Blaginja

Statistični urad republike Slovenije o blaginji navaja; Blaginja danes ne pomeni le materialnih dobrin, ampak se nanaša tudi (ali predvsem) na človekovo počutje, bivanje, medsebojne odnose. Glavne vsebine, na katere moramo biti pozorni, ko govorimo o blaginji ljudi, so: življenjski standard v materialnem smislu, zdravje, izobrazba, osebna aktivnost, vključno z delom, volilna pravica in upravljanje, socialne vezi in odnosi, okolje ter varnost in nevarnost v materialnem in fizičnem smislu.

To je bila prva stvar, ki sem jo prebrala o blaginji. In se zamislila. Blaginja je v moje leto vstopila že pred leti, vendar ne pod tem imenom. Ker nisem vedela, kako prevesti to, kar sem čutila pod angleško besedo “prosperity”, sem jo prevajala dobesedno kot prosperiteto. Čeprav je bil to le približek, najboljši, kar sem jih lahko našla, sem čutila, da je to tisto, kar sem želela vnesti v svoje življenje. Prosperitas je latinska beseda za dobrobit, uspešnost, radost, razvoj in srečo. Sama sem jo čutila kot širjenje, razcvet, radost, izpolnjenost.

Ko sem pred leti začutila, da bogastvo ni tisto, za čemer naj se ženem, sem ostala nekako v “zraku”, med svetovi, nisem bila ne tam in ne tukaj. Gledala sem ljudi, delala za mnoge, za katere bi lahko rekli, da so bogati, vendar kljub vsemu bogastvu niso živeli v blaginji, temveč v pomanjkanju. Iz pomanjkanja so hoteli še več in še več in s tem se nisem mogla poistovetiti. Je bogastvo res pomenilo, da moram delati več, da bi imela več, da bi živela bolje?

Ko je moja ljuba prijateljica letos z menoj delila besedo blaginja, mi je bila takoj všeč. Tako blaga je in mila, tako ženstvena. Na začetku so mi nekateri rekli, da jo tako močno čutim samo zato, ker še ni izrabljena tako kot bogastvo, vendar sem sama, ko sem vse svoje raziskovanje zadnjih petih let na temo razlike med manifestacijo in kreacijo dala v strukturo, ki sem jo čutila za svojo, spoznala, da je blaginja precej več kot zgolj, da imaš. Zame je to stanje Biti.

Da si v blaginji, ti ni treba narediti čisto nič. Absurdno!? Morda. Vendar je čista resnica, da je blaginja že v tebi, v meni, v vsakem od nas. Ne rabiš se truditi, da bi jo dosegla, nikomur ti ni treba dokazovati, da si jo vredna. Blaginja enostavno je. Odsotnost blaginje na drugi strani prepoznavamo kot pomanjkanje. In kot sem delila že v prejšnjem odstavku, poznam kar nekaj bogatih ljudi, ki živijo v pomanjkanju.

Osebno sem se v svojem trudu, da bi bila bogata vedno znova znašla v notranji praznini, ki sem jo potem polnila s stvarmi. Ja, bila sem zelo uspešna v manifestiranju, tudi denarja, vendar sem vedno znova ostala brez vsega, ker v sebi nisem čutila polnosti temveč vedno znova pomanjkanje. Toliko kot sem dobila, toliko je šlo naprej. Hodila sem na izobraževanja na temo manifestacije, brala knjige, študirala, preizkušala, dokler se mi ni vse skupaj uprlo. O tem sem že pisala, večkrat. Leto 2009 je bilo zame prelomno v več pogledih. In prehodila sem dolgo pot do blaginje. Da imam zdaj zavedanje, razumevanje, da jo čutim in da jo tudi izkušam.

In zame osebno je blaginja tako nežna, mehka, tako blaga. Odpira mi vrata v svetost, v posvečenost, v blagoslove, v resnično vrednost. Izbiram jo, ker me poboža, ker poboža mojo dušo. in ker takrat, ko jo povabim k soustvarjanju vse poteka tako naravno. Samo je.

Končno sem dojela, da mi ni treba ločevati časa, ko uživam in časa, ko delam. V skladu s tem, kar sem zapisala na začetku je blaginja tista, ki povezuje, ki zbližuje, ki ustvarja srčni stik z drugim človekom.

Blaginja je tvoje notranje stanje Biti, ko v sebi čutiš izpolnjenost, notranjo polnost. Blagostanje predstavlja način, kako vrednotimo svoje življenje in v njem prepoznavamo srečo, zadovoljstvo z življenjem, polnost, radost, smiselnosti in izpolnjenost. Izražamo jo skozi kreativnost, umetnost, lepoto, senzualnost, zaznavanje, uživanje življenja, prisotnost v tem trenutku tukaj in zdaj.

In kot je danes moja druga prijateljica delila z menoj; Ko si polna, deliš iz te izpolnjenosti, ki jo čutiš v sebi. In vse kar deliš dobi noto srčnosti. To je blagost, ki jo siješ iz sebe v svet. In ta blagost se zapiše v čisto vse, česar se dotakneš – ko pripravljaš hrano, pospravljaš oblačila, čistiš hišo, pošiljaš maile, pišeš članke,… karkoli. S to blagostjo se ti dotikaš ljudi, brez napora. Ko delaš s svojo srčno noto, komuniciraš iz srca, si v blagosti, ti si blaginja. In to je tisto, v čemer jaz brezmejno uživam. To je tisto, kar polni mene in zaradi česar lahko tako ogromno stvari naredim. Ker delim sebe, delim to, kar navdihuje mene, polna sem in delim svojo srčno noto.

Drage moje soustvarjalke, hvala. Hvala, da delite z menoj, da lahko delim z vami, hvala, da ustvarjamo to posodo, ki nas drži, da blago, mehko in nežno potujemo skupaj skozi tole porajanje sebe. Leto 2015 je resnično leto blaginje, če tako izbereš. In potrebno je izbrati, kajti blaginja ni nekaj samo-po-sebi umevnega. Ni nekaj, kar ti pripada, kar moraš imeti, in ni nekaj kar lahko dosežeš. Blaginja ni nekaj, kar imaš, je to kdo ti si.

In sama vedno znova pravim, da moraš postati ta ženska, ki ima to, kar si želiš imeti. Saj veste, zakon privlačnosti. Ti si magnet, ki v svoje življenje privlači to, kdo ti si.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena