Ti si Zvezda!

Zadnje čase do mene prihajajo številni klici obupanih žensk, ki so preplavljene s stresom zaradi dogajanja na Zemlji – hrana, voda, zdravila, gnojenje, hormoni, pršenje strupov povsod,  … saj veste, spisek je dolg. Ogromno je stvari, ki lahko ujamejo našo pozornost in s tem, ko razpršimo sebe na sto in eno stvar, ki jo je potrebno “rešiti”, izgubljamo svojo moč. Všeč mi je izjava, ki pravi, da si edina oseba, ki lahko reši sebe TI! Ne moreš rešiti sveta, lahko rešiš samo sebe. In s tem, ko rešiš sebe, rešiš cel svet. Kajti vse je Eno in eno je v vsem.

Moje življenje je postalo prejcej bolj enostavno odkar sem dojela, kaj je moje poslanstvo. Kajti dojela sem, da hrana, voda in hormoni niso “moje,moje”, niso moje poslanstvo. Seveda bi lahko zagrabila stvari in “na silo” šla v akcijo in delovanje, vendar bi s tem še enkrat in ponovno ranila samo sebe. Kajti na svetu so ljudje, katerih strast in poslanstvo je, da se ukvarjajo s tovrstnimi temami. Moje poslanstvo je povezano z žensko in z ljubeznijo.

Moja pot je opogumljanje žensk, da stopijo na svojo pot in v svojo naravno moč sprejemljivosti, negovanja, ženstvenosti. Da se spomnijo Kdo sem Jaz? in zasijejo kot Zvezde. Ko mi je leta 2007 Ameer rekel, da sem Zvezda, sem ga gledala kot tele v nova vrata. Norčevala sem se iz njega in nisem hotela poslušati, kaj mi je govoril. Govoril mi je o ženski lepoti in o tem kako pomembna je moja misija in o tem, da so pred menoj velike stvari. Mene pa je bilo sram in nerodno mi je bilo, da je nekdo tako direktno pogledal v mojo dušo in mi to govoril vedno znova. Sploh me ni poslušal, ko sem ga hotela ustaviti, predstavil mi je utelešeno čisto moško esenco in sezulo me je. Danes sem mu srčno hvaležna, da je bil tako vztrajen in vsak dan znova dobivam potrditve tega, kako prav je imel. Hvala Bogu za takšna na-ključ-ja, da spoznamo v svojem življenju angele, ki nam pomagajo, da se prebudimo in da rastemo.

In vendar sem danes tukaj, da Tebi povem to isto resnico, da si Zvezda. Da si tukaj, da siješ svojo svetlobo, da čutiš to svetlobo kot ljubezen in jo živiš skozi Življenje. In to je Resnica. Ženska v sebi nosi izjemno moč, ki pa se ne bo prebudila sama od sebe. Potrebuje Pričo, potrebuje Tebe kot opazovalko, da se zavestno zaveš in utelesiš svoje darove. Desetletja sem se izgubljala v vizijah drugih ljudi, delala sem na sebi, se šla terapijo in danes ugotavljam kako nasilna sem bila do sebe. Kako sem se ranila in kako sem potlačila, skrila in zlorabila svojo izvorno naravo, ki jaz sem. Kako sem ranila samo sebe s tem, ko sem silila, da morajo biti stvari narejene na točno določen način, ko sem se silila v procese in ideje, ki jih nisem čutila kot svoje. Osupne me, ko prepoznavam številne načine, na katere ljudje zlorabljamo sami sebe in potem se čudimo kako to, da je toliko zlorab v svetu zunaj nas. V petek ponovno potujemo vase s skupino, kje objemamo otroka v sebi in vem, da bo to srečanje izjemno močno, kajti lupljenje čebule, ki ga podpira sončni mrk nam bo dal podporo v procesu, ki se je že začel, kajti v tem času zdaj je potrebno objeti svoje notranje rane. Konec je s časi, ko smo se z njimi borili ali pred njimi bežali, prav tako ni modro, da ste kot noj in z glavo v pesku čakate, da bo vihar mimo, kajti tokrat smo na prepihu čisto vsi, vsak s svojimi izzivi.

Zakaj tako pogosto govorim o tej notranji avtomatiki naših plazilskih možganov? Ker so tako intimno povezani z možgani v drobovju in z maternico pri ženski. Številne znanstvene raziskave nevrologov so pokazale, da je ženska vagina (in pri tem priznavajo, da gre za celotna rodila, skupaj z maternico in jajčniki) nevrološko  povezana z možgani, in da dogajanje v vagini vpliva na celotno telo preko hormonskega sistema. In vse, kar shranjujemo v svoji maternici vpliva na naš pogled na svet, na našo paradigmo dojemanja sveta. Ženske smo bitja čutenja in čutenje je tisto, ki nam pomaga, da se utelesimo. In v tem času zdaj se moramo spomniti Kdo sem Jaz? In zakaj sem tukaj? Ženska mora vedeti kdo je in kaj je njeno poslanstvo, kajti čas je, da se vsaka postavi na svoje mesto v mreži življenja. Pred nami so velike spremembe, ki jih lahko prenesemo in presežemo le, če se bomo spomnile kdo smo in prenehale živeti iz senčnih delov svoje osebnosti.

Ko si na svoji poti si vsak dan znova izzvana ali boš ostala ali odšla. Kajti tvoje življenjsko poslanstvo ni enkratna izbira, to izbiro ponavljaš vsak dan znova. in ko hodim po svoji poti lahko potrdim, da sem vedno znova v skušnjavi ali bom ostala na svoji poti ali me bo kakšna “sijoča, enkratna, edinstvena” priložnost, ki je na voljo samo in zgolj danes speljala z moje poti. Saj ne za dolgo, pa vendar včasih traja nekaj let, da dojameš kaj se je “pravkar” (beri pred nekaj leti) zgodilo.

Mrk v petek nam bo razkril vse kar se mora razkriti in verjetno ne bo videti preveč lepo. Saj veste v letu kače smo in čas je, da odložimo staro kožo. Tale mrk bo res naredil šov. Zato je modro, da pripnite svoje pasove in juhu.
Sama ga čutim že od ponedeljka. Čutim ga kot naježeno kožo, električno kožo, kot da celo moje telo čuti spremembo, Zemlja je nemirna in kot da s tremo pričakuje tole srečanje sonca in lune in verjemite mi, to je idealna prilika za odlaganje stare kože.
In to kar je tema tega mrka je Resnica. Kdo sem Jaz? Zakaj sem tukaj? Kaj so moji darovi? Kako lahko služim kot izraz ljubezni v svetu?

V soboto in nedeljo se bomo družile na to temo Kdo sem Jaz in zakaj sem tukaj. Še vedno se mi lahko pridružite. Ne glede na vse dogajanje vam želim izjemen, čudovit in edinstven čas. Ključ je v negovanju sebe. Moč negovanja nas v tem času podpira. Kajti negovanje je povezano s sprejemljivostjo. In sprejemljivost je še ena ženska vrlina. Več o ženski esenci in kako jo utelesiti pa konec maja v Ljubljani, še prej pa v Novi Gorici in v Mariboru.

Izkoristite to prazno luno in se povežite s tem kdo ste v resnici, s svojim izvornim Jazom!

Taja