Bodi srečen!

O sreči se veliko govori. Večina ljudi je mnenja, da bodo srečni, ko bodo … in potem pride seznam, ki mora biti izpolnjen preden bodo lahko srečni. Takšna je bila moja izkušnja. Mislila sem, da moram narediti še tole in tole in tole in potem bom začutila srečo v sebi in … nikoli ni prišla. Ko sem naredila svoj “eksperiment”, kot ga ljubkovalno imenujem, sem se spravila do take skrajnosti, da sem se v trgovini zjokala, ker enostavno nisem mogla kupiti hrane. Z blokiranmimi karticami in 1€ v žepu nisem vedela kaj naj. Kaj lahko kupiš za 1€ in s tem nahraniš 4 ljudi?

In po dolgem tunelu teme sem dojela, da ni ničesar zunaj mene, kar me bo rešilo. Enostavno moram poskrbeti sama zase. Smiljenje sebe in igranje žrtve sem pripeljala v skrajnost in dojela, da resnično soustvarjamo svoj svet in da ne gre le za lepe besede. Gre za realnost. To kar čutiš in objameš v sebi, to kar SI, to je tvoja vsakodnevna realnost.

In dojela sem, da sem zelo negativno nastrojena. Vedno sem najprej razmišljala o vsem slabem, kar se mi lahko zgodi ali o tem, kaj lahko gre narobe v neki situaciji. In s tem, ko sem svojo pozornost namenjala temu kar lahko gre narobe in stroškom in  in  in … sem to dejansko kreirala, vedno več tega, česar nisem želela, ker sem temu namenjala svojo pozornost.

No, na vseh seminarjih in v knjigah, ki sem jih obiskala mi nihče ni povedal kako težko je premakniti svoj tanker, ki pluje v negativne vode. Vedno bolj si v strahu, zakrčen in vedno težje je. Nesrečni ljudje imamo več negativnih živčnih tokokrogov v sebi in negativno razmišljanje je stvar navade. Ne moreš se preprosto odločiti, da boš srečen in prezreti svojo notranjo napeljavo. Prepoznati je bilo treba dejavnike, ki vodijo k sreči kot tudi tiste, ki so me vodili v trpljenje.

V procesu sem dojela, da zakon privlačnosti dela v tvojo korist takrat, ko si ti srečen. Ko si srečen, iz sebe širiš radost, umirjenost, veselje, zadovoljstvo in po zakonu privlačnosti ti Vesolje to vrača nazaj. Dokler si nesrečen v resnici ne moreš dobiti tega kar si želiš. Kajti postati moraš to kar si želiš, da bi to pritegnil do sebe. In tako sem začela z osredotočanjem na Bit namesto na delovanje in tehnike. Soočiti sem se morala s svojo željo po nadzoru in kontroli, ki sem jo udejanjala skozi tehnike. Opustiti je bilo potrebno vse znano in enostavno biti. Biti srečna.

Sreča je navada, ki jo je potrebno gojiti. Ni stvar pozitivnega razmišljanja, je stvar nevrofizionomije človeka. In moja pot iz teme se je začela s hvaležnostjo, vendar je trajalo še dolgo, da sem sestavila celoten proces, kako spustiti svoj tok čustev skozi tokokroge živčnega sistema in zaživeti srečo vsakodnevno. Biti v Toku je ključ! Kajti, ko si v Toku, si odprt, sprejemljiv, sproščen in slediš sinhronosti v svojem življenju. Spoznala sem, da je to, da si v Toku najpomembnejša stvar, kajti ko si nesrečen se zapiraš, se upiraš, si zakrčen in se ločuješ. In vsa svoja znanja in to kako gojim srečo v sebi sem zbrala v filozofiji Najsrečnejše ženske v sebi. Kajti kot rada poudarjam, moramo mi postati Najsrečnejše osebe v svojem svetu. Prevzeti moramo odgovornost za svoje življenje in za svojo kreacijo, brez pričakovanj in brez obsojanja. Potrebno je enostavno Biti to kar si in to ni enkratna odločitev, to je stvar vsakodnevne izbire, vedno znova in znova izbiramo srečo ali trpljenje, strah ali ljubezen, stres ali radost. To je naša izbira 24/7, vsak trenutek.

Kaj izbiraš zase?

Kajti bližnjica do vsega , kar si želiš v življenju je, da si najsrečnejši človek na svetu!

Namarie

Taja Albolena

happy_woman