40 dni potrebuješ za zavestno preobrazbo

Pogosto mi zastavijo vprašanje; koliko časa je potrebno, da preobraziš nekaj v svojem zavedanju in s tem tudi v fizični realnosti. Tako duhovne tradicije po vsem svetu, kot tudi znanstveniki, ki raziskujejo možgane, pa metafizika, se strinjajo, da tisto, kar počneš 40 dni za vedno spremeni tvoje življenje. Konec koncev je večina programov odvajanja od odvisnosti, kot so alkoholizem, droge, kajenje oblikovanih tako, da osebo vodijo skozi 40 dnevni program.

Zanimivo, ni res!? Ko preobražamo vzorce samo sabotaže, svoje navade, rutine, v nove navade, ki so pravzaprav dobre za nas – v tiste, ki ustvarjajo radost, mir, ljubezen in blaginjo – podzavest potrebuje 40 dni, da usvoji novo navado. Možgani se spremenijo, celice prevzamejo nova sporočila, paradigma se spremeni in vedno bolj in bolj zaupaš sebi in novim načinom Biti.

Res je, 28 dni potrebuje eterično telo, da usvoji novo navado, vendar je potrebnih še nadaljnjih 12 dni, da možgani resnično usvojijo nove zapise in da kolovozi v našem živčnem sistemu počasi postanejo makadam, pa asfaltirana cesta in sčasoma avtocesta.

40 dni je potrebno, da se ustvariš nove povezave v svojem živčnem sistemu… da tvoja podzavest spusti stare navade… da preobraziš prepričanja, skozi katera ustvarjaš svojo realnost zdaj… da svoje celice očistiš in da v novem ciklu, ko se delijo, starih receptorjev za pomanjkanje ni več…

Brez dvoma telo potrebuje 40 dni, da spremembe vnese v tvoje fizično telo in v tvoje vsakodnevno življenje. Zakaj?

Poglejmo zelo od blizu. Vsaka celica v tvojem telesu se zaveda in ima v sebi matriko trenutne zavesti. Rdeče krvničke v tvoji krvi krožijo po tvojem telesu in s seboj nosijo vibracijo trenutnega zavedanja. Dejstvo je, da ima vsak človek ogromno rdečih krvničk, v kubičnem milimetru krvi je običajno od 4,2 do 6,3 milijona rdečih krvnih telesc. Življenjska doba rdečih krvnih telesc je zelo kratka v primerjavi z drugimi celicami, od 100 do 120 dni. V tem obdobju telo dnevno proizvede kakšnih 20 milijard krvnih celic, ki nadomestijo stare. Lahko bi rekli, da v 57 dneh nove celice, z novo zavestjo, presežejo število tistih s starim zapisom. In ker so nove celice močnejše, kot njihove starejše kolegice, bi lahko rekli, da je tisti čas, ko se zgodi premik nekje okoli štiridesetega dne.

Zavest novih celic bo vplivala na zavest telesa, kot tudi zavest novo ustvarjenih celic.

Zato ni slučajno, da se 40 dni šteje kot pomemben časovni okvir preobrazbe, kar lahko vedno znova najdemo tudi v svetih spisih. Mojzes je bil 40 dni na gori, Jezus 40 dni v puščavi, 40 dni se postimo in 40 dni traja žalovanje za umrlim, kar naj bi bil čas, v katerem duša popolnoma zapusti fizično raven.

Ker so izkušnje na fizični ravni zgolj preslikava zavesti, vse kar želiš spremeniti v svojem življenju zahteva premik v tvoji zavesti, kar v praksi pomeni, da moraš temu posvetiti vsaj 40 dni, da se premik utelesi. Kar v praksi pomeni, da če izpustiš en sam dan v tem procesu 40 dni, moraš začeti znova. Potrebnih je 40 dni v enem kosu, brez prekinitev.

In iz lastnih izkušenj lahko povem, da je to, če delaš stvari sama, praktično nemogoče. Vedno znova je na delu naš saboter, ki kreira takšne in drugačne izgovore, ki nam jo zagode tako, da enostavno pozabimo na to, čemur smo se zavezale.

Če želiš resnično ustvariti premik v novo paradigmo, če želiš kreirati iz ljubezni, namesto iz strahu, je potrebnih 40 dni vsakodnevnega osredotočanja na to, kar si želiš, da to tudi ustvariš.

Izziv je v tem, da ti postaneš to, kar kreiraš. Ti moraš biti ta Ženska, ki je Blaginja, ki je Radost, ki je Ljubezen, če želiš, da je to del tvoje realnosti.

Na mlaj, 8.1.2016 tako začnem že drugo leto s popotovanjem vase, ki sem ga poimenovala Moč Blaginje. Blaginja je povezana z občutenjem polnosti, izpolnjenosti, z ljubeznijo, radostjo in umirjenostjo. Je ena tistih dnevnih praks, ki me je v letu 2015 vodila v vedno globlji stik s sabo.

Vabim te, da se pridružiš skupini žensk, ki bomo na mlaj v Kozorogu začele z odpiranjem in sprejemanjem Blaginje v svoje življenje. Letos bo popotovanje čisto posebno, ker bo prvo predavanje, ki je vključeno v popotovanje namenjeno tvojemu notranjemu Dragulju in kako priti v stik s kvalitetami tvoje Ženske Duše..

Si zraven?

Več si lahko prebereš na povezavi tukaj…

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja Albolena že več kot dve desetletji raziskuje globine svoje Biti. Dela z ženskami, ki se prebujajo v zavedanje, da so prerasle življenje, ki so ga živele do sedaj in želijo več od življenja. Ženskam asistira, da dvignejo svoj nivo samozavesti in zaupanja vase kot žensko ter sledijo sebi. Vodi jih, da stopijo v polno moč svoje Ženske Duše. Več najdeš na www.divine.si