Ljubezen ni trgovina.

Iščem pravega moškega.
Iščem moškega, ki je xyz.
Iščem pravo ljubezen.

Izjave, ki so na prvi pogled čisto sprejemljive in v sodobnem svetu, v katerem živimo, presenetljivo pogoste. To kar razkrije pogled od blizu pa je osredotočanje na zunanji svet in pričakovanja, kakšen mora biti partner na drugi strani.
Vendar ljubezen ni trgovina.

Ne moreš imeti tega, česar ni v tebi.
Partnerstvo kreiraš skozi to, kdo si ti, s tem, kako neguješ svoj ženski in moški aspekt v sebi.

Številne ženske so danes v iskanju, v delovanju, v akciji. Trudijo se. Potiskajo stvari.
To česar se ne zavedajo je moč polarnosti in dejstvo, da to, na kar se osredotočaš, pritegneš k sebi.
Narava ženske je, da je magnetično privlačna. V resnici ti ni treba čisto nič početi. Biti pa moraš to, kdor si… ženska.

Če si rojena v ženskem telesu, tvoje telo poganjajo ženski hormoni. To v praksi pomeni, da ne glede na to, da je v tebi tudi moški aspekt, moški način delovanja izčrpava tvoje telo in zato čutiš fizično utrujenost, čustveno izpraznjenost in mentalno izčrpanost, če večji del svojega življenja preživljaš v svojem moškem delu. Tvoje žensko telo ni narejeno za moške aktivnosti, kljub temu, da ženske vedno znova poskušamo dokazati, da temu ni tako.

Vendar je na koncu vedno telo tisto, ki nam pokaže kje smo. Težave z ženskimi organi, kronična utrujenost in izčrpanost, pomanjkanje kreativnega navdiha nam pokažejo, kje smo. Pa ne le to, po navadi nam nezadovoljstvo in občutek, da smo nesrečne jasno pokažejo, da za naše čustvene potrebe ni poskrbljeno.

Namesto, da aktivno iščeš moškega, raje bodi ta Ženska, ki ti je namenjeno, da si.

Pred nekaj dnevi je znanka z menoj delila svojo zgodbo, ki jo je zaključila z besedami: »Ni res, da ni mogoče, da bi ti moški kar padel v naročje. K meni je prišel domov, na vrata. Nisem ga iskala, nisem se trudila. Vse kar sem naredila je, da sem se začela posvečati sebi, negovati sebe. Bolj, ko sem se dobro počutila v svoji koži, bolj nenavadne stvari so se mi začele dogajati. Taja, tip je prišel k meni. Resno.«

Nasmejala me je do solz, ko je pripovedovala svojo zgodbo in z veliko gotovostjo mi je zatrdila: »Zdaj vem, da je vse, o čemer govoriš res. Ženska je magnetično privlačna. Ko je v svoji energiji, se dogajajo čudeži. Jaz sem živi dokaz za to. Res se mi dogajajo čudeži.«

Ženska, ki pozna svojo moč ženstvenosti, ki vidi svojo vrednost in dragocenost svoje ženstvenosti, prepozna prebujenega moškega, ko ga sreča. Ni ga potrebno iskati in se truditi. Ni potrebno biti urejena, našminkana, oblečena kot Barbika in uštimana v piko, da bi te opazil. Ja, telesna privlačnost je pomembna, vendar bo, v kolikor se osredotočaš samo na svojo zunanjost, telesna privlačnost poskrbela za to, da imaš njegovo pozornost, ne pa tudi srca.

Ženska, ki je zadovoljna, srečna v svoji notranjosti in izpolnjena, sije.

Ta sijaj, ta magnetična privlačnost moškega navdihneta, da je do tebe pozoren, da ti je naklonjen in izrazi svojo skrbnost. To je tisto, po čemer hrepenimo ženske.

Ljubezen ni trgovina.
Ni daj dam.
Ni, če jaz dam tebi to, daš ti meni to.

Del ljubezni je zaupanje, negovanje, odprtost, stabilnost, nežnost.
Najprej moraš ljubiti sebe, da bi temu pritrdil tudi zunanji svet.
Ko si v stiku s sabo, s svojo žensko esenco, znaš ustvariti prostor za čarovnijo in za partnerstvo.
Vse se začne v tebi. In nato to, kar je v tebi, iz sebe deliš z ljudmi in s svetom, na sijoče ženstveni način.

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja Albolena je strastna raziskovalka ženstvenosti, ki verjame, da srečna ženska sije. Taja srčni ženski, ki se trudi in dokazuje, da zmore vse sama, pokaže, kako s svojo svetlobo spreminja svet in moškega s svojim zadovoljstvom ter radostjo, da je ta Ženska, za katero se je rodila, da je, navdihne, da postane boljši moški. Več najdeš na www.divine.si