Čas je za negovanje!

Pred nami je nova luna, ki je povezana z negovanjem, ljubečo nego, crkljanjem in čustvenim božanjem. Odprto je tridnevno okno aktivne energije mlaja, ki se zapira 28.6.2014. Rak je ozvezdje, ki je zelo intimno povezano z elementom vode. In voda je element, ki ima sposobnost pritegnitve, magnetne privlačnosti iz samega vira, iz izvornega oceana kreacije. Prijaznost do sebe in ljubezen sta dva aspekta, ki vam v tem obdobju pomagata pritegniti v vaše življenje podporo in energijo za vaše kreacije. Rak je znamenje, ki nam po poletnem solsticiju ponuja nov začetek, predvsem na tistem področju, ki ustreza hiši vaše natalne karte kjer imate Raka.

Zdaj je čas, da negujete svoje telo, kajti Dom predstavlja vaš prvi Dom. Prav tako je zdaj čas za negovanje vašega Doma, vrta, družine, avta. Skratka v prvi vrsti poskrbite za svojo fizično realnost in jo negujte.

V tem času je ključnega pomena, da znate poskrbeti za svoje energijsko telo, da poskrbite za svojo energijsko kroglo. Bodite v svoji energiji, v svojem svetem prostoru in bodite pozorni komu odpirate vrata, koga spuščate v svoj osebni prostor in predvsem zakaj. Pogosto zaradi občutkov krivde in sramu odpiramo vrata našega energijskega prostora ljudem in energijam, ki nas še bolj izpraznijo in nas ne podpirajo. Zavedanje je prvi korak, zdravljenje ranjenosti pa drugi korak k temu, da bolje upravljamo s svojo energijo in ta čas Raka nas uči skozi negovanje in mehkobo, prijaznost do sebe, kako pomembno je, da se naučimo zavestno upravljati s svojo energijo.

Na čustvenem nivoju je ključnega pomena, da poskrbite za negovanje in osredotočanje na tista čustva, ki vas hranijo in vam pomagajo v vaši rasti. Tudi na mentalnem področju je ključnega pomena, da svojo pozornost usmerjate na misli, ki vas hranijo in negujejo.

Pomembno je, da ste v tem času resnično v stiku s seboj in da prisluhnete temu, kar čutite v sebi. V času prazne lune so navdihnjene akcije, ki zasajajo seme zelo pomembne in ključno je da navdihom sledite z akcijo. Tovrstne navdihnjene akcije vam pomagajo, da ste v stiku s sinhronostjo Vesolja, da ostajate aktivno v igri življenja, zato bodite budne!

In na duhovnem nivoju je budnost še posebej pomembna in zaželena, da resnično prepoznamo kaj so stvari katerih čas je prišel, da se utelesijo in rodijo skozi nas. Boginja Isis nam pomaga in nas spodbuja, da prepoznamo in izluščimo kaj je tisto, kar nam je resnično pomembno v tem času.

Pomembno je, da ta čas posvetite družini, druženju, osredotočanju na boljši svet in boljši jutri, ki ga gradimo in krepimo iz sebe v svet. To na kar se osredotočamo raste in zato je osredotočanje na zdravje, mir, radost, zadovoljstvo, izpolnjenost v teh dneh ključnega pomena za našo dobrobit.

Tekst je del Rituala, ki je posvečen Raku. V našem letnem popotovanju Kreacije Leta vsako prazno luno vse udeleženke druženja Ženska umetnost Kreacije prejmejo dostop do zapisov, ki nas v času kreacije usmerjajo na to, kaj je v tistem času najpomembnejše. Druženja so na voljo dvakrat letno, januarja, ko kreiramo svoje leto in nato ponovno julija, ko lahko obnovimo svoje namere, svoje zaveze in se v sveti posodi, skozi proces duhovne alkimije skupaj usmerimo tja, kamor želimo iti. Podpora celotne skupine je v prepoznavanju svojih sanj, srčnih želja pomembna. Saj s tem, ko delimo svoje izkušnje podpiramo druga drugo. Več o programu je na voljo tukaj…

Taja Albolena