Utelesi svojo moč ženske

Svet potrebuje žensko. Žensko, ki se zaveda, spoštuje in uteleša svojo moč ženstvenosti. Žensko z uravnovešenim notranjim jinom in jangom, kajti, ko je v notranjem ravnovesju, ji to omogoči, da živi svojo izvorno naravo, ki je, ker je ženska, ženstvena. Danes dominantna paradigma zahodnega sveta nam ponuja mišljenje, da si moški in ženske, ki se duhovno razvijajo, postajajo vedno bolj podobni, celo enaki. Prizadevamo si za enakost; enake moči, enake odgovornosti in načine, kako prispevamo. Del zahodnega duhovnega razmišljanja vztraja na tem, da bi morali imeti dostop do istih virov.

Ta mit je del zahodnega kolektivnega mišljenja in ga najdemo pod številnimi predpostavkami, tudi jin in jang si večina razlaga kot da imata moški in ženska v sebi enaki del moške in ženske energije ali moči v sebi, in sta zato enaka. In zato ta ista paradigma duhovnega iskanja vodi stran od ženskega naravnega instinkta, da prepoznamo neločljivo naravo božanskega, povezanost, v vsakodnevnih stvareh. Zanimivo je, da smo se ženske v prizadevanju, da bi bile enake pravzaprav ločile od svoje izvorne narave ženstvenosti. Ženske smo se podale v iskanje duhovnega življenja zunaj sebe in smo zapustile svojo notranjo pokrajino, svojo naravno utelešeno celostnost, ki uteleša svetost v vsakodnevnem življenju.

Patriarhalni model, moški model, išče transcendenco skozi leta rigoroznih praks, osamitve, pravzaprav ločevanja, kjer ignorira neločljivost, večno povezanost  z vsem kar je. Moški model zagovarja leta umika, delo na sebi skozi disciplino in rigorozno prakso – samostanski pristop, ki nato pripelje do vrnitve v svet z novim zavedanjem. In moškim tak način ustreza, celo potreben je, zato da moški ohranjajo stik s svojim notranjim kompasom, ki jih v življenju vodi. Moška esenca je osrediščena v uspešnosti, kajti če gledamo arhetipsko je bil moški lovec, ki je moral biti uspešen v svojem lovu, da je družina preživela.

Ženske pa arhetipsko gledano niso zapuščale skupnosti, da bi bile uspešne v lovu, bile so nabiralke, ki se niso gnale za uspehom in svobodo, kar jim je bilo pomembno je ustvarjanje skupnosti, svetega prostora za druženje, kjer so otroci rasli in se razcvetali v svoj polni potencial. Ženska esenca je osrediščena v povezovanju, sodelovanju, soustvarjanju in to kar je najbolj izpolnjujoče za žensko je radost. Ženske niso zapuščale doma in otrok, da bi bile uspešne. Ženske smo narejene za užitek in to ekstazo najdemo pred, med in po pranju perila, kuhanju ali klepetanju s prijateljicami. Skrivnost ekstaze je že v nas, in ni prej ali potem, če govorimo o božanski prisotnosti. Enostavno JE.

Ko govorim o ženski paradigmi moči je ženske pogosto strah, da to pomeni, da bo morala zapustiti svojo pridobljeno enakopravnost in samozadostnost, da se bo morala vrniti nazaj med lonce in za likalno mizo, če naj bi postala ženstvena. In tovrstni stereotipi me še vedno presenečajo, čeprav po drugi strani razumem, da je človeško, da se vračamo v preteklost, v znano po odgovore. In vendar nas tokrat ženstvenost vodi v neznano, v evolucijo in vsekakor to ne pomeni, da se kot ženske vračamo nazaj v ženskam pripisane vloge in udomačenost.

Žensko so bile, zgodovinsko gledano, vedno tiste, ki so imele dostop v svojo notranjo pokrajino, v naravno in utelešeno celostnost, ki jo sama vedno znova opisujem skozi univerzalni zakon, ki pravi, da je vse eno in je eno v vsem. Ženske so tradicionalno živele svetost v vsakodnevnih opravilih. In ženska danes v sebi čuti globoko hrepenenje po povezanosti, po tej neločljivosti, kjer je vse eno in je eno v vsem.

Dejstvo je, da smo si ženske in moški različni, v vseh pogledih, tako telesno, kot čustveno, kot mentalno, in duhovno. Ženska ima sposobnosti, ki jih moški nima kot je npr. sposobnost rojevanja in moški imajo sposobnosti, ki jih ženske nimamo kot je sposobnost oplojevanja. Pravzaprav je nesmiselno, da silimo v enakost, ki je že v osnovi ne moremo doseči, sprejeti je potrebno dejstvo, da smo različni in ozavestiti svoja darila. Ženske imamo dostop do drugačnih fizičnih izkušenj kot moški, zakaj torej ne tudi duhovnih?

Ženska v svoji polni moči je prevodnik in oddajnik jin energije. Njen energijski sistem oddaja univerzalno jin energijo – izžareva jo. In njeni darovi so negovanje, čiščenje in sprejemanje.

Želim Ti krasen zaključek poletja in se beremo.

Bodi sijajno!

Taja Albolena