Lekcija lastne vrednosti

Vsako leto je konec julija izjemen čas zdravljenja in srčnosti. Odpirajo se velika vrata navdiha, ki jih 22.7. za nas odpira Marija Magdalena, velika muza navdiha. Njena vloga je tudi, da nas spomni na dragocenost življenja in predvsem na to, kako pomembno je, da ženska vidi svojo vrednost, kot ženska.

Kar naprej poslušam o tem, kako imamo ženske težave v glavnem zato, ker se ne cenimo. Zato ženske, izkoristite ta čas, da se uglasite z vrednostjo, ki je že v vas. Če ne cenite sebe kot ženske, vas tudi ljudje zunaj vas ne cenijo. In zelo boleča lekcija številnih žensk, ki v tem času gredo na samostojno poslovno pot je tudi v tem, kako postaviti svojo ceno, kako ovrednotiti svoje delo.

Drage moje, vse se začne v notranjosti s tem, koliko cenite sebe. In to je čas, ko nas vse sili v to, da končno že enkrat vzamemo to lekcijo lastne vrednosti.

Svetujem, da dan začneš z dihanjem. Dihanje nas uči sprejemljivosti. Ključnega pomena je, da zmoremo upočaniti, globoko vdihniti in izdihniti, da začutimo življenje v svojem telesu.
Utelesi se.
Spusti svojo pozornost v center svojega telesa in si dopusti, da zaznaš notranje svetišče, zlato zvezdo, ki danes še posebej sije.

Vstopamo v čas plesa, v čas slavja in veselja … zato praznuj. 22.7. odpira vrata v čas levitve, ko se osvobajaš vsega starega, odlagaš staro kožo, da bi lahko vstopila v novo. Začuti to moč novega, moč prisotnosti tukaj in zdaj. Dopusti si, da čutiš!

Vdih je izjemno pomemben aspekt našega življenja.
Ko vdihnemo, se odpremo in pokažemo svojo voljnost, da sprejmemo.
In zdaj je čas, da sprejmeš.

Eno največjih razodetij mojega življenja je prišlo v obliki spoznanja, da do mene pride samo toliko, kolikor odprem vrata in sem pripravljena sprejeti. Potrebno je odpreti vrata in sprejeti celo sebe in blaginjo, ki nam je na voljo in čaka na to, da se odpreš in sprejmeš.

Umetnost sprejemljivosti je bila zame velika lekcija.

Ženska umetnost Izžarevanja je povezana z izjemno pomembnim dejavnikom in to je sposobnost, da se odpremo in da ostajamo odprte tudi, ko boli, tudi, ko je neudobno in neprijetno. Izziv je v tem, da se soočiš s svojimi notranjimi zmaji in jih presežeš, stopiš naprej, ne glede na vse, kar se dogaja v tebi. In verjemi, ni lahko, je pa nujno potrebno.

Konec meseca se odpirajo Levja vrata, ko bomo vstopili v izjemno močno obdobje med 30.7. in 8.8. Vladavina Leva, v katerega vstopamo ravno na Magdalenin dan pa nas opominja na pomembnost tega, da zasijemo brez občutkov krivde, brez sramu, brez strahov, da bomo koga zasenčile ali da bomo komu v breme, če bomo preveč sijale. Pravzaprav sploh ne obstaja možnost, da bi sijale preveč.

Lev nam mežika in nas spodbuja, da zasijemo. Čas je, da aktiviraš svojo notranjo zvezdo, kar bomo tudi letos naredile na našem druženju Odpiranje Siriusovega portala.

Vstopamo v resnično izjemen čas, ko nam svetloba kaže pot, da pogledamo kje, na katerem področju v svojem življenju potrebujemo več samozavesti. Lev je namreč tisto astrološko znamenje, ki nam omogoči, da stopimo na oder svojega življenja in zasijemo brez strahu.

Marija Magdalena pa je tista, ki nas bo v tem dnevu 22.7. ponovno spomnila na brezpogojno ljubezen. Spomnila te bo, da v polnosti objameš sebe in se ljubiš brezpogojno.

Ženske smo umetnice samokritike in sojenja same sebe, glede tega kaj bi morale, česa ne bi smele, kaj bi lahko ali kaj bi bilo dobro. Pogosto smo tako krute same do sebe, da enostavno pozabimo na hvaležnost, prijaznost in ljubezen do sebe. Negovanje sebe je v tem času velika lekcija, še posebej za ženske. Če ne boš poskrbela zase, boš v tem času čutila stres, preobremenjenost, izčrpanost in izkušala boš razdajanje, ki bo le globlje vodilo v še več stresa, preobremenjenosti, izčrpanosti in notranje praznine.

Marija Magdalena je bila dolgo časa zanikana tudi zaradi svoje močne poveznosti s seksualnostjo in njene moči ženstvenosti, ki jo je polno živela. Vse Marije so bile finančno neodvisne in so v začetku njegove poti finančno podpirale Jeshuo, bile so visoke svečenice in imele so moč v svojih rokah, ki so jo ljudje poznali, zato so jih zaradi tega privilegija zaničevali in kasneje so to v religiji izkoristili v svojo prid in jih ožigosali za prostitutke. Vendar je v podtalnih krogih resnica o Mariji Magdaleni preživela tisočletja zaničevanja.

Lekcija lastne vrednosti je močno povezana ravno z Marijo Magdaleno, ki nam rzkriva štiri globoke ranjenosti, ki jih ženske sodobnega sveta še vedno nosimo v svojih celicah. Oskrunjenost svetosti telesa in materinstva, zanikanje svoje sposobnosti kreacije in demoniziranje ženske moči, zasramovanje telesa in užitka, izločenost in občutek nepoveznosti so štiri globoke rane ženske duše.

Ženska v sebi nosi strah, da bi jo, če bi si resnično dovolila biti magnetična, močna, sijoča, označili za cipo, prasico, čarovnico. Bojimo se oskrunjenosti, ki jo je bila tisočletja deležna boginja.

V globinah ženske duše se prebuja vedenje in modrost, ki jo je ta izjemna ženska ohranila za nas. Čas je, da prebudimo in obudimo to sveto znanje seksualnosti, povezanosti, soustvarjanja. Da se spomnimo, da smo življenje. In da je življenjska energija, ki teče skozi nas ista kot spolna energija in je ista kot kreativna energija, vse to je ena in ista energija, ki je del vseh nas.

Več o Mariji Magdaleni lahko prebereš na spletnem portalu DivineFemme v zapisu, ki ga najdeš tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena