Moški ne ve, kaj ženska potrebuje, če mu tega ne pokaže ali pove.

Izziv je v tem, ker pogosto tudi ženska ne ve.

Moj Valentin me je peljal na senzualno popotovanje, kjer sem odkrivala dele sebe, ki jih še ne poznam. Bilo je magično. Kljub vsemu lepemu, pa je tisti del mene, ki ne more iz svoje kože, razmišljal o tem, kaj bi bilo, če bi bilo. Ko sem poskušala razložiti moj izziv (še vedno pozabim, da moški ne ve, kaj početi z izzivi in je fenomenalen v reševanju problemov), enostavno nisem znala ubesediti tega, kar bi potrebovala. In bolj, ko sem se trudila, bolj sem vse zapletla, zakomplicirala do te mere, da na koncu sploh nisem vedela, kje sem začela.

Težava je bila v tem, da sem v očeh mojega dragega uničila vse tisto, kar sva doživela.
Kot bi slon prišel v trgovino s kristalom. Z ritjo sem podrla vse, kar sem prej ustvarila.

Ob tem sem dojela, kakšen izziv imam s tem, da ne povem resnice.
Ženske pogosto poskušamo moške zaščititi pred resnico.
Vse prepogosto stvari zavijamo v celofan.
Nismo jasne in ne znamo ubesediti tega kar potrebujemo.

Pogosto si ne upamo povedati resnice in jo skrijemo.
Naredimo se šibke, nemočne v upanju, da nas bo moški nekako rešil.
To česar ne vemo je, da moški ne mara iste osebe reševati več kot enkrat. Mogoče dvakrat. Tretjič v identični situaciji ne bo niti poskušal, ker na to gleda kot na potrato energije.

Brez dvoma ni rešitev v tem, da se skrivamo. Pomembno je, da ženska pozna svojo moč in da zna rokovati s svojo močjo, da jo zna uporabljati modro, z integriteto. Naučiti se moramo upravljati s svojo močjo. To je tisto, kar je za moškega seksi. Ženska, ki je samozavestna v svoji moči je brezmejno privlačna.

V sijaju ženske leži njena moč.
Ženske žal skrijemo svojo svetlobo, pogosto same pred seboj. Potisnemo jo v globine nezavednega v upanju, da z njo ne bomo vzburjale moških okoli sebe.

Ob tem pozabimo, da je esenca ženske življenje, vitalnost, živost, ki vzburi praznino in zavest, ki jo predstavlja esenca moškega. Ženske ne prevzamemo odgovornosti za to, kdo smo in kaj s svojo prisotnostjo naredimo.

Če pogledamo simbol jina in janga, je v jinu vedno tudi jang in v jangu vedno tudi jin.
Ženska ima v sebi moški del, ki ga v psihologiji poznamo kot Animusa in moški ima v sebi ženski del Anime.

Da bi resnično zaživele v strastnem, sočnem in vznemirljivem partnerskem odnosu, je potrebno ustvariti polarnost. Zakon polarnosti govori o tem, da se nasprotja privlačijo. Privlačnost se zgodi med nasprotnima poloma. Namesto plusa in minusa v odnosih govorimo o ženstvenosti in možatosti, ki poosebljata kvalitete, ki se privlačijo.

Stvari se zakomplicirajo, ker možatost in ženstvenost nista opredeljena s spolom, temveč s kvalitetami.
Kar v praksi pomeni, da imaš lahko možatega moškega, ki si želi zmagati in je pripravljen za žensko narediti vse.
Vendar ga bo možata ženska spodnesls na celi črti s kritiko, sojenjem in cinizmom, ter mu dobesedno vzela moč. S tem ga prisili, da prevzame žensko polarnost v svoji notranjosti in se podredi. V kolikor tega ni voljan narediti, bo odnos zapustil.

In to je razlog, da imamo v sodobni družbi pogosto možače, ki obvladujejo prostor in so pogosto v izkrivljeni moški energiji, kjer se borijo za prevlado in gredo čez trupla, hkrati pa se pritožujejo, da pravih moških ni več, ker so vsi poženščeni in copate.

Tukaj ne gre kaj je prav ali narobe. Osebno sem mnenja, da je ključno vprašanje, ki si ga moramo zastaviti ali nas to, kjer smo, izpolnjuje in osrečuje. Ženska ima lahko veliko moške energije, si želi doseči velike stvari in so ji rezultati bolj pomembni od povezanosti. In na drugi strani imamo lahko moškega, ki je v svoji ženski energiji, uživa v naravi, deska na valovih in neizmerno uživa v plesu, glasbi in vzgoji otrok.

Za polarnost v odnosu je pomembno, da veš, kje se nahajaš.
Če želiš imeti možatega moškega ni rešitev, da mu razlagaš, kaj bi moral narediti. Polarnost boš najlažje ustvarila s tem, ko boš ti stopila v svojo ženstvenost.

Ob tem pa pozabljamo na pomembno podrobnost. Če želiš v svojem življenju imeti možatega moškega, moraš imeti tega moškega najprej v sebi. Tvoj notranji moški mora biti možat in v polarnosti s tvojo notranjo žensko. Če je tvoj notranji moški šibek, negotov vase in se izogiba odločitvam ter fokusu, če ti v sebi vedno znova kastriraš svojo moško energijo, ne boš pritegnila moškega, kot si ga želiš. V obstoječem odnosu pa ne boš izvabila iz svojega moškega najboljšega, kar lahko.

Poanta je v notranji polarnosti, ki se odslikava v tvojem zunanjem svetu. In pri moškemu je tako, da ne glede na to, kako možat je, če nima notranjega odnosa s svojo Animo, če ne ceni in spoštuje svojega ženskega dela v sebi, ne bo spoštoval ženske v zunanjem odnosu.

Zato je pomembno, da se v svoji želji po možatem moškem ne odpoveš svojim moškim kvalitetam v sebi in obratno, ni modro, da se moški odpove svojim ženskim kvalitetam.

Pogosto se ujamemo v stereotipe o tem, kaj bi moral narediti moški zato, ker je moški in kaj bi morala narediti ženska zgolj zato, ker je ženska. Tovrstno urejanje stvari v zunanjem svetu skozi zunanje aktivnosti se ne obnese. O tem sem že govorila, da ne boš bolj ženstvena, če si boš lakirala nohte, nosila seksi perilo in visoke petke.

Da se ne ujamemo v stereotipe in v izkrivljeno moško (kontrola) in žensko (podrejanje) energijo, o katerih sem govorila malce višje v primeru, je ključnega pomena, da poznamo izvorne polarnosti. Polarnost lahko ustvariš, če v svojem telesu čutiš svojo ženstvenost ali možatost.

Modro je, da začneš z občutenjem dveh temeljnih polarnosti, če želiš iz svojega partnerja izvabiti najboljše:

  1. Vodenje (jang) in sledenje (jin)
   Vodenje je odločanje. Dobro odločanje, ki navdihuje sledenje. Ko vodiš izbereš, kam se želiš premakniti in rečeš “Gremo tja.” Vodenje nima nobene veze s kontrolo. Vodenje je izvorna moška kvaliteta. Kontrola je izkrivljena moška kvaliteta. Ko vodiš, je izbira osebe na drugi strani ali ti bo sledila ali pa ne. Sledila ti bo, ker tako želi in ne, ker jo v to prisiliš.
   Sledenje na drugi strani je, da greš tja. Samo, če si želiš. Sledenje je pristen JA, ki ga začutiš v sebi kot odgovor na “Gremo tja.” Nekomu slediš, ker si želiš priti tja, kamor te vodi. To je kot v restavraciji, ko pride natakar in te vodi k tvoji mizi. Slediš mu, ker si želiš priti k svoji mizi.Tako kot vodenje nima nič opraviti s kontrolo, sledenje nima nobene veze s podrejenostjo.
   Bodi pozorna na to naslednjič, ko te bo moški povabil na večerjo; mu boš dovolila, da vodi, kar pomeni, da mu boš sledila.
   Ključno vprašanje, ki se tukaj poraja je ali mu boš zaupala, da vodi? Zato je tako pomembno, da zaupaš svojemu notranjemu moškemu, da vodi.
  2. Dajanje (jang) in sprejemanje (jin)
   Dajanje ni stvar daril. Dajanje je izražanje, je trditev. Kompliment je nekaj, kar daš, tako kot žaljivka, lahko daš objem ali opravičilo. Tvoja izbira je, če to daš ali ne.
   Sprejemanje je povezano s tem, da sprejmeš stvari takšne kot so. Če te oseba objame, je na tebi, da se odpreš in sprejmeš. Nič ti ni treba narediti. Ključno je, da se objemu predaš.
   Sprejemanje nima nobene veze s pričakovanji, z zahtevami ali kontrolo. To ni trgovina v stilu jaz ti dam, če ti meni daš. Zahtevni ljudje (vase zagledana kraljica drame) ne opazijo, ko jim nekdo daje, ker v resnici niso v poziciji, da bi sprejeli in to odbijejo od sebe.
   Zato bodi pozorna naslednjič, ko ti moški da kompliment, da se odpreš in ga sprejmeš.

V mojem Valentinovem darilu sem bila izzvana na obeh polarnostih, da sem se pustila voditi in sem sledila na eni strani, še bolj pa v tem, da sem bila voljna sprejeti kar mi je bilo dano. Ponovno se mi je razkrilo, kako je notranja polarnost v tebi ključnega pomena. Ključnega pomena je, da razviješ oba dela v sebi. Ko pa imaš na drugi strani moškega, je modro, da si v svoji ženski energiji.

Tvoja moč, tvoj sijaj pritegne k tebi moškega, vendar moraš ti zaupati vase in držati sama sebe, biti stabilna v sebi, da se ne boš umaknila, skrila ali zavrnila tega, kar ti lahko moški da.

Več o razumevanju razlik med spoloma delim v spletnem druženju Koda:Moški. Podrobnosti najdeš >>>tukaj<<<

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena

Mentorica za razcvet Ženske Duše
♥  www.divine.si

PRIPRAVLJENA NA VEČ?
Ostani v stiku z mano.
>>> V spletnem druženju Koda:Moški razkrivam pet pomembnih kvalitet moškega; možatost, osredotočenost, širokosrčnost, kavalirstvo in integriteto, ter kako svojega moškega navdihneš, da jih podeli s teboj. S teboj bom delila 7 načinov, kako podpreš svojega moškega, da postane najboljši moški, ki je lahko, s teboj. Veliko pozornosti bomo namenile razumevanju razlik med moško in žensko naravo.  Kajti odnosi – pa tudi odsotnost odnosov – so v tvojem življenju ali veter pod tvojimi krili, da lahko letiš ali pa teža, ki te vleče navzdol in ti onemogoča, da zaživiš življenje o katerem sanjaš. Več najdeš na povezavi >>>TUKAJ<<<

>>> In ker zate želim, da ustvariš ljubezenski odnos, ki varuje ljubezen in da premagaš uničevalce ljubezni, ki ti stojijo na poti, sem pripravila brezplačni vodnik za varovanje ljubezni, pofočkaj se in postani del skupnosti Varuhinj Ljubezni.