedno potisne naprej, čez vse ovire, ki se nam pojavijo na poti.

In ko sem na tem istem predavanju, s katerim sem začela današnji zapis, dojela, da je moja strast od nekdaj, da naredim pozitivno razliko v življenju ljudi, da jih prebujam in vodim v zavedanje, da so Darilo, Darilo ljudem in svetu, da je ljubezen tista, ki spreminja svet in da je ženska tista, ki uteleša svetlobo in ljubezen, se mi je razkrilo marsikaj. Dojela sem, kaj je moja strast in da sem od začetka svoje poslovne poti na isti poti, grizem v isti klanec in vedno znova sem izzvana na poti, da bi življenje preverilo ali bom vrgla puško v koruzo, ali grem naprej. Izkusila sem marsikaj, vendar so vse te zgodbe le Darilo, ki ga lahko delim z drugimi in morda, morda jim ne bo treba ponavljati istih napak,če se bodo spomnili in izbrali drugače.

In morda je to poletje čas, ko se je treba vrniti nazaj k notranjemu kompasu, k tej notranji strasti in se ponovno povezati z njo. Morda je potrebno le obnoviti energijske rezerve na poti in vztrajati. Prebudite svojo strast in ji dovolite, da vas vodi na vaši poti uspeha!

Uživajte na poti!

Taja Albolena