Četrta adventna nedelja in element ogenj

Pred nami je četrta adventna nedelja, ko prižigamo na namiznem venčku še zadnjo, četrto svečko. Četrta svečka predstavlja svet ljudi, svet modrosti, vedenja, zavedanja. Nobeno naključje ni, da se na zadnjo nedeljo pred Božičem postavljajo v jaslice kipci otrok, pastirjev, Svetih treh kraljev in Svete družine.

Zadnja adventna nedelja, tik pred rojstvom Jezusa, nas opominja na pomen povezave s svojim bistvom, s svojo Bitjo, s tem, kdo ti SI.

V zadnjih desetletjih smo se predvsem ženske navadile na to, da v zunanjem svetu iščemo sebe, da segamo ven iz sebe po tehnike, s pomočjo katerih bi spoznale svoj življenjski namen.

Največja skrivnost človeka je, da vse nosi s seboj in v sebi. V resnici ti nič zunaj tebe ne more dati tega vedenja, te modrosti, ki čaka v tebi, da se obrneš k njej in ji dopustiš, da pride na površje. Vera je pomembna vrlina, ki nima čisto nobene povezave z religijo. Vera vase te vodi, da presežeš vse ovire, ki jih sama sebi postavljaš na pot, vse ovire, za katere si mnenja, da te prednje postavlja zunanji svet.

V tem času je v ospredju element ognja, element duha, element strasti.
Ognjena energija sugerira višji namen, sončnost, odprtost, radost, smeh in povezovanje. Gre za občutek povezanosti v veliki sliki človeštva, ko začutiš, da si tukaj z namenom. In namen je ena tistih skrivnostnih, mističnih stvari, ki jo vedno znova poskušamo najti v zunanjem svetu in jo povezati z delom.
Mnogi ljudje svoj življenjski namen povezujejo s tem, kaj bi morali v svetu narediti. In življenjsko poslanstvo ni poklic, to ni nekaj kar delaš, ker potem bi bili človeška deloje in ne človeško bitje. Bit je ključ. Kaj je tvoja Bit? Kaj je tvoje jedro? Kdo si?

Namen ni povezan z delovanjem, namen zgolj je.
In ko samo si, ko se zavedaš tega kdo si, ko si v stiku s svojo Bitjo, si v stiku s svojo izvorno esenco. Tvoje življenje bo vedno nekako “izven” konteksta, prazno, nemirno, kaotično, dokler ignoriraš svoje jedro. In če ignoriraš svoje jedro, to lahko prepoznaš, ko izkušaš negativne občutke, izgubo energije, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, celo sovraštvo ali izjemen bes, ki ga usmerjaš proti sebi. Zato je izjemno pomembno, da najdeš svoje jedro, svoj notranji dragulj in ga ceniš.

Življenjski namen razkriva tvoj doprinos k človeštvu, kje si edinstvena, kaj lahko prispevaš na način, ki je edinstveno samo tvoj. Ko enkrat poznaš vse štiri dele svojega notranjega dragulja, te to izpolnjuje, te usmerja in ti daje smisel tvojega obstoja.
Ko razkriješ vse ploskve notranjega diamanta, prepoznaš kaj te napaja, kaj je tvoje notranje gorivo in začneš živeti strastno in izpolnjujoče življenje na Zemlji.

Ogenj nas uči dajanja in sprejemanja toplote. S sprejemanjem in dajanjem si izgradimo svoj notranji ogenj, odpremo svoj notranji cvet in več notranjega sonca, radosti in sreče prinesemo v svet okoli sebe.

Ognjena energija po svoji naravi najbolj jang, je čista energija.
Predstavlja eno izmed glavnih elementarnih moči in je najmočnejše orodje za čiščenje energij. Povezujemo jo z Duhom, z iskro življenja in močjo transformacije. Določa prostranost, širino in duševna obzorja v našem življenju. Ko se premakneš v stanje Bitja, si vir vsega, si strastna, super kreativna, imaš ogromno energije ter preobražaš sebe in skozi sebe tudi svet, ki te obdaja. Si VSE kar je.

In kaj lahko narediš v tem tednu za stik s svojo Bitjo?
V četrtem tednu adventa je tudi Božič, čas praznovanja, čas druženja, čas povezovanja. Izkoristi ta čas zato, da krepiš svoje vrednote. Vrednote, ki jih živiš v svojem vsakodnevnem življenju postanejo tvoje vrline.
In zato je to izjemen čas, da se vprašaš; Kaj je tisto, kar me poganja? Kaj je moje gorivo? Kaj je tisto, kar je pomembno v mojem življenju?

Skozi vsakoletni proces porajanja Sebe imaš v tem izjemnem času možnost, da spoznaš sebe na novo, da rodiš v ta svet delčke sebe, ki jih še ne poznaš, s katerimi še nimaš zavestne povezave. To je čas, ko se povežemo s svojo Sofijo in ji dopustimo, da nas vodi, da nas pelje v novo leto, da nam razkrije kakšen je naš namen, zakaj smo tukaj in kaj je pomembno v naslednjem letu.
Vsako leto v času 12 svetih dni Božiča vodim skozi 22 dnevni proces porajanja Sebe in če se mi želiš pridružiti, si več lahko prebereš na spletni strani tukaj…

Izkoristi ta posvečeni čas za tvoje novo rojstvo. Ni brez veze simbolika porajanja sončevega boga v starodavnih tradicijah, ki se zgodi na zimski solsticij, kot tudi ni naključje, da je božji sin Jezus rojen ravno v tem mogočnem času. Simbolično nam vsako leto sporoča, da je to čas za porajanje Sebe. Novega Sebe.

Vabljena v našo družbo!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja skozi svoje delo razkriva vrednost in dragocenost Ženske, da s svojim Darilom naredi pozitivno razliko v življenju ljudi in na svetu.
DIVINE.SI