Utelesi svojo Žensko esenco nadaljevanje

Ženska esenca zasije iz tvoje notranjosti takrat, ko v polnosti utelesiš svoj notranji Dragulj. Vsaka ženska je unikaten, edinstven, enkraten dragulj. Toliko različnih barv, velikosti, kvalitet, kot jih utelešajo ženske skozi svoje dragulje svetlobe je tudi v naravi.

Ravno zaradi tega je prispodoba z draguljem zame osebno tako izjemna. Kajti dragulji nastajajo pod velikimi pritiski globoko v notranjosti zemlje, tako kot unikaten dragulj ženske nastaja pod pritiski njene notranjosti.
Dragulja ne moreš kupiti ali ga kje dobiti, ti si dragulj. In ta tvoj dragulj izžareva tvojo žensko esenco na čisto tvoj, unikatno oseben način.

Izvorna ženska esenca je nekaj, kar izžareva v svet tvojo Boginjo. In pred teboj je še 5 stvari, ki jih enostavno moraš vedeti, če želiš od blizu spoznati umetnost izžarevanja.

5. Obdaj se z lepoto….

Lepota je hrana za dušo. Lepota je občutenje, ki ga aktiviraš v sebi. Lepota je svetloba, ki se prižge v tvoji duši in iz tebe sije v svet. In to kar je ključnega pomena, če želiš prebuditi svoj občutek za lepoto je, da se obdaš z lepoto. Lepota te odpira, te navdihuje, poveže te s tvojim bistvom. Začutiti jo moraš v sebi in postati ta sila, ki hodi z Lepoto in v Lepoti.

Pogosto lepoto opisujemo kot nekaj zunanjega, vendar gre za vrlino, ki je del naše notranjosti. Lepota prebuja, dotakne se tvoje Duše.

Lepota je kot krhka ptica, ki potrebuje notranji sveti prostor za svoj polet. Potrebuje notranjo nego in dnevno prakso, da bi lahko preživela močan vpliv iluzije, ki jo dnevno lovi v zunanjem svetu. In da bi lepoto prepoznala v svetu, ki te obdaja, moraš upočasniti, se ustaviti, obmirovati in opazovati, prisluhniti, začutiti z vsemi svojimi čuti.

Lepota je izjemno čutna. Okusimo jo, ko ugriznemo v sočno jagodo, zavonjamo jo, ko se podamo na cvetlični trg, vidimo jo v umetninah, obrazih ljubljenih oseb, v snežinkah in cvetnih lističih, slišimo jo v vetru, v svoji najljubši melodiji, čutimo jo na svoji koži skozi sončne žarke, mehkobo svile ali nežno drsenje peska. Lepota te sprosti, zmanjšuje stres in polni tvojo notranjo posodo oksitocina. Lepoto moraš prepoznati in ji dati mesto v svojem življenju, da bi se te lahko dotaknila in te s svojim čarobnim dotikom spremenila. Lepota je tista mistična dama, ki na tvoj obraz nariše nasmeh in ki te razneži.

Zato izberi, da opaziš lepoto. Obdaj se z lepoto. Čas je, da si ženska, v vsej svoji Lepoti.

6. Bodi pozorna na detajle.

Ženske smo bitja detajlov. Barve, odtenki, note, melodije, tkanine, pisana zbirka vzorcev in podrobnosti nam polepša dan, razvedri obraz in nas zmehča. Linearnost, praznina, je nekaj, kar v ženskem telesu ustvarja stres zato je zelo pomembno, da prepoznate svojo potrebo po detajlih in jo negujete.

Pomembno je, da namenimo pozornost detajlom, ki naredijo spremembo, pa naj bo to način kako razporedimo hrano na krožniku, ali izbira dodatkov, nakita, ki ga uporabimo.

Rahločutnost, nežnost, izbranost, barvitost, vse to ustvarja vtis. Pomembno je, da se zavedaš katerim detajlom namenjaš svojo pozornost, kajti vse prepogosto se ženske ujamemo v iskanju pomanjkljivosti, napak, kar izhaja iz iste sposobnosti opazovanja podrobnosti, le da jo uporabimo kot pot v praznino in pomanjkanje, namesto, da bi detajle uporabile kot pot v polnost, izpolnjenost, v blaginjo.

Podrobnosti kot so pentlje na darilih, vzorci na darilnem papirju, skrbnost s katero so majhne pozornosti zavite pustijo velik vtis pri ljudeh. Lepša ko je embalaža, večjo vrednost ima stvar v njej za žensko. Razmisli samo za trenutek o tem fenomenu. Majhna modra škatlica s pentljo te spomni na dragulje. Prikliče asociacijo na prestiž, kvaliteto, dragocenost.

Detajli so dragoceni. Uporabi njihovo vrednost v svoje dobro.

7. Objemi moč ženstvenosti.

Moč ženstvenosti je v njeni blagosti, v njeni nežnosti in mehkobi. Blaginja je tvoje notranje stanje Biti, ko v sebi čutiš izpolnjenost, notranjo polnost. Blagostanje predstavlja način, kako vrednotimo svoje življenje in v njem prepoznavamo srečo, zadovoljstvo z življenjem, polnost, smiselnosti in izpolnjenost. Izražamo jo skozi kreativnost, umetnost, lepoto, senzualnost, zaznavanje, uživanje življenja, prisotnost v tem trenutku tukaj in zdaj. Ko upočasniš, se povežeš s seboj, s svojo Bitjo. Začutiš sočnost, mehkobo in čutnost.

Za ženske je zelo pomembno, da negujemo ta del sebe. Najboljši način, da si v stiku s svojo ženstvenostjo je skozi telesno gibanje, skozi ples, jogo, negovanje telesa, plavanje, obisk spa centra, povezovanje z naravo, negovanje svojih čutov in predvsem stik z intuicijo. Intuicija, modrost, vedenje so aspekti povezani z modro žensko, s tistim delom v tvoji notranjosti, ki enostavno ve kdo si in zakaj si tukaj.

8. Uči se iz preteklosti, namesto da ponovno odkrivaš toplo vodo.

Spoštovanje tradicije, običajev, prednikov in predvsem modrosti, ki je bila prenesena s strani prednic je ključnega pomena. Toliko zgodovine je v kamnih, zgradbah, v zgodbah in ženske imamo sposobnost, da beremo onkraj vidnega, da zaznavamo stvari v nevidnem svetu.

Pomembno je, da se spomnimo starih znanj, kajti modrost prednic nam je vedno na voljo, če le imamo ušesa, da slišimo in oči, da vidimo. Spoštovanje preteklosti je ključnega pomena za prenos znanj po generacijskih linijah.
Poglej, kaj je tisto, kar lahko preneseš iz preteklosti v sedanjost, v okolico, odnose, kako lahko s pomočjo starodavnih znanj olajšaš svojo sedanjost?

Prisluhni modrosti tistih starejših žensk v tvoji okolici.
Prepoznaj kaj so semena, ki jih lahko seješ na svoji zemlji.

9. Podari si najboljše!
Pogosto smo ženske naravnane tako, da dajemo drugim stvari, ki bi si jih želel prejeti. In ob tem, ko dajemo, vedno znova vzamemo sebi. Morda je čas, da prepoznaš svoj trud in silo, s katero poskušaš ustreči drugim in si namesto tega dovoliš, da sprejmeš.

S sprejemanjem imamo ženske pogosto težave, zato je včasih modro, da se postaviš v pozicijo tega, kako rada deliš sebe, kako srečna si, ko lahko podariš stvari iz srca in dopustiš drugim, da podarijo tebi.

Ali pa za spremembo namesto, da si vzameš čas, da nekaj narediš, raje podari sebi ta čas. Podari si najboljše, najboljšo hrano, najboljšo čokolado, najboljši čas, najboljšo obleko. Samo zato, ker se imaš rada.
Nekaj izjemnega se zgodi, ko zmoreš podariti sebi vse to, kar si vedno želela, da bi dobila od drugih.

Ko si dovoliš, da sprejmeš, stvari postanejo lahkotnejše, bolj uživaš v življenju, občutiš večjo radost, srečo, zadovoljstvo z življenjem in s sabo. Življenje postane bolj zabavno in bolj izjemno.

10. Delaj to kar ljubiš!

Ena najbolj čarobnih stvari za žensko je, da dela kar ljubi. Vendar z besedami Wayne Dyer-a moraš najprej ljubiti to kar delaš, da začneš delati to kar ljubiš. Pogosto smo v uporu in ne maramo stvari, ki jih »moramo« početi. Brez dvoma je izziv v tem, da sprejmeš to kjer si in vzljubiš to kar počneš.

Zdrave osebne meje imajo veliko opraviti s srečo in s tem, da ljubiš, to kar delaš. Če želiš postati bolj magnetno privlačna za stvari in ljudi, ljubi to kar počneš. Bodi srečna in zadovoljna. Ko ti postaneš ta ženska, ki živi življenje, kot si ga želiš, boš vse kar si želiš pritegnila k sebi.

Izziv je v tem, da moraš ti biti ta ženska, ki ima stvari, ki si jih želiš imeti. V praksi to pomeni, da če si želiš izpolnjujoče in harmonično partnerstvo, moraš ti biti ta izpolnjena in harmonična ženska, ki ima take odnose z ljudmi okoli sebe. Vse se poraja iz tebe, iz tvoje notranjosti v zunanji svet.

Zato bodi ta Dragulj, ki počiva v tebi, prebudi se, utelesi svoje potenciale in iz tega boš ustvarila vse tisto, kar ta ženska, ki živi te potenciale, lahko uresniči.
Delaj to kar ljubiš že danes.

Bodi ta ženska, ki že ima vse tisto, kar si srčno želi. Začuti občutke, ki jih čuti ta ženska, utelesi jo, zaživi kot ona. In brezmejno uživaj v življenju, ki ga ustvarjaš zase in v izžarevanju svojega edinstvenega, enkratnega Dragulja, ki predstavlja tvojo boginjo, tvojo unikatno, izvorno žensko esenco.

Kdaj, če ne zdaj? In kdo, če ne ti?

Prvi del je na voljo tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Članek je bil objavljen na spletni strani www.svetloba.si