Bodi resničen!

Veste, zanimivo mi je opazovati vse to dogajanje zunaj mene, koliko enih stvari se dogaja. Vsi nekaj počnemo, kar brenči od delovanja, načinov, poskusov, ko vendar moramo nekaj narediti v zvezi z vsem skupaj. Hkrati pa smo pozabili, da je vse v nas. Pa to sploh ne bi bilo tako tragično, če bi znali ostati resnični. Biti resničen, to kar si je največji izziv sodobne družbe. Ker smo vsi naučeni od malih nog naprej, da se pretvarjamo. Radi bi šli v srce in bili srečni in zadovoljni do konca dni, v ekstazi in radosti.

Ob tem pa se nismo pripravljeni iskreno pogledati v oči in prepoznati, da je čisto vsaka oseba s katero pridemo v stik, pravzaprav zelo premeteno zakamufliran del mene. V vsaki osebi je delček mene in izziv je v tem, da se temu upiramo, še posebej ko pride do ljudi, ki nam niso všeč ali ki so v stanjih, ki nam niso všeč.

To je eden od razlogov, zakaj sem izstopila iz religije NewAge-a, kot ji rada rečem, in da se razumemo, ob tem se polno zavedam in sprejemam dejstvo, da sem dolga leta verjela, resnično verjela vanjo, potem pa sem ugotovila, da ni resnična. In ob tem sem razočala mnogo ljudi, ki so z menoj verjeli vanjo. Pred leti sem ugotovila, da je ena mojih glavnih vrednot integriteta, da si resničen in iskren, da si to, kar si. In ko sem prepoznala, kljub temu, da sem na začetku 100% verjela stvarem, ki sem jih uporabljala kot orodja, da ne čutim integritete, da stvari niso resnične, sem odšla naprej. Kajti iskala sem integriteto zunaj sebe. In potem sem jo počasi odkrila v sebi. In danes vem eno — brez tega, da si resničen ni poti v srce. Povedati si je potrebno resnico in si naliti čistega vina.

Družba v kateri živimo enostavno ne prenaša preveč dobro resnice in ko sem meni ljubo osebo pred dnevi vprašala, kako se počuti mi je presunljivo iskreno odgovorila: “Tako kot drugi pričakujejo od mene.” Glede na trenutno težko življenjsko situacijo mnoge prijateljice od nje pričakujejo, da bo močna in tem pove, kar želijo slišati in tistim, ki so mnenja, da bi morala biti slabo pove kar si želijo slišati. Osupljivo. Obsedela sem brez besed in dojela, da v resnici nihče noče slišati resnice, ko si na dnu, potrt, ko ti ne gre dobro. In takrat se pretvarjamo, igramo igrico; Super sem. In spomnim se, ko me je prijatelj pred meseci poklical in vprašal kako sem, sem ga direktno vprašala; Odvisno od tega kaj hočeš slišati!?

V tistem sem dojela, kako poskušamo biti to kar nismo, s tem, ko se delamo, da je vse super, kar je značilno za novodobno gibanje, kjer se od tebe pričakuje, da je vse super in da si angelsko navdušen in v ekstazi.
Žal je življenje sestavljeno iz vzponov in padcev in najtežje je, ko si v tistem delu krivulje, ki je pod črto, ko gaziš po svojem notranjem dreku in niti slučajno nisi ok. Takrat nihče noče imeti opravka s teboj, takrat bi se te vsi najraje odrekli in družba nas je naučila, da moramo to skrivati v sebi. In tako ustvarjamo senco, ko skrivamo stvari v sebi, da jih kdo ne bi videl in nas obsojal ali kritiziral. Hkrati pa s tem zanikamo delček sebe.

Moja pot srca me vodi v globine, kjer prepoznavam, da me ne zanima iluzija zunanje lupine, kjer je vse super, resnično me ne. Res sem morska deklica, težko prenašam plitvine in obožujem globine in širine duše. Obožujem sočnost celotnega razpona čustev in občutij, ki so mi na voljo. Ja, sem čutna, sočno senzualna, sem strastna in uživam v življenju z vsemi svojimi čuti. Imam jih za to, da začutim svojo celoto, svojo polnost. Obožujem srčnost in ja, sem žalostna, sem jezna in izrazim svojo divjo žensko, ko je potrebno. In ob tem spoznavam kakšen blagoslov so druženja, kjer enostavno smo druga z drugo, resnične, kjer ni treba nositi mask, kjer sem lahko to kar sem. Izbiram, da čutim sebe – celo sebe.

In če hočemo kot družba narediti korak naprej, se bo potrebno obrniti navznoter in Biti to kar si. Pa ne le govoriti o tem. Ključ je v utelešanju božanskosti, ko to živiš dnevno. Če hočemo ustvariti družbo, ki temelji na srčni inteligenci, je potrebno biti prisoten tukaj in zdaj, biti resničen, biti umirjen, v sebi, biti povezan in biti srčno usmerjen. Potrebno je živeti iz srca. In to mora biti naša dnevna praksa. Vendar je resnica tudi ta, da ker naša okolica tega ne prenaša preveč dobro, pogosto smo označeni kot čudni, če si dovolimo biti iskreni in včasih resnično ni modro hoditi naokrog z nastežaj odprtim srcem, ker te ljudje uničijo, zabijejo, te zmeljejo v prah in tega jim enostavno ne privoščim, sem spoznala, kako pomembno je, da imamo svojo skupnost, svoje sestrstvo, kjer smo lahko resnične in smo kar smo. Kjer lahko prakticiramo druga z drugo kako bo videti družba prihodnosti, tukaj jo rojevamo, tukaj se ustvarja.

Srčni krogi so prišli k meni v tem izjemnem času kot praksa druženja, kjer se podpiramo v povezovanju in odpiranju srca, kjer smo lahko iskreni, resnični in smo kar smo. Kolektivna zavest srčnega kroga ustvari sveti prostor v katerem občutimo sebe v polnosti in prakticiramo razsodnost v svojem notranjem opazovanju sebe. V tem svetem prostoru se odpremo za zdravljenje sebe in za čudeže, ki jih življenje nosi za nas.

Divine Flow je program, kjer vodim v globine in skrivnosti tega, kako resnično dnevno dati v prakso in živeti svojo Bit. V srčnih krogih se dobivamo, da to dajemo v prakso. Skozi dvodnevno druženje Divine Flow pa razkrivam in predajam mehanizme in procese, ki stojijo za srčno povezanostjo, ki razkrivajo kako se iz stresa upiranja v katerem smo premakniti v radost in sočnost življenja. Več razkrijem že zelo kmalu.

In če želimo prakticirati srčnost, iskrenost, povezanost tega ne moremo delati sami. Za rast in preobrazbo potrebujemo energijsko posodo, potrebujemo skupino, ki nam odslika nazaj kako resnični smo s seboj. Kajti skupina s svojo pozornostjo ojačuje energijsko polje in to ojačano energijsko polje izkoristimo za to, da se spuščamo v globine, da se predamo in smo voljni prejeti odgovore, ki so v nas. Nihče nikogar ničesar ne uči, nihče ne razlaga ničesar, vsak le deli sebe, svojo izkušnjo, svojo resnico trenutka, tukaj in zdaj.

Utelešanje božanskosti je moja namera vsak dan znova in to se udejanja tudi skozi srčne kroge SiStars. Vabljene!

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena