Si Zanj Dom ali Delo?

Zelo jasno se spomnim tistega obdobja v mojem življenju, ko sva z mojim dragim začenjala najino skupno pot.
Čas, ki sva ga preživljala skupaj je bil zame tako dragocen in poln doživetij, da sem vedno znova hrepenela po več.

Končno sem imela v svojem življenju nekoga, ki me je videl, ki je z menoj delil navdušenje, me zasipaval s pozornostjo in bil prisoten z menoj. Komaj sem čakala, da bova spet skupaj.
Ob tem se nisem zavedala, da sem ga s svojim navdušenjem in hlepenjem po več dobesedno dušila.

Ni bil daleč tisti dan, ko sem dojela, da se umika, da dobesedno beži od mene in nisem vedela, kaj se dogaja. Bila sem ljubeča, naredila sem vse, se vedno prilagodila, da bi ustregla, hkrati pa je bil moj dragi vedno bolj zaposlen in nedosegljiv.

Takrat nisem vedela, da je ena od stvari, ki se v odnosu pri ženski zgodi zelo hitro, da se na površje dvignejo tvoji strahovi, zavrnitve in travme iz preteklosti. Ko se to zgodi, se pogosto začnemo oklepati svojega moškega. Na nek način v njem vidimo svojega nadomestnega starša, ki nam bo dal vse to, česar v otroštvu nismo dobile in tega se oklenemo.

V sebi imamo nezavedne programe glede tega, kako se povezujemo s seboj, z drugimi in v odnosih, ki jih preigravamo v svojih odnosih.
Ko poskušamo svojega moškega pripraviti do tega, da bi nas ljubil, ga s tem nezavedno odrivamo od sebe.

Pričakovanja nikoli ne ustvarijo več bližine, le distanco.

Tako se ujamemo v cikel prosjačenja za ljubezen, kjer se prostituiramo. Svoje Darilo, svoje talente, to kdo smo, zanikamo, odrinemo na stran za drobtinice ljubezni. Ne zavedamo se, da s tem uničujemo partnerski odnos.

Tako sem prosjačila za njegov čas in ko to ni delovalo, sem se pritoževala, da si ne vzame več časa zame, ga kritizirala, ker si ga je vzel za svoje hobije in prijatelje in besnela vedno, ko sem ugotovila, da stvari spet ne gredo po mojih načrtih.

Iz prijazne, pretirano ustrežljive ljubimke sem se spremenila v pasjo žensko, ki je vedno znova uporabljala svoj strupeni jezik in vihtela svoj meč kritike in pritoževanja. Takrat še nisem vedela, da tisto, kar nadziraš in poskušaš kontrolirati zadušiš.
V želji, da bi zaščitila najin partnerski odnos, sem ga v resnici dušila, energija je vedno bolj stagnirala in najin odnos je začel umirati.

In ker smo ženske fenomenalne v tem, da takrat, ko zaznamo, da stvari ne gredo tako, kot bi si želele, stvari vzamemo v svoje roke kot štafeto in tečemo z njo. Tako si omislimo nove projekte kot so otrok, selitev, nov skupni projekt, da bi rešile, kar se rešiti da.

In ko mi je prijateljica rekla, da z mojim moškim nimam drugega kot skupne projekte, je odveč povedati, da sem svojo čeljust pobirala po tleh. Bila sem užaljena. In ko sem razmišljala o tem, kajti vsak tak komentar, ki nam seže globoko v srce, postane kost za glodanje, sem se vedno znova prepričala, da midva pa res nimava zgolj skupnih projektov, ker midva se imava pa res rada.

Da bi dokazala, da nima prav, sem se še bolj besno pognala v ugajanje, ki je kmalu povzročilo novo pritoževanje na moji strani.
Danes vem, da če si prazna v sebi, te to, da boš dajala še več, ne bo napolnilo.

Resnica je, da ne moreš moškega pripraviti do tega, da s teboj preživlja čas, če to ne prihaja iz njegove notranje želje. In če siliš, potiskaš, ga s tem ne navdihneš, da bi ti posvetil svoj čas in pozornost.

Ženska, ki je v svoji moški energiji, se trudi, deluje, potiska, zahteva, je v notranji vojni sama s seboj in to moški dojema kot breme, kot delo. Moški je na svoji misiji, dela svoje stvari in potem pride domov, da bi se spočil.
Če ga tudi doma čaka delo, se bo domu raje začel izogibati.

Moški ve, da ne more delati oboje, delati v službi in priti domov in spet delati v odnosu.

Moj dragi mi je stvar razložil takole: »Če si ti zadovoljna sama s seboj, če veš kdo si in kaj hočeš, me s tem osvobodiš. Ker potem se jaz lahko fokusiram na to, kar mi je pomembno in sem v tem lahko uspešen. In potem sem lahko fokusiran v službi in sem tam uspešen. In ko pridem domov, se lahko fokusiram nate in sem v najinem odnosu uspešen.
Če pa ti nisi zadovoljna, vem, da v zvezi s tem ne morem ničesar narediti, kar me frustrira in izgubljam fokus in energijo povsod.«

Si za svojega moškega Dom ali Delo?

Ali vedno znova tekmuješ z njegovim delom, njegovo službo za pozornost, energijo in vire, v želji, da ti posveča več časa, več pozornosti, več energije?

Ali znaš ustvariti prostor zanj, kjer se počuti Doma, prostor, kjer se lahko obnovi, napolni na vseh nivojih?

Si Delo ali Dom?

Zase vem, da sem bila takrat, ko sem bila uspešna karieristka, ki je večino svojega dne preživljala v moški energiji, zanj Delo. Ko sem prišla domov, sem od svojega moškega pričakovala, da me bo osrečil, da bo naredil nekaj, da se bom počutila bolj zadovoljno in izpolnjeno. In tudi takrat, ko je do pike naredil to, kar sem mu povedala, da bi rada, nisem bila zadovoljna.

Ker v resnici to, da te osreči, da si zadovoljna, ni delo tvojega moškega.

Ko ženska pričakuje od svojega moškega, da jo bo osrečil, on ne najde prostora, da bi se obnovil, odnos ni več tempelj in ženska ni več njegov Dom.

Moški se bo trudil, poskušal bo ustreči svoji ženski, vendar bo obupal, če bodo vsi njegovi poskusi zavrnjeni, če se bo ženska še naprej pritoževala in bo nezadovoljna. Kar zagotovo bo, v kolikor ne bo v sebi začutila polnosti po kateri hrepeni in jo poskuša dobiti zunaj sebe, od svojega moškega.

To, da v sebi čutiš polnost, po kateri tako globoko hrepeniš, je tvoje delo.
Ko ti postaneš Dom za moškega, se mu ni treba truditi. Lahko se sprosti, kajti ve, da bo v tebi našel vse, kar potrebuje; sprejemljivost, navdih in živost, ki jo tako zelo potrebuje.

Tvoj sijaj, ki ga izžarevaš iz sebe, ko si srečna, izpolnjena in zadovoljna, ga nahrani in tega nikoli ne bo želel izgubiti.

Ko ženska postane ženstvena, je magnetično privlačna za svojega moškega.

O tem govorim v Koda:Ženska, ki je čisto v vsaki ženski.
Vendar bo, dokler je ti ne prepoznaš in jo utelesiš, zate nevidna.

Moški bo za ženstveno žensko naredil vse, kar lahko naredi.
Zato je tako ključnega pomena, da postaneš Dom za njegovo Dušo, s tem, ko aktiviraš in v polnosti zaživiš svojo ženstvenost.

Več o tem, kaj Koda:Ženska je bom delila v sklopu 6 predavanj, kjer bom podelila 6 ključnih kvalitet, ki so za srčnega moškega neustavljivo privlačne. S teboj želim podeliti 6 kvalitet, ki ustvarijo Dom za moškega.

Si zraven?

Več najdeš na spletni povezavi tukaj >>>

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja iz ženske izvabi njeno brilijantnost, da zaživi kot Ženska, za katero se je rodila, da je in naredi pozitivno razliko v življenju svojega moškega, ljudi in na svetu. Ker Ženska s svojo svetlobo pušča sled.