Dejanja govorijo glasneje od besed

Pogosto prihajam v stik z ženskami, ki vodijo. Vodijo projekte, vodijo v službi, vodijo v partnerstvu. In po tem, ko se pohvalijo kako močne so in kako vse zmorejo same običajno sledi vzdih. Sodobna ženska le steška prizna, da ji vloga superženske pravzaprav ne ustreza. Ne glede na vso slavo, ki jo prinese s seboj dejstvo, da te ljudje postavijo na piedestal, to ženske pogosto pušča prazne. In ko ženska čuti notranjo praznino, vse vemo kaj počnemo, zapolnimo jo s stvarmi. Ženske notranjo praznino polnimo z nakupovanjem, z alkoholom, zdravili in ostalimi odvisnostmi. In ne glede na to, kako dobre smo v stvareh, vedno znova dvomimo same vase.

Ženski način vodenja je nedvomno z zgledom. Do mere do katere vplivaš nase, se poslušaš in si slediš, lahko vodiš druge. In tukaj je pomembno, da se spomnimo pomembne resnice. Obstajaš samo ENA Ti. Tukaj si unikatna, edinstvena in neponovljiva. Tvoj namen, s katerim se je duša utelesila je enkraten in samo tvoj. Nikoli ni bilo osebe, kot si Ti in nikoli več je ne bo. To je enkratna priložnost, da pustiš svoj pečat, da deliš svoje Darilo.

Čas je, da odkriješ, da je edini način, da si to kar si, če si povezana s seboj, v sebi. Prva oseba, ki jo je potrebno voditi, si Ti. In sebe lahko vodiš samo od znotraj navzven, drugače ne gre. Ženske ne motivirajo zunanje stvari, četudi morda verjamemo v ta mit. Ženska je srečna samo, ko je izpolnjena navznoter. Zato je ključnega pomena notranja motivacija. In ni je večje motivacije, kot je stik s svojim Genijem, s svojo strastjo in radostjo. Strast je naše notranje gorivo, ki napaja naše želje in tudi našo misijo.

In ko si v stiku s seboj skoraj ne moreš mimo dejstva, da te vodi ravno ta stik s svojim višjim jazom. Intuicija je jezik naše notranjosti in pomembno je, da znamo prisluhniti svojemu srcu, ki pozna jezik duše in višjega jaza. Navznoter si lahko prisluhnemo takrat, ko znamo ustvariti sveti prostor, mesto prisotnosti, budnosti in notranje tišine, kjer lahko zbrano prisluhnemo. Le tako lahko sprejmemo usmeritve, navdihe, ki vodijo v navdihnjeno akcijo navzven.

In ko naredimo navdihnjeno akcijo je ključno to, da znamo slediti svojemu srcu in tem navdihom, ki prihajajo v naše življenje dnevno. Na svoji poti nedvomno potrebujemo pogum (beri srčnost), ranljivost in vero vase. Kajti na poti so vedno izzivi in ovire, ki jih je potrebno preseči. Vse to je del namena duše in pomembno je, da se s tem pomirimo v sebi. V tej igri življenja je ključnega pomena, da je tvoja pozornost usmerjena na tvojo vizijo in da si povezana z zmagovalcem v sebi. Vsak trenutek imamo na voljo vse svoje notranje igralce in mi izbiramo kdo so igralci na našem igrišču življenja in kateri so tisti, ki so na rezervni klopi. Vzponi in padci so del našega življenja. Ne moremo jim ubežati, kajti cikli nas vodijo skozi oboje. Od nas pa je odvisno, kako se v vsakem trenutku odzovemo, kaj izberemo. Zato je ključno, da izbiramo modro.

In tudi, ko se nahajamo v tistem delu cikla, ki nam povzroča preglavice in je za nas velik izziv je ključnega pomena, da ohranjamo stik s svojim Bistvom. Ko si v izzivih v svojem življenju, so izbire še toliko bolj pomembne. Ključ je v tem, da to čemur namenjaš pozornost, to hraniš s svojo energijo. In zato je tako pomembno, da veste, kaj zavestno izbirate, kajti to hranite s svojo energijo. Dnevno se osredotočajte na svoje želje namesto na strahove. S tem Univerzumu sporočate, kaj si želite. In ko dobite navdih, mu sledite. Navdihnjena akcija je ključnega pomena, ko vodite na ženstven način.

In ko govorite s seboj, bodite prijazne. Besede, ki si jih namenjate imajo v sebi moč kreacije. In če o sebi grdo govorite, se sodite in kritizirate, tega morda zunaj ni slišati, vendar telo govori glasneje od besed. Če želiš ljudi okoli sebe prepričati, da si srečna, v tebi pa je nenehno prisotna notranja kritika, sojenje sebe, razsojanje kaj je prav in narobe, se neujemanje zelo glasno sliši in preglasi vtis, ki ga želite ustvariti. Najpomembnejši del, s katerim se je potrebno pomiriti v sebi, če želite voditi druge, je vaša senca. Nič te ne podre hitreje kot senca, ki ti jo nekdo odslika v zunanjem svetu in jo sodiš in kritiziraš.

Osebno sem mnenja, da afirmacije ne funkcionirajo, dokler kritiziraš sebe, ker si enostavno ne verjameš. Pomembno se je soočiti z vsemi aspekti sebe in sprejeti vse dele sebe. Kajti vse je eno in eno je v vsem.

Ljudje čakajo na tvoje sporočilo, na tvoje vodenje. S tem, ko odlašaš in sama sebe prepričuješ, da še nisi pripravljena, zavlačuješ s svojim dušnim dogovorom. In ljudje s katerimi imaš dušni dogovor, da jim pomagaš, čakajo nate. Čas je zdaj!

Vsaka ženska vodi na svoj sijoče edinstven in unikaten način. Čas je, da zasiješ na svojem nebu in stopiš v svojo vlogo. Vedno bo strašljivo. In verjemi mi, nikoli ne boš zares pripravljena. Zato je zdaj čas, da skočiš v to, kar je duša izbrala zate.

In ne pozabi, da je najpomembnejši nasvet na tej poti, da uživaš čisto vsako minutko tega popotovanja, ki ga imenujemo življenje.

Uživaj … brezmejno!

Taja Albolena