Izgubljena sem in tavam v temi…

To je ena najpogostejših izjav, ki prihajajo do mene v zadnjem času. Ljudje obupujejo in se pogosto vdajo v svojem življenju. In vendar je fascinantno dejstvo, da smo ćloveško bitje in ne deloje. Tukaj smo, da bi živeli in ne životarili. Življenje je darilo, ki nam je dano kot vozilo, v katerem naj bi sebe izrazili kot avtentično bitje, to kar smo. Tukaj smo, da delimo z ljudmi in svetom svoje darilo.

Seveda se vsi strinjamo s tem, da živimo v intenzivnem času. In ta intenzivnost v nas na plano prinaša vse notranje smeti, vse izzive, ki jih imamo na poti do tega, da resnično zaživimo avtentični jaz. In ja, mnogi so izgubljeni, tudi sama sem bila izgubljena, zelo. In to v času, ko so mi zaradi drugih stvari skoraj vsi obrnili hrbet. Pisalo se je leto 2009, ko sem sedela na tleh v svoji dnevni sobi in obupavala nad sabo, svetom, vsem kar se mi je zgodilo. Bila sem izgubljena, popolnoma. Ravnokar sem sestopila s poti nekoga drugega in pojma nisem imela, kje je tista moja pot. Mislila sem, da je to tisto pravo, pa sem še enkrat ugotovila, da ni. Da sem spet v nekomu prepoznala delčke sebe in mu sledila v upanju, da bom našla samo sebe. Vem kako je, ko pešačiš po svoji notranji puščavi in obupano iščeš nekoga, kogarkoli, ki bi ti znal povedati kam pelje pot do vode.

Dojela sem, kako pomembno je, da veš kdo si, kaj je tvoj notranji temelj, ker če tega ne veš, te bo življenje pripeljalo do točke, kjer se bo nekaj končalo; odnos, služba, kjer se pojavi bolezen, nekaj kar nas pretrese do temeljev in nas prisili v to, da se soočimo sami s seboj. To je bila moja praksa, vrsto razpadov, bolečine, trpljenja, ker se nisem znala ljubiti in negovati in sem samo sebe kar naprej trpinčila, da bi končno dojela bistvo. Lahko se nam premik zgodi takrat, ko se moramo postaviti zase, za to v kar verjamamo in imamo občutek, da stojimo sami proti svetu. Marsikateri športnik bi znal spregovoriti o tem prelomnem trenutku v svoji karieri, kajti to jih pogosto izstreli v orbito vrhunskih športnikov. Lahko pa gre za subtilen notranji občutek, da nekaj ni prav, da je nekaj izkrivljeno, ko te nekaj navznoter žuli in sploh ne veš, kaj ti je. Pogosto mi ženske rečejo; “Taja, glej, imam vse, moža, otroke, dom, službo, popolno življenje v očeh mnogih, ampak jaz sem tako nesrečna. Hočem nekaj več od življenja.” Vendar ne vedo povedati kaj jih moti in kaj bi spremenile. “Vse.” je pogosto odgovor.

To kar je skupno vsem je, da nimajo notranjega temelja. In tudi sama ga nisem imela. Začela sem graditi svoje življenje zgolj po navdihu, slediti sem začela notranjim navodilom brez da bi vedela kam grem. Prvič sem čisto resno zaupala sebi, ker nisem imela druge opcije, morala sem si zaupati. In tako sem svoje življenje zgradila od strehe do temeljev. In ko sem končno postavila temelje, je bilo JA, to je to. Končno se mi je razjasnilo to, kar sem iskala vrsto let. Ja, sledila sem duhu, šla sem s tokom, in pripeljala sem se v sam center. Dejstvo je, da smo ljudje v prvi vrsti udomačeni v odzive in to kako naj bi živeli in se bolj ali manj uspešno poskušamo prilagoditi temu. Naučimo se biti kopije drugih in ob tem izgubimo stik sami s seboj, kar privede do nezadovoljstva in depresije, ko enostavno ne vidiš več smisla v življenju. Ključ je v sprejemanju samega sebe, tukaj se vse začne, kajti nihče drug ne more živeti vašega življenja, kot le vi sami. In nihče vas ne more rešiti, rešite lahko le sami sebe. In to je izbira, ki jo naredimo in ki jo vedno znova izbiramo v svojem življenju. Nihče nima čarobne paličice, s katero bi zamahnil in bi bile vse stvari razrešene v trenutku. Vsak se mora soočiti s seboj in s svojimi izbirami za življenje, ki jih vedno lahko na novo izbere. Vendar ni stvar v enkratni izbiri, gre za to, da vedno znova izbiramo zase to, kar si želimo. Življenje je proces, ki se razvija, se nam razkriva.

Poleg tega je pomembno utelesiti se v telo, biti tukaj in zdaj, živeti svoje življenje in telo pri tem igra ključno vlogo. S stvarmi se je potrebno soočiti, drugače se stvari le potencirajo, dokler ne dosežejo svojega namena, da pritegnejo našo pozornost in to je pogosto v našem življenju tako, da nas stvari udarijo po glavi, da nam razpade življenje, da se začnemo boriti za svoje življenje in spoznamo njegovo dragocenost. Kajti to življenje nam je na voljo, da spoznamo sebe in živimo to kar smo. In to je darilo, ki ga moramo znati ceniti. In pogosto ljudje zbolijo, ali se spravijo na rob med življenjem in smrtjo, da ga cenijo.

Notranji temelj, ta notranji diamant je naše življenjsko poslanstvo. In življensko poslanstvo ni poklic, to ni nekaj kar delaš, ker potem bi bili človeška deloje in ne človeško bitje. Bit je ključ. Kaj je tvoja Bit? Kaj je tvoje jedro? Kdo si?

Vaše življenje bo vedno nekako “izven” konteksta, ko ignorirate svoje jedro. In če ignoriramo svoje jedro to lahko prepoznamo, ko izkušamo negativne občutke, izgubo energije, nezadovoljstvo, mrzovoljnost, celo sovraštvo ali izjemen bes, ki ga usmerjamo proti sebi. Zato je izjemno pomembno, da najdemo svoje jedro, svoj notranji diamant in ga cenimo. Življenje je darilo in če ga ne cenimo, nas bo nekako že prisililo k temu, da bomo dojeli lekcijo. Kot pri majhnem otroku, ki ne doseže svojega z lepim, poskuša z grdim. In ne gre za to, da je nekaj dobro ali slabo, življenje nima te percepcije sojenja, to je perspektiva človeka, ki gleda na svet skozi delovanje in zato sodi stvari kot dobre in slabe. Življenje zgolj je. in če ga ignoriraš, če ignoriraš svoje vozilo, skozi katerega se izražaš, te lahko zapelje v zelo mračne dele notranjega svet.

Življenjsko poslanstvo razkriva vaš doprinos k človeštvu, kje ste unikatni, kaj lahko prispevate na način, ki je unikatno samo vaš. Ko enkrat poznaš vse štiri dele svojega notranjega diamanta, te to izpolnjuje, te usmerja in ti daje smisel tvojega obstoja. In DivineLifeBlueprint je proces v katerem skozi vodene prakse razkrivamo vse ploskve notranjega diamanta, da prepoznamo kaj nas napaja, kaj je naše notranje gorivo in začnemo živeti strastno in izpolnjujoče življenje na Zemlji.

Na voljo je individualni proces DivineLife Blueprint in dvodnevno druženje Ljubi Sebe- razkrij svoj notranji diamant. Čas je, da zasiješ v svoji polni moči, čas je, da tvoj notranji diamant zasije v vsej svoji luči.

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena