Leto Blaginje

Blaginja je okupirala moje življenje. O tem sem popolnoma prepričana. Zanimivo je, kako me vedno bolj navdušuje, bolj ko se potapljam vanjo in spoznavam… pravzaprav sebe.

Do tega potapljanja v blaginjo, ki smo ga začele s 1.1. se sploh nisem zavedala, kako močno hrepenim po njej. Kot bi ubesedila iskanje svojega svetega grala. Vseskozi sem iskala blaginjo. Vse poti, ki sem jih prehodila so me vedno znova vodile v njene številne izraze in aspekte. V duhu pregleda leta sem se odločila, da pogledam svoje življenje skozi prizmo blaginje in njenih aspektov, ki jih prepoznavam, da so močno zaznamovali moje življenje. In če začutiš, te vabim, da se mi pridružiš v tem raziskovanju blaginje skozi štiri aspekte Biti, ki sem jih prepoznala v notranjosti Ženske. In moški, tudi vi imate v sebi svoj diamant, ki ima štiri unikatne aspekte; očeta, bojevnika, ljubimca in modreca; vsi štirje se udejanjajo skozi Boga, ki sije skozi center in predstavlja peti element tega diamanta.

Dragulj ženske pa sestavljajo: Gaia, Amazonka, Hetaira in Sofija, ki utrejo pot petemu aspektu Boginje. Skozi vse svoje življenje sem v ospredje postavljala celostnost, celoto, povezovanje. In iz tega mojega 20 letnega raziskovanja, opuščanja, povezovanja se je rodil Dragulj Ženske, ki meni osebno predstavlja bistvo, tisto srž, srce vsega mojega iskanja.

In popotovanje se vedno začne pri posodi, pri temelju, pri svetem prostoru. Naše telo je tempelj, je posoda za Duha. In pomembno je, da zmoremo poskrbeti za svoje telo, mu damo tisto, kar potrebuje. Eno od presenečenj preteklega leta zame osebno je bilo brez dvoma spoznanje, kako ključno je, da vem, kaj potrebujem, v vsakem trenutku. Varnost, zaščitenost in stabilnost struktur, ki jih v svojem življenju gradimo, kaže na to, kako pomembno je, da poznamo svoje potrebe in vrednote, ki nam nudijo ravno to stabilnost, zaščitenost in varnost v sebi. Ko sem potovala skozi svoje notranje ranjenosti in se spoznavala s svojimi različnimi aspekti notranjega otroka, sem vedno znova prepoznavala, kako pomembno je, da sama sebi postanem starš in da sama sebi dam ta notranji občutek varnosti, namesto, da ga iščem zunaj sebe. Lekcija leta 2014 zame je bilo brez dvoma upravljanje s svojo energijo in zavedanje, kako ključno je, da zavestno izbiram in kreiram to kar si želim, od znotraj navzven.

In ena od namer za leto 2014 je bil razcvet. V duhu prosperitete; dobrobiti, širjenja, rasti, radosti, sreče, zadovoljstva, sem vse to nekako alkimizirala v besedi razcvet. In se podala na popotovanje, ki me je vodilo v samo srce potencialov, novih spoznanj, večjega vpogleda, novih izkušenj, širjenja obzorij in moje posode. Razcvet me je vodil v razkrivanje tega, kako trdno se skrivam v popku in koliko poguma je potrebnega za to, da svoj popek razpreš in se razcvetiš. Začne se z enim lističem, ki mu sledijo vedno novi in novi, kar te vodi v občutek realiziranja svojih potencialov in raziskovanja vedno novih aspektov tvoje Biti. Vse to brez dvoma vodi v večjo povezanost in celostnost, v sprejemanje vseh aspektov svoje Biti. In sprejemanje sebe, tako tistih lepih, kot manj lepih delov sebe je globoko zaznamovalo moje leto 2014. Že več let govorim o tem, kako pomembno je prepoznavanje in zavedanje piedestalov in kleti, ki jih v življenju ustvarjamo, vendar sem v letu 2014 močno utelesila kaj pomeni, da ljudi, stvari in dogodke daješ v srce. Brez omejevanja ali siljenja, da samo si v sprejemanju tega kar JE.

Intimnost je tema, ki me je v letu 2014 čisto omrežila. Intimnost je tista globoka bližina, dušni stik, povezanost, ki te energetizira, ki poglablja tvoje odnose z ljudmi in ki omogoča avtentične in ljubeče partnerstvo. Intimnost je globoka ranljivost, ki odpira prostor za soočanje s kompleksnimi občutki in ti ponudi ogledalo, v katerem lahko še bolj celostno vidiš sebe. Intimnost me je vodila v globine mene same. Intimnost me neguje in brez dvoma pospešuje moj razcvet. Intimnost pripomore k občutku povezanosti, jasnosti in dobrobiti v življenju, kar me je brez dvoma vodilo v blagostanje. Kajti to, kar je ključnega pomena za intimnost je stik s sabo.

In najpomembnejše je bilo brez dvoma zaupanje sebi, prepoznavanje lastne vrednosti, sledenje sebi in svojim navdihom, ko so stvari postale neudobne. Brez dvoma je ena najpomembnejših veščin to, da svoje obnašanje, to kako se vedeš upravljaš od znotraj. In da bi to lahko naredila moraš poznati svoj namen, kdo si in zakaj si tukaj. Prijaznost in odločnost, osebna avtonomost in sposobnost, da postaviš meje so ključnega pomena. Zdrava kmečka pamet je tista, ki ti pomaga ločiti zrnje od plev, da veš kako in kdaj narediti akcijo, da si budna, prisotna in pozorna na znamenja, ki ti jih prinaša življenje. SInhronost v življenju se poveča takrat, ko si v stiku s seboj in potem prepoznaš valove, ki se dvigajo in ki te ali peljejo s seboj ali pa te povaljajo na dnu morja. Deskanje na valovih življenja je umetnost, ki jo je potrebno mojstriti vsak dan znova.

In zato sem za svojo glavno namero v letu 2015 izbrala ravno blaginjo. Blaginja meni osebno predstavlja izpolnjenost, polnost, dobrobit, celostnost, povezanost, vse tisto, kar mi v življenju največ pomeni. Ja, predstavlja tudi uspešnost, vendar je v mojem razumevanju uspešnost povezana s tvojo sposobnostjo upravljanja z vsemi vidiki svojega življenja in s tem, kako uspešno deskaš na svojem oceanu življenja in ne s tem koliko in kaj imaš. Blaginjo čutim kot mehko, nežno, blago energijo, tako, kot čutim tudi namero. Čutim, da delujeta z roko v roki, v soustvarjanju in se veselim vseh vpogledov in navdihov, ki jih leto 2015 prinaša s seboj.

In zato sem izbrala, da praznujem življenje, čisto vsak dan.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena