Mistična moč ženstvenosti v 21. stoletju

Predstavljaj si, da si na zabavi in v prostor vstopi ženska, ki ti dobesedno vzame dih. Njena zunanjost ni čisto nič posebnega, vendar je na njej nekaj… nekaj neopisljivo lepega. Morda si kdaj doživela, da si na ulici srečala žensko, zaradi katere si obstala in samo nemo opazovala v čudenju. Meni se je to prvič zgodilo v Los Angelesu, ko sem obstala na sredi pločnika in ji sledila z očmi kolikor dolgo se je dalo. Pustila me je v občutku občudovanja in s tistim nedoločljivim občutkom nezemeljskosti.

Vsakič znova, ko sem bila priča ženskam, ki so jemale dih s svojo prisotnostjo sem se spraševala; Kako naredi to? Kaj je vsem ženskam, ki so me navdihnile s svojo prisotnostjo skupno?

To me je vodilo na čisto posebno mesto, kjer sem prvič prišla v stil z močjo ženstvenosti. Veronique je bila prva, ki je z menoj delila umetnost povabila. Rada je rekla, da je ženska tista, ki povabi, zaradi česar moraš vedeti kaj pravzaprav počneš. In tako se je začela moja vajeniška pot, pot, ki me je vodila globoko v ženske misterije.

In na tej poti sem spoznala, da ne moreš ničesar narediti, da bi bila očarljiva ženska. Resnica je, da mistično izžarevanje enostavno sije iz ženske. Nič ti ni treba narediti, da si v izžarevanju. Pravzaprav si moraš dopustiti, da si ta ženska, ki je v izžarevanju. In to izžarevanje je neustavljivo privlačno. Zanimiv fenomen je v tem, da še vedno srečujem številne ženske, ki se tega dela v sebi bojijo. Velika večina teh žensk se boji nezaželene pozornosti in objektivizacije s strani moških, zaradi česar se raje potegnejo vase in se poskušajo skriti, kot da bi držale svoj prostor in bile ta božanska ženska, ki so.

Mistično izžarevanje je utelešeno v ženskem telesu. Sije iz ženske, ki je v stiku s svojim ženskim telesom, ki uživa v svojem telesu in čuti zadovoljstvo, radost ob dejstvu, da je živa. Srečna, zadovoljna ženska sije. To je verjetno največja skrivnost te mistične prisotnosti, ki je sicer del vsake ženske. Ta sij, ta žar, ki ga ženska izžareva iz sebe govori glasneje od njenih besed. In ženska je tista, ki upravlja s tem sijem.

Mistično izžarevanje ženski omogoči, da je vidna in da je ugledana, da ji ljudje tako moški kot ženske namenijo pozornost, brez potrebe, da je glasna, brez da se za to potrudi. Ženska iz Los Angelesa, zaradi katere sem obstala z odprtimi usti je bila v kavbojkah in majčki, nenamazana z razmršenimi lasmi in vendar je bila nepozabna. Moč mistične ženske ni v zunanjih dejavnikih, v videzu, obleki, kozmetiki, razvila je notranje moči, ki jo hranijo, negujejo in ji služijo.

Mistično izžarevanje ženstvenosti je v 21. stoletju še vedno nerazumljena in to ne s strani moških, temveč žensk samih. Ženske smo prevzele moške načine delovanja in pogosto se na področjih, ki so nam najbolj pomembna, kot so odnosi, lepota, prijateljstva in denar, vedemo popolnoma nerazumno. Trudimo se, silimo, pogosto izsiljujemo in kadar sem priča ženski, ki je zapustila svojo ženstvenost in poskuša na moški način doseči stvari v svojem življenju to ni čisto nič privlačnega ali lepega.

Še posebej okoli moških se sodobna ženska pogosto obnaša, kaj naj rečem… popolnoma neprimerno. Vsakič, ko poslušam komentarje moških o tem, kako so ženske danes poceni in kako hitro gredo v posteljo z moškim, kako se ženske ne cenijo in enostavno niso vredne njihove pozornosti in energije, me zaboli. Znotraj sebe vem, da imajo številne sodobne ženske problem z moškimi enostavno zato, ker niso to kar so, ko so v družbi z moškimi, temveč poskušajo biti nekdo drug. Pogosto poskušajo biti kopije drugih, namesto da bi bile originali.

Dejstvo je, da je pomanjkanje moči ženstvenosti naučeno obnašanje, ki smo ga prevzele od svojih prednic. Preko celičnega spomina in podzavestnih sporočil, ki so bila del našega otroštva smo se naučile, da se zadovoljimo z manj, kot smo vredne. In ne le to, preprosto pozabile smo, kakšno moč nosimo v svoji notranjosti. Tako pogosto ostajamo v okvirih svojih ženskih prednic, namesto da bi sledile svojemu klicu po prebujenju in opolnomočenju.

Res je, da so številne generacije žensk živele v okoliščinah, ki so od njih pričakovale zgolj rojevanje otrok, kar je vtisnjeno globoko v našo podzavest. In morda ravno zaradi tega sodobna ženska vse prepogosto meče svoje bisere svinjam in enostavno ne prepoznava svoje moči ženstvenosti, ki počiva v njeni notranjosti in čaka, da se prebudi.

Sodobna ženska je deležna zmedenosti in odvračanja pozornosti od tega, da bi resnično stopila v polno moč svoje ženske duše. Tako številne ženske verjamejo, da morajo skrivati svojo inteligenco, svojo moč ženstvenosti, svoja čustva, da bi bile všečne moškim. Ko sledimo tem glasovom, ki nam govorijo kaj bi morale narediti in kako bi morale biti všečne ženske, ob tem izgubljamo stik s svojim notranjim glasom, s svojim občutkom za jaz.

Živimo v svetu, kjer so na eni strani možnosti neomejene in na drugi strani si sodobne ženske same postavljamo steklene stropove, do kod je primerno, da gremo. Žal vsa svoboda, ki nam je na voljo, ni pripomogla k temu, da bi ženska čutila zadovoljstvo in srečo ob vsem, kar ji je na voljo. Pogosto se počutimo ujete v svoj notranji zapor, iz katerega pogosto ljubosumno opazujemo druge ženske, ki živijo to, kar želijo zase.

Žal te nič in nihče zunaj tebe ne more osvoboditi tega zapora. Osvoboditev vedno prihaja od znotraj. In ko si dopustiš, da zaživiš kot ta ženska, ki ti je namenjeno Biti, ustvarjaš življenje pod svojimi pogoji, na svoj očarljivo ženstveni način.

Mistična moč ženstvenosti je pot radosti, izžarevanja, užitka, čutenja, hrepenenja.
Odpiranje ženstvenosti se zgodi od znotraj, ko si dopustiš, da stopiš v stik z božansko ženstvenostjo v tebi, s svojo boginjo, s svojo Shakti. Namesto, da bi zavrnile njena darila, jih sprejemamo.

Mističnost ženske polnijo ženske duhovne prakse kot so ples, petje, praznovanje, ženska druženja. Skozi ples energij, ki se zlivajo skozi njeno notranjost, skozi upravljanje s temi energijami ženska stopa v stik s seboj in vedno bolj zaupa sebi, vedno bolj drži sebe in svojo sveto posodo. Srečanje s svojo notranjo svečenico ti razkrije načine, kako svetost in mističnost utelesiti in ju živeti vsakodnevno. Ravno ta mističnost in svetost žensko napolni od znotraj, jo neguje in izpolnjuje. Skozi prakse svete ženstvenosti ženska uteleša svetlobo in jo živi skozi svoje vsakodnevno življenje. Nauči se, kako biti v služenju in da to pomeni, da deli sebe, svojo svetlobo, svojo mističnost z ljudmi in s svetom.

Nauči se, kdaj je primerno, da sije na polno in kdaj je bolj primerno, da svoj sij zastre in gre po svoji poti neopažena.
Stik z mističnim izžarevanjem v ženski gradi njen občutek lastne vrednosti, da vedno bolj čuti in izkuša svojo vrednost kot ženska, razume svojo pot in deli sebe na sijoče ženstveni način z ljudmi in s svetom.

Prebujena ženska se zaveda, da vsega tega ne dela zgolj zase. Zaveda se, da s svojim izžarevanjem vpliva na kolektivno polje ženstvenosti. Zaveda se, da s tem, ko je v stiku s svojo mistično močjo ženstvenosti daje zgled drugim ženskam, svoji hčerki, mlajšim ženskam v svoji okolici. S tem, ko ženske spoznavamo svojo vrednost in se ne sramujemo tega, da smo ženske, osvobajamo kolektivno polje ženstvenosti in negujemo ves svet s svojo prisotnostjo, s svojim izžarevanjem.

Vse se začne s tem, da odkriješ svojo resnično naravo, se potopiš v svojo mistično izžarevanje, začutiš svojo svetlobo, jo izkusiš kot ljubezen in utelesiš skozi življenje, ki ga živiš… dnevno. Ravno zaradi tega, ker je čas v katerem se nahajamo tako potenten, da te spomni kdo si in zakaj si tukaj, sem oblikovala druženje Po poti svečenice, kjer bomo mistično izžarevanje skozi rituale aktivirale in negovale v dvodnevnem druženju. Več o druženju si lahko prebereš tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena