Lunin mrk je izziv tedna

Pred nami je lunin mrk, ki se bo zgodil jutri. Lunin mrk predstavlja konec nekega obdobja, je čas praznovanja. Zapiramo poglavje v svoji knjigi življenja in to zapiranje vrat je lahko izjemno stresno. Gre za opuščanje starega, da lahko naredimo prostor za novo.

Čas opuščanja, predaje je pred nami.

Jaz sem spremembo v energiji začutila že prejšnji teden v sredo, ko se je energija zamenjala. Gre za izjemen čas levitve, ki smo jo začeli s sončevim mrkom pred dvema tednoma. Vmes smo praznovali še pomladno enakonočje in konec meseca nas čaka še Velika noč.

Situacije nas silijo v to, da opuščamo preteklost. Zdaj ni čas, da analiziramo stvari v svoji glavi, premakniti se bo treba skozi telo in začutiti.

Voljnost in sprejemljivost sta ključni lekciji tega časa. Kajti, če želimo, da novo pride v naše življenje bo potrebno to sprejeti. Ne glede na to, kako močno si želimo novih stvari, dokler se nismo voljne odpreti in sprejeti, v resnici nič ne more vstopiti.

Gre za globoko preobrazbo, ki zahteva, da sprejmemo svojo moč. Osvobajamo kreativno energijo v tem času in to je čas praznovanja. Pomembno je, da praznujemo novosti, da se premikamo v neznano.

Lunin mrk se nanaša na medčloveške odnose, gre za razčiščevanje naših ranjenosti, ki smo jih prejeli v svojih prvih odnosih v svojem otroštvu. To je čas, ko senčne strani v nas prihajajo na površje in želijo našo pozornost, našo brezpogojno ljubezen. Pokaže se potreba po zavedanju, po tem, da ozaveščamo same sebe, po preseganju tistih delov, ki ti ne služijo več.

Ta čas je idealen za to, da prepoznaš; kdo jaz sem in v kaj se razvijam.

Samozaupanje in cenjenje sebe sta vrlini, ki te bosta vodili skozi ta lunin mrk. Če si iskrena do sebe in se zavedaš kaj je potrebno opustiti, da bi lahko naredila prostor, je mrk čas izjemne rasti, izjemnega napredka, ko delaš velike notranje preskoke.

Brez dvoma je to čas ponovnega notranjega naravnavanja na svojo avtentičnost, da lahko v še večji meri pokažeš in izraziš svoje talente, svoje potenciale, svoje darove.

Preobrazba je vedno čas, ko je potrebno, kot metulj, sebe osvoboditi iz kalupa, iz tega kokona, da bi lahko poletela. Vendar je tako kot pri metulju pomembno, da se osvobodiš sama, kajti, če ti kdo hoče olajšati tvoje rojstvo in prereže kokon od zunaj, se življenjska tekočina iz telesa nikoli ne preseli v krila in nebogljeni obležimo na sredi nedokončanega procesa. Vsak delček tega bolečega procesa, ki ga imenujemo rojstvo ima svojo zgodbo, svojo pripoved, vsak delček je potreben in ključno je, da gremo do konca s svojim procesom.

Vsi vemo, da stari načini ne delujejo več in da reševanje stvari nekako ne gre več na načine, ki so nam poznani. Paradigma Biti se z mrkom sidra v to realnost v kateri živimo in vedno bolj je jasno, da moramo usvojiti nove pristope, nove načine navdihnjene akcije. Zdaj bodo te nove veščine ključnega pomena za preobrazbo življenja. Odpirajo se novi portali in vendar bo potrebno stopiti skoznje z novimi veščinami, ki se nam razkrivajo že nekaj časa.

Objemi svojo Bit in bodi kar si.

Seveda je o tem lažje govoriti, kot to v praksi narediti. Večina ima težavo z utelešenostjo, s prisotnostjo v tem trenutku, zdaj. Tukaj in zdaj si lahko samo, ko si utelešena, ko čutiš, da si v telesu in se zavedaš svojega premika v tem trenutku.

Če si bila do zdaj mnenja, da je vse, kar je potrebno spremeniti to, kar ti ni všeč ali ne deluje, ti bo tale mrk razkril, kje se resnično nahajaš, koliko od tega si v sebi resnično objela in kje so še notranje ranjenosti. In kot da vse skupaj še ne bi bilo dovolj, bo to čas izjemnega soočanja s tem, kje smo bile v odnosih z drugimi ranjene.

Vedno znova sem brezmejno hvaležna za sinhronosti vesolja, ki mi omogočajo, da razkrivam točno prave stvari ob pravem času. Moj nevidni otrok se v tem času močno oglaša in ne mine dan brez ozaveščanja, kje sem še ujeta. Tako kot smo sončni mrk pospremile s soočanjem s svojimi notranjimi ranjenostmi in nas je mrk podprl v tem procesu, nas tudi tokratni mrk podpira v objemanju in sprejemanju sebe take kot smo.
Ne glede na vse izzive obožujem ta svet in vse kar nam je dano.

Mrk bo prinesel občutek osvobojenosti, sposobnost negovanja sebe in brezpogojne ljubezni do sebe. To je čas, ko bo na voljo priložnost, da si dopustiš, da tvoj resnični jaz stopi v ospredje in Te vodi v življenju v tvojo najveličastnejšo verzijo Tebe.

Vendar se to ne bo dogajalo samo od sebe. Potrebno se bo odpreti, biti voljna, da sprejmeš in dopustiš negovanje s srani tega, kar je prisotno. Izbira bo tukaj ključnega, izbira s polno odgovornostjo. Potrebno bo začutiti stvari, jih objeti in zaplavati v sveže priložnosti, ujeti nove valove na tem notranjem oceanu življenja.

Ponižnost, to zavedanje izjemnosti, ki te naredi tako hvaležno in te prebudi v tvoj polni polencial bo naš vodnik na tej poti. Samo skozi ponižnost lahko vstopiš v veličastnost Biti. Tukaj ni prostora za prepotentnost in samopomembnost, to bo potrebno pustiti pred vrati. In če ne boš voljna, da si skromna in ponižna, ti bo pomagalo življenje z izkušnjami, ki te bodo spravile na kolena. Namen tega ni, da bi te ponižali in ti vzeli dostojanstvo, sploh ne. Vendar je ponižnost tista, ki je vodnica na tej poti, ne gre drugače. In to bo velik izziv za mnoge.

In ker se na nebu dogajajo zanimive povezave, se bomo ob tem mrku mnogi spraševali; Ali nisem po tej poti že potovala? Zakaj se soočam z istimi starimi jajci? Zakaj se mi ponavljajo ene in iste stvari?

To bo brez dvoma čas, ko se bodo pokazale sence in ranjenosti srca v odnosu s sabo in z drugimi. Pokazalo se bo, kje si žrtev okoliščin in situacij ali odnosov z ljudmi ali z denarjem, kje rešuješ druge na račun sebe, kje si mučenica, v zanikanju, notranji izdaji sebe, kje si povzročaš bolečino, morda iz tega raniš druge, kje se zanikaš ali zapuščaš. V tem času je pomembno, da si v stiku s svojim notranjim otrokom in njegovimi ranjenostmi in pomembno je, da s tem delom sebe ustvariš zavesten odnos in ga pozdraviš, k čemer nas bo spodbujal tudi Kiron, naš ranjeni zdravilec.

Vprašanje, ki ti ga Univerzum postavlja tokrat je; Ali si tokrat voljna, da opustiš svojo preteklost? Resnično, da se pomirimš z njo in jo objameš v sebi. Saturn, ki gre v retrogradno gibanje v tem času, simbolizira lekcije, učenja, mojstrstvo in vse lekcije, ki jih moraš vzeti, lekcije ti bodo na voljo, da jih prepoznaš. Vendar ne pozabi, potrebno jih je prepoznati, jih sprejeti in objeti v sebi. Tukaj ne gre za rezanje vezi, za ločevanje, za spreminjanje, resnično je potrebno z brezpogojno ljubeznijo objeti te dele sebe in se z njimi pomiriti, da bi lahko vzela lekcijo. In tukaj se ne boš mogla več prinašati naokrog, da si naredila lekcije, ki je nisi vzela.

In vendar je ne glede na vse izzive v tem mrku izjemen potencial, da uresničiš svoje življenjske sanje, da se podaš v neslutene globine blaginje. Rojeva se nekaj novega in resnično izjemnega.

In vsak od nas je lahko porodna babica novi dobi, če tako izberemo. Ključ je v izbiri, kajti nič ne prihaja k tebi kot nekaj samo pot sebi umevnega. Zato se odpri in sprejmi.

In zaupaj vase, imej vero vase! Zmoreš! Uspelo Ti bo!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja Albolena že več kot dve desetletji raziskuje globine svoje Biti. Taja srčni ženski, ki se trudi in dela na sebi, pokaže, kako negovati Žensko v Sebi, se prebuditi v svoj polni potencial ženstvenosti in zasijati kot Ženska. Vodi jo, da zaživi izpolnjeno življenje v katerem resnično uživa ter uteleša edinstveni kreativni izraz svoje Ženske duše, da je vidna in prepoznana na način, kot si želi sama. Več najdeš na www.divine.si