Kako odkriješ svoje življenjsko poslanstvo?

Samo dva načina sta, kako nekdo stopi na pot odkrivanja Sebe .. prvič ali išče globlji pomen v življenju, nekaj več kot le preživetje iz dneva v dan ali drugič se mu zgodi nekaj dramatičnega in mu razpade vse kar je znanega. Sama sem rada rekla svojim prijateljem, ko sem prvič stopila na svojo pot, da naj je raje ne iščejo, če niso pripravljeni celostno stopiti nanjo, kajti dejstvo je, da se ti življenje res lahko obrne v zelo nezaželeno smer, če stopiš na svojo pot in potem hočeš nazaj ali dol z nje in nočeš iti do konca. Zakaj?

Dokler živiš v sanjah, ki si jih ustvaril skozi udomačenost, ti nič ne manjka. Četudi stvari niso idealne, se le medlo zavedaš nelagodja. Dogovori, ki jih imaš z ljudmi v svojem življenju so kot opiati, ki ti onemogočajo, da bi prepoznal, da v resnici trpiš. Otopelost je blaženost za množice, kajti ko si v otopelosti, ničesar ne čutiš. In v otopelosti imaš občutek, da je vse ok. Vsaj približno.

Ko pa stopiš na svojo pot prebujenja se najprej prebudiš v svojo bolečino. Vse kar si v otopelosti uspešno zadrževal pod preprogo, daleč od oči in ušes, sedaj pride na površje in želi tvojo pozornost. Kar naenkrat vidiš vse načine, kako mučiš samega sebe, kako se izdajaš, zlorabljaš, raniš, se ločuješ od delov samega sebe in vse to povzroča nemalo bolečine. Vidiš svojo omejenost, kako se siliš v omejenost, naenkrat se ti razkrije drama življenja in vsa področja, kjer nisi srečen. Da bi lahko vstopil v svojo celovitost, se moraš najprej soočiti z bolečino, ki si jo kopičil v sebi. To je nekaj, čemur se želimo vsi izogniti. Ljudje bi raje šli spodaj ali zgoraj, levo ali desno, samo ne direktno skozi. Zakaj? Ker boli.

Vendar je to pot, ki smo jo ustvarili sami zase in v sebi imamo moč, da bolečino presežemo. Kar sem na svoji poti skozi svoje trnje odkrila je, da ničesar ne morem spremeniti. Ne da se zradirati stvari, ki so del mojega energijskega ustroja, ne morem zamenjati vzorcev in spremeniti stvari na površini. In ko govorimo o odpuščanju pojma nimamo o čem sploh govorimo, ker je sama paradigma odpuščanja povezana z nečim ali nekom zunaj nas. In ničesar se ne da narediti zunaj nas. Resnično odpuščanje je popolno sprejemanje, ko te nič ne zapusti, temveč se integrira v tvojem energijskem polju. Da bi lahko presegel samega sebe, moraš stvari sprejeti in karkoli si želiš to resnično želeti, iz srca. In najboljša pot vodi direktno skozi. Strast je tvoja vodnica na poti in strast je tista, ki te pelje skozi trnje do zvezd. Dokler je ne odkriješ in je vzameš za zaveznico, ti na poti vedno znova zmanjkuje goriva, da bi nadaljeval po zastavljeni poti.

Vedeti morate, da ste leta in leta, desetletja ustvarjali programe v katere ste udomačeni in so del vašega živčnega sistema. Ti programi so utirjeni in delujejo avtomatsko. Te stare strukture v sebi nosijo ogromno vaše energije in zato je pomembno, da se nehamo z njimi boriti, kajti v teh bojih izgubljamo ogromno energije. Verjetno poznate vsaj eno borilno veščino, ki uči, da pri borilnih veščinah ne gre za direkten spopad, resnični mojstri znajo preusmeriti toke energije. Ustvarijo nove poti, nove realnosti.

Realnost, kot jo poznate zdaj nadzirajo vaše percepcije, vaši pogledi na svet, vaša očala, skozi katera opazujete svet. In vašo percepcijo nadzoruje sistem prepričanj, vaša udomačenost, kako naj bi stvari potekale. In ta prepričanja so povezana s preteklostjo, z vašo zgodovino. Kajti en del možganov, ki ga imenujemo hipocampus je odgovoren za ustvarjanje asociacij in vse, kar se nam dogaja po notranji avtomatiki asociiramo s preteklimi dogodki. Če samo malce diši po stari travmi, tudi slučajno nočemo blizu.

Večina učenj v sodobnem svetu pravi, da moraš spremeniti svoja prepričanja in s tem spremeniš svoje misli, to vpliva na akcije, ki jih delaš in avtomatsko dosežeš to kar želiš. In zakaj potem nismo vsi uspešni in imamo vse kar si želimo, če to resnično drži? Pravzaprav vem zakaj. Ker se zataknemo. In zataknemo se v zelo pomembnem aspektu v enačbi, ki se mu reče UTELEŠENOST. Biti v telesu in čutiti je ključ za uspešnost.

Vendar se tukaj pojavi majhna težavica. Če si otopel in zaprt, potem nočeš čutiti. Kako potem premostiš to majhno težavico, da nočeš čutiti? Težko. Zato je večina zataknjena. Čutenje je ključ.

Premakniti se moramo onkraj strategij, ki smo jih oblikovali, ko smo bili še majhni otroci, kajti po 7 letu začnejo naši možgani vse kar se nam dogaja asociirati s preteklimi izkušnjami. Odkrivanje notranjega diamanta, svojega poslanstva je povezano s čiščenjem starih dogovorov, v povezavi s tem, kdo si. Razkriti moraš svojo strategijo udomačenosti po kateri deluješ v svojem življenju, da bi se lahko uglasil s svojo resnično izvorno esenco. Mnogi menijo, da so uglašeni s svojo esenco in vendar delujejo iz svojih strategij. Strategije so fiksni energijski vzorci, ki smo jih prevzeli v najzgodnejšem otroštvu in so postali osnova našemu občutku varnosti. Naš notranji otrok je tisti, ki nam daje občutek varnosti ali pa čutimo negotovost in iščemo varnost zunaj sebe, če je ta del nas v stresu. Kot otrok si prevzel svojo temeljno strategijo ker je delovala in ko si odraščal je to postala tvoja utirjena navada. Strategija je vedno bolj omejevala tvoj energijski potencial in ti je preprečevala resnično rast in zorenje. Zato rada rečem, da mi gre včasih na bruhanje, ko opazujem kakšen otroški vrtec se gredo politiki, kup otrok, ki niso prerasli svojih strategij in se užaljeno prepirajo, ugajajo drug drugemu, kontrolirajo ali pa ustvarjajo zmedo. Vse to so strategije notranjega otroka, da dobi pozornost in ljubezen, ki jo potrebuje.

Da bi resnično objeli svoje osebno poslanstvo, življenjsko poslanstvo, se morate premakniti onkraj teh temeljnih strategij. Vendar so te strategije močno vpete v tkanje vaše Biti, ker jih že tako dolgo uporabljate, zato je včasih resnično težko ugotoviti kakšne so. Namesto, da nezavedno živite iz strategij vaših mask in persone, je ključ v zavestnem izbiranju svojega poslanstva, življenjskega namena.

Zakaj še ne veste, kaj je vaše življenjsko poslanstvo? Razloga sta zopet dva, ali nikoli niste pogledali ali pa nočete vedeti, ker bi to pomenilo, da bi morali prevzeti polno odgovornost za svoje življenje. Resnica je, da velika večina ljudi raje ostaja v rahlem nelagodju otopelosti, ko lahko druge krivijo za to, kar se jim dogaja v njihovih življenjih, kot pa da bi prevzeli polno odgovornost za nelagodje vedenja, da ne živiš svojega najvišjega potenciala.

Vedno imamo izbiro. Nihče nas ne bo prisilil v to, da živimo svoj najvišji potencial, svoje poslanstvo. Svoje poslanstvo morate aktivno izbrati, preden ga lahko živite v svojem življenju.

Vendar je ravno življenjsko poslanstvo tisto, ki vse stvari v tvojem življenju postavi v kontekst. Da ti razsodnost, da vidiš kdaj slediš željam svoje osebnosti, svojega malega jaza in kdaj si resnično uglašen s svojo esenco, s svojim višjim jazom. In da bi lahko živeli svoje poslanstvo, je prvi korak, da smo se pripravljeni soočiti z resnico. S svojo resnico. Ko poznaš svoje poslanstvo je to kot sidro, ki te drži na tvoji poti, da živiš svojo božanskost v polnosti vsak trenutek.

In če potrebuješ usmeritev na svoji poti je DivineLife Blueprint lahko tista izbira, ki ti pomaga odkriti kaj je tvoj notranji diamant in kako ljubiti sebe v polnosti, se premakniti skozi svoje ovire, jih preseči in izbirati v skladu s svojim življenjskim poslanstvom.

Kajti tista resnica, ki sem jo izvedela dolgo po tem, ko sem prišla v stik s knjigo Skrivnost in jo je razkril DeMartini, ki je sodeloval pri filmu in knjigi je, da v življenju dosežeš samo tisto, kar je v skladu s svojim življenjskim poslanstvom. Dokler ne veš, kaj je tvoje poslanstvo, težko svojo ladjo usmeriš v svoje pristanišče in običajno po oceanih vozimo v krogih, ker nimamo naravnanega svojega notranjega kompasa.

Namesto da poslušate svojo osebnost, ki bi imela sijoče, modne, trendovske stvari, ker hoče biti pomembna in najboljša in sploh prva in kul, je morda res čas, da pogledate, kaj je za vas pripravila vaša duša in kaj je vaš notranji diamant, ki čaka, da ga razkrijete in zloščite. Pripravljeni … tri, štiri, zdaj …

Uživajte. In resnično izjemne teden vam želim.

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena