Sestrstvo iz tebe potegne najboljše

Ena najboljših stvari, ki so se mi zgodile v zadnjih letih je zavedanje, kako pomembno je sestrstvo za žensko. Sestrstvo je zavestno zavedanje, da si eno z vsemi ženskami, da ni poanta v tekmovalnosti, v tem katera bo boljša, v zaničevanju tistih, ki ti niso všeč, v opravljanju ali kritiziranju, v manipulaciji, da bi dosegla to, kar hočeš, na svoj način. Zavedanje, da je vsaka enkratna, edinstvena, neponovljiva, da je vsaka darilo. Zavedanje, da lahko stojimo druga ob drugi, druga za drugo, da se podpiramo v tem, da vsaka izpolni svojo najveličastnejšo verzijo sebe. Zavedanje, da je ženska izjemno dragocena, da je zaklad. Zavedanje, da je zlato duše skrito v vsaki posameznici, le videti ga je potrebno.

Vsakič, ko z ženskami delim svoja spoznanja in modrosti, ki so prišla do mene skozi lastno izkušanje in hojo po poti, sem očarana nad dejstvom, kako izjemne smo in hkrati presunjena ob dejstvu, kako se ne cenimo. Kako sploh ne vrednotimo tega kdo smo. In seveda iz tega izhaja iskanje potrditve v zunanjem svetu. Danes ženska išče pri svojem moškem potrditev lastnega obstoja kot ženske. Obračamo se k moškim v upanju, da nas bodo “videli”, da nam bodo pokazali, povedali kako izjemne smo. Vse manj zaupamo same sebi. Izgubile smo zaupanje vase, v svojo žensko v sebi. Izgubile smo spoštovanje same sebe. Ločene smo od tega kaj pomeni resnično biti Ženska.

Vedno znova me žalosti mišljenje, da so moda, kozmetika, nakit vsi ti zunanji okraski tisto, kar naredi žensko. Kakšen biznis … In vendar je ženska esenca v naši notranjosti. Čaka, da jo ponovno prebudimo v sebi.

In eden najlažjih načinov za zdravljenje sebe, za zdravljenje svoje ranjene ženstvenosti je sestrstvo. Zavezanost temu, da smo druga z drugo, da se “vidimo”, da se poslušamo, da smo uslišane in da se lahko izrazimo, da lahko pokažemo to, kdo smo v resnici. Ko ustvarjamo prijazne in ljubeče odnose z ženskami, s svojimi sestrami, zdravimo svoj odnos s sabo, s svojo notranjo žensko. In ko je ženska pomirjena s seboj, to vpliva na odnose v zunanjem svetu.

Kot pravi v svoji knjigi Klic k Moči Sharon Mcerlane:

“Ko se ženska napolni z energijo jina, vpliva na vse življenje okoli sebe. Vsi imajo korist, če je ženska resnično ženska. Ko se napolniš z jinom, se dobro počutiš in vidiš dobrobit okoli sebe. Vidiš kako vplivaš na vse okoli sebe, kajti vse življenje potrebuje to energijo hranjenja in podpore. Tudi ti! Vse bo v resonanci s teboj; moški, živali, rastline in kamni. In odzvali se bodo nate.”

In moja strast je ustvarjanje svetega prostora. Prostora v katerem začutimo samo spoštovanje, samozaupanje, prostora v katerem čutimo svetost in edinstvenost, kjer smo Darilo ljudem in svetu taki, kot smo. SiStar srčni krogi so druženja za ženske, kjer sadimo semena svoje kreacije in negujemo ta semena, kjer vsakič znova rojevamo same sebe. SiStars je prepoznavanje dejstva, da si zvezda, da si darilo. In da je zdaj čas, da zasiješ kot zvezda, s svojo unikatno, edinstveno, neponovljivo svetlobo, ki ti si.

Kajti nikoli ni bilo in več ne bo take osebe kot si ti! Edinstvena si in čas je, da zasiješ v vsej svoji svetlobi. Verjamem, da je sveti krog sestrstva tisto mesto, kjer se vedno znova dogajajo čudeži, kjer se vedno znova odvijajo zdravljenja. In ženske potrebujemo srčne kroge, kjer se srečujemo same s seboj, kjer prepoznavamo svoja srčna hrepenenja in svoje srčne želje. Nikoli do zdaj ni bilo boljšega časa za to, da si Ženska! Bodi ponosna na to, da si Ženska. Živi svojo ženstvenost, svoje darilo zdaj!

Objemi sebe!

Taja Albolena