Odstiranje sedmih tančic Boginje – iz Iluzije v polno moč duše drugi del

Nadaljujemo z raziskovanjem kaj je sedem mističnih tančic, ki ženski preprečujejo, da bi v polnosti objela svojo notranjo Boginjo?
Kot sem že povedala v prejšnjem delu je boginja tisti del naše ženstvenosti, ki se izraža skozi edinstvenost in unikatnost vsake ženske.

Skupaj bomo pogledale naslednje štiri iluzije, ki zakrivajo tvojo mističnost, magnetno privlačnost in avtentično ženstvenost, Boginjo, ki ti si.

Četrta tančica iluzije je, da ne ceniš sebe kot Boginje.

Lastna vrednost je velik izziv za številne ženske. Dejstvo je, da vsi pridemo na ta planet s svojim edinstvenim darilom. Vsak pride enakovreden vsem ostalim s svojim prispevkom, ki naj bi ga v polnosti zaživel in tako služil ljudem in svetu skozi radost in uživanje v tem svojem Darilu. Na začetku vsi čutimo svojo vrednost in v resnici nikoli nikamor ne odide. Kar se zgodi skozi proces udomačevanja je to, da pozabimo na svojo lastno vrednost, ko si prizadevamo, da bi ustrezale. Udomačevanje poteka skozi kaznovanje in nagrajevanje in v tem procesu si večinoma kot otroci prizadevamo za to, da bi se izognile kazni in da bi pobrale čimveč nagrad. Skozi ta proces se naučimo kako ugajati drugim, da bi bila sprejeta in nagrajena. V tem procesu izoblikujemo osebnost in svoje življenje živimo skozi svojo osebnost. Pri tem pa pozabimo na svojo dušo.

Vendar ta iskra duše nikoli ne ugasne, nikamor ne gre, le vztrajno čaka v tvoji notranjosti, da se spomniš nanjo in tako odkleneš svoje darove, ki so v tvoji notranjosti in so edinstveni ter samo tvoji. Nihče ni več ali manj od tebe. Vsaka je edinstvena, s svojo kombinacijo izbire duše, izbire staršev, izbire genetike in prednikov ter časovno prostorskega okvira kamor se rojeva in to je neponovljivo. Enkratna si taka kot si! Edinstvena si. In tukaj si, da deliš svoje dragocene darove. Vredna si že samo zato, ker obstajaš. Tvoj obstoj popolnoma zadošča, da si vredna vsega. Si nujen del Celote, kajti skozi tebe se delček Celote izraža v svetu. Vedi, da ti lastne vrednosti nihče ne more vzeti, tvoja je. Spomni se in jo zaživi v polnosti, zdaj!

Peta tančica iluzije je, da se ne čutiš dovolj lepa, da bi si rekla Boginja.

Lepota je del vsake od nas. In vsaka ženska je lepa. V vseh oblikah in krivuljah, v vseh velikostih in barvah. Lepe smo. Lepota je v vsaki celici tvojega telesa. Lepota je v tvojih besedah, izrazih, v vsakem nasmehu, v vsaki izbiri. Lepota je v vseh čustvih, v žalosti in v jezi, v radosti in ljubezni. Lepota je svetloba, ki žari skozi vsako žensko. Presega zunanjo podobo, oblačila, frizuro in make-up.

Ženstvenost je lepota, ki se prižiga od znotraj. Je notranja iskra avtentičnega jaza, ko veš kdo si in kaj si. Ljubiti sebe in prepoznavati svojo lepoto je nujno za vsako žensko, ki želi v sebi prebuditi boginjo.

Negovati je potrebno svojo lepoto in to dnevno, kajti lepota ni nekaj, kar bi bilo samo po sebi umevno. Praznovanje svoje lepote je ključnega pomena za vsako žensko, kajti lepota je kot hrana za tvojo dušo. Naučiti se je potrebno, kako dnevno prebudiš lepoto v svojem življenju in izbrati lepoto za svojo dnevno prakso.

Lepoto najdeš v majhnih dejanjih ljubezni do sebe in nege, ki jo nameniš sama sebi. Sprehod v naravi, kjer opazuješ rastline, premikanje oblakov na nebu, opazovanje vode, ki teče, povezovanje z življenjem, vse to so dejanja lepote. Dišeča kopel ali oljna masaža, poskušanje glasbe, ples, vse to so majhna dejanja lepote, ki hranijo in izražajo cenjenje tvoje lepote. Ko si iskrena sama s seboj, v sebi, izražaš lepoto. Poišči lepoto v sebi in če imaš s tem težavo, jo poišči v svoji okolici. Kajti vse kar vidiš okoli sebe, je odslikava tvoje notranjosti. Poglej v zvezdnato nebo ali čudovit sončni zahod, zazri se v gore ali v krošnje dreves. Podari si cvet in poišči lepoto v njegovi notranjosti. Če vidiš lepoto, to pomeni, da si lepota. Kajti lepota je vedno v očeh tistega, ki jo vidi.

Čudovita vaja je, da lepoto ojačuješ, ko jo vidiš, da jo vdihneš vase in povežeš svojo glavo, telo in srce v lepoti, ki jo čutiš. Bodi v tej lepoti, to je tvoja lepota. In ta lepota Boginje te bo blagoslovila na nezamisljive načine. Bodi lepota Boginje!

Šesta tančica iluzije je, da si pozabila svoj namen.

Namen je zanimiva reč, kajti, ko poslušam številne ženske, ki se sprašujejo kaj je moj namen, moj življenjski namen, si ne morem kaj, da ne bi opazila, kako še vedno iščemo zunaj sebe. Treba je najti nekaj tam nekje. Sprašujemo se, kaj bi morala početi, zakaj sem tukaj. Tako lahko večino življenja tekaš za nečim, kar meniš, da nimaš.

Resnica je, da velika večina ljudi preživi svoje življenje brez da bi vedeli, kaj je njihov namen. Vendar je namen nekaj, kar vsi nosimo v sebi. In namen našega življenja je, da smo srečni. To je to. Vprašanje pa je, kaj je tisto, kar osrečuje tebe?

Za mnoge ženske je tisto, kar jih osrečuje vloga matere in ko so v tej vlogi vedo, da je njihov namen, to kar jih osrečuje biti priča otroku, ga opazovati, kako raste in se razvija v majhnega odraslega in nato v samostojno bitje. In to je lahko namen, ki te osrečuje del tvojega življenja.  In za nekatere je namen, da služijo ljudem skozi delo, ki jih osrečuje, da uživajo v tem, ko delijo sebe z več ljudmi, ne le z enim kot je to pri otroku.

Če si prepričana, da nimaš namena ali da ga ne najdeš je to lahko zelo boleče, zato nujno poišči v svojem življenju kaj je tisto, kar te osrečuje? Vsi imamo nekaj takega. Nihče ni brez stvari, ki bi ga osrečevale. Poišči svoj namen, to je tvoj klic, ki te kliče.

To kar je pomembno razumeti, ko govorimo o namenu je:

1) Namen je povezan s stvarmi, ki jih ljubiš. Zato ljubi kar delaš in delala boš to kar ljubiš.

2) Poslušaj svoje srčne želje, namen je vedno povezan s srčnimi željami in ne željami ega.

3) Najbolj enostavno bi lahko rekla, da je namen tisto v čemer srčno uživaš. Delaj več tega v čemer uživaš in kar te osrečuje. Majhne stvari narejene z radostjo plemenitijo in spreminjajo svet.

4) Tvoj namen je v tebi. Zato ga ne išči zunaj sebe. Nihče drug ne ve, kaj je tvoj namen. To je tvoje odkritje, namenjeno samo tebi, da to najdeš v sebi.

Sedma tančica iluzije je, da te je strah spremembe.

Sprememba je konstanta v našem življenju. In pogosto nas je strah spremembe tudi, ko vemo da nam stvari ne služijo več. To, da zavestno izbereš premik naprej je izjemno močna izbira, kajti to pomeni, da si pripravljena na premik ven iz starih navad in vzorcev. Rast pomeni, da se zavestno povežeš s svojim občutkom lastne vrednosti in izvorno močjo svoje duše.

Ženske imamo to zanimivo lastnost, da lahko leta in leta preživimo zataknjene v starih vzorcih in navadah, v situacijah, ki ne služijo naši rasti in razvoju, ki zmanjšujejo naš občutek za lepoto in avtentičnost. Ta občutek ujetosti zmanjša našo samozavest, ljubezen do sebe in v tem pozabimo na negovanje sebe, na lepoto, svoj namen in svojo vrednost.

Na mnogih nivojih zanikamo sebe, izdajamo sebe, se vedno znova ranimo, se zapustimo in se ločujemo od sebe in tega, kar nam največ pomeni. In vse to prinaša bolečino v naša življenja.

Pomembno je, da zmoremo preseči svoje notranje strahove, ki nas omejujejo in ustavljajo na naši poti. Ko ženska preda svojo moč svojim notranjim strahovom, pogosto postane senca same sebe.

Ko izbereš, da živiš življenje kot Boginja, to s seboj prinaša živost in sočnost. In vendar je to stvar izbire. Tega ti nihče ne more dati ali te prisiliti v to, gre za izbiro svoje moči, ko ceniš svojo dragocenost, svojo izjemnost. Boginja je vir čarobnosti v tebi. Je vir magične svetlobe, modrosti, ki je v tebi, Boginja je v tebi, je del tebe, le izbrati moraš, da jo živiš.

Bodi Boginja! Sprejmi se tako kot si! Neguj se! Zaživi v polnosti! Hodi z lepoto! Sledi svoji svetlobi! Stoj v svoji moči! Ti si boginja!

Boginja je tvoje arhetipsko središče. Arhetipi predstavljajo potencial ženstvenosti, ki ga v svoji notranjosti nosi čisto vsaka ženska. Vprašanje je le, koliko tega resnično utelesiš.
Trinajst arhetipov pobližje spoznamo v spletnem druženju Odstiranje tančic Prebujene Ženske, ki nas vodijo do Boginje v naši notranjosti. Če bi jih želela spoznati poišči več informacij na spletni strani www.divine.si

Bodi Sijajno!

Taja Albolena

Članek je objavljen na spletnem portalu www.svetloba.si