Zakaj strah?

Mnoge ženske, ki prihajajo k meni na individualne posvete ali skupinska srečanja mi povedo, da jih je strah, da imajo tremo in da jim je slabo kot bi bile na ocenjevanju, preden pridejo do mene. Dolgo časa nisem imela odgovorov na tovrstno doživljanje in v tem času sem pogosto povedala strankam, da sem neizprosna, da se me ljudje bojijo, ker jim ne pustim, da ko smo enkrat v procesu, ko potujemo skozi zadeve, da bi sabotirali in rekli, da se ne gredo več. Vodim v senco, vodim v proces in tudi ven iz njega. Rada rečem, da je aspekt bojevnice v meni zelo močan, v resnici pa gre za arhetip zdravilke, šamanke, ki je tisti, ki vodi v proces in tudi ven iz njega. Naučila sem se zaupati in slediti tej moji notranji vodnici, ki se v moji arhetipski karti pojavlja kot spreminjevalka oblik. Ona je tista, ki drži alkemično posodo v kateri poteka sveta alkimija, notranji proces preobražanja svinca v zlato.

In potem vsake toliko pride kak kompliment in pohvala, kako močno to, kar delim z ženskami, preobraža njihova življenja in pogled na svet. In tako sem dobila odgovor zakaj je toliko žensk strah, da bi prišle na srečanja. Ker res ne grizem in sem čisto prijazna :) Vzrok je v egu. Kajti ne glede na to, da smo sveto prepričani, da si želimo spremembo in da hočemo spremeniti svoje življenje, ko resnično stopimo na pot preobrazbe, ego pokaže svoj pravi obraz in začne se samosabotaža. In ljudje sabotiramo svoj uspeh, svojo rast, svojo preobrazbo. In ko sem dobila informacije o egu in kako se nerad razkriva, da ga pogosto sploh ne poznamo, sem dojela zakaj je bojevnica tako močno del mojega arhetipskega kolesa. Ker zalezujem svoj ego in svojo senco, ker ga vedno znova zbezam na svetlo in se soočim z njim, ker sem stopila na pot ljubezni in si upam iti v srečanje s svojimi največjimi demoni. Zakaj? Ker pot ljubezni pravi, da je za celostnost potrebno soočenje s celim sabo, z vsemi deli, tistimi lepimi in tistimi malo manj lepimi. In v tem procesu asistiram tudi tistim, ki prihajajo k meni.

Ego prepoznamo po upiranju. Ko se nam nekaj zelo upira to kaže na dejstvo, da nekaj ne želimo videti in da sabotiramo proces in svojo rast. Ego je tisti prestrašeni del vaše notranjosti, ki se oklepa znanega, ki hoče razumsko razlago in se ščiti pred različnimi stvarmi, ki so strašljive in grozljive v naših življenjih. Ego se na vsak način hoče izogniti, da bi bil viden in prepoznan, zato se ščiti, zato potrebuje maske in ščite, da je “varen”. Ego si bo vedno izbral znane strukture v vašem življenju; znano osebo, partnerja, znan prostor, znano službo, znane prijatelje, ker ga je groza neznanega. Ego ne mara neznanega, kajti v neznanem nima nadzora in ne more konrolirati okoliščin.

Ego se pokaže vedno, ko se zavežemo sami sebi in svoji evoluciji, svoji rasti. Takrat z vsemi mogočimi in nemogočimi načini poskuša onemogočiti razvoj in rast tudi tako, da nas prepriča, da resnično delamo na sebi in da napredujemo. Pogosto si mečemo pesek v oči in se delamo, da ne vidimo resnice, kajti resnica boli in resnica razkrije iluzijo, ki jo predstavlja ego.

Izjemno pomembno je, da na poti osebnega in duhovnega razvoja prepoznamo, da je ego pravzaprav investicija v samopodobo, ki jo želimo za vsako ceno ohraniti nedotaknjeno. Da ego potrebuje zgodbo o tem kdo smo in kaj počnemo, da je ego tisti, ki mu je pomembno kakšni smo.

Dokler ustvarjamo identiteto in si prizadevamo za to, da je naša identiteta neomadeževana, skrivamo podrobnosti za maskami in pometamo stvari pod preprogo, da nas ne bi videli, kakšni smo v resnici, investiramo svojo pozornost in svojo energijo v ustvarjanje zgodbe. In dokler se identificiraš s stvarmi, ljudmi ali situacijami v resnici ne moreš ustvarjati avtentičnih odnosov.

Ego ima čustveno potrebo po tem, da sebe vidi na točno določen način. In zelo brani to svojo samopodobo. In zakaj se ego razburi, ko resnično stopimo na svojo duhovno pot, ko se zavežemo temu, da utelesimo svoj božanski jaz? Ko spoznaš svojo veličino, ko prepoznaš kako izjemno velik si v resnici, da si eno z vsem in vse v enem, tvoj majhni svet izgubi svojo pomembnost. Ego si prizadeva za ohranitev svojega majhnega sveta, svoje škatlice, v kateri je vse na svojem mestu, kjer ima vsaka oseba svoje mesto in kjer je vse pod nadzorom. Ko se pokaže izvorni jaz, to majhno škatlico odnese vihar.

In če tega ne bi doživela na lastni koži, ne bi zmogla razumeti strahu in panike mnogih, ki se odločijo za moje storitve. Bolj, ko se bližajo druženja in srečanja, bolj imajo ljudje težave, pogosto se sabotirajo tako daleč, da enostavno zbolijo in ne morejo priti. Ego hoče braniti svoje omejitve, pa naj stane kar hoče. Ključ je v tem da prepoznamo, kako se branimo, da spoznamo, kako se upiramo, da si dovolimo, da to začutimo in potem kljub temu, da nas je strah izberemo to, čemur smo se zavezali. In moja zaveza je zaveza ljubezni, da hodim po poti ljubezni, kjer najprej ljubim sebe, kjer sem ljubezen, ljubezen v akciji, ki ji pravimo življenje.

Da bi lahko presegli Ego je pomembno, da se nehamo ukvarjati s tem kdo jaz sem v smislu identifikacije z vlogami in maskami in da resnično začutimo svojo Bit, da samo si in da tvoj obstoj zadošča. Kajti, ko se povežeš s svojo bitjo in samo si, si v stiku s svojim avtentičnim jazom, ki želi razvoj in napredek, ki ga vodi strast in radost. To je tisti del, ki ga prebujamo na srečanjih in s katerim se povezujemo. Ta del v nas nas vodi v celoto nas samih v enost, kjer smo eno v vsem in vse v enem. In da lahko v polnosti stopiš na pot enosti se moraš soočiti s svojimi ranami, s svojimi ranjenostmi, s tem kar boli navznoter. In arhetip otroka je tisti del v nas, ki drži notranje ranjenosti, se jih oklepa in skozi te leče izdanosti, nesprejetosti, zlorabljenosti, zapuščenosti in ločenosti vedno znova zahteva našo pozornost in išče nekoga v zunanjem svetu, ki bi nam igral starša. Otrok v nas kriči: “Pusti me primeru!” in v isti sabi joka: “Prosim, pridi, poišči me. Dvigni me. Objemi me. Prosim ljubi me!” In potem nam ni čisto nič jasno, ker smo v taki notranji zmedi. Soočenje s svojim notranjim otrokom je ključno za našo osvoboditev.

Čas je, da odložimo svoje maske in pokažemo svoj avtentični, izvorni jaz.

Si upate?

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena