Moškemu vzameš moč…

… s tem, ko narediš stvari namesto njega, je začela pogovor.
V tistem sem dobila uvid, da v resnici ni tako, da bi mu vzele moč.

V resnici mu odvzamemo možnost, da prepozna, da pritrdi in prevzame odgovornost za to, kar potrebuje od tebe.

Razvrednotiš to, kar si naredila s tem, ker si si to v resnici kupila. Gre za to, da ženske potihoma pričakujemo, da ko me naredimo nekaj za nekoga, preden nam sploh pove, da nekaj potrebuje, nam bo oseba na drugi strani vrnila uslugo. Pričakujemo, da bo oseba na drugi strani enako uganila, prebrala v namigih oziroma v podnapisih, kaj potrebujemo in nam bo to dala, preden bomo to prepoznale same in izrazile. Pogosto si usluge kupujemo s tem, ko naredimo stvari za ljudi, ki nas sploh niso prosili, da nekaj naredimo zanje.

S tem si ženske nabiramo bonus točke, da se čutimo upravičene do tega, za kar naslednjič prosimo to osebo. V resnici smo si z dejanji, ki smo jih naredile, brez, da bi nas oseba za to prosila, kupile to uslugo z njene oziroma njegove strani. Zdaj pričakujemo, da bo oseba na drugi strani ravnala enako.

Vendar moški ne delujejo na tak način. Moški si ne kupujejo uslug. Moški ne delajo uslug zato, da bi bili potem upravičeni do tega, da bi nekdo nekaj naredil zanje. Običajno odkrito povedo, ko nekaj potrebujejo. Izrazijo svojo potrebo, ki pa je pogosto nujna, takojšnja.

S tem, ko narediš stvari namesto svojega moškega, v resnici sama sebi odvzameš njegovo pričevanje, to, da je hvaležen za to kar si naredila, odvzameš si pozornost in naklonjenost, ki jo potrebuješ.

Ženske imamo pogosto težave s tem, da izrazimo svoje potrebe na prijazen način. Ravno zaradi upravičenosti, ki jo čutimo, pogosto zahtevamo stvari od osebe na drugi strani.

Izziv je v tem, ker ženske to razumemo, moški pa ne razume.
Ker moški ni poraščena ženska, ki je taka kot ti, samo, da je drugačnega videza.

Saj vem, kako se to sliši.
Ja, posplošujem. Vem. Ampak ravno tiste ženske in moški, ki imajo s tem največje težave so tisti, ki se jih tovrstna posploševanja najbolj dotaknejo, kar kaže na to, da je v njih zrno zlata.

In tovrstna zrna moramo prepoznati. Ponavadi se skrivajo v največjem govnu, ki ga tudi slučajno nočemo niti videti, niti se o njem pogovarjati.

Vendar nas ravno zaradi tega zanikanja največ stanejo.

Dokler nimaš ljubečega odnosa z moškim, kjer vidiš njegovo vrednost tega, kako lahko poskrbi zate in sprejmeš to, kar ima zate, dokler ne zmoreš podpreti njegove sposobnosti, da poskrbi zate, boš morala sama poskrbeti zase. Dokler ne prepoznaš moške kapacitete skrbnika in zaščitnika, boš velik del svoje vitalne energije in moči porabljala za to, da boš zaščitila sebe in poskrbela zase.

Kar naredi jemanje moči moškemu je, da silimo moške v to, da se morajo zaščititi pred svojo žensko, pred tabo. Če se mora zaščititi pred tabo, ne more hkrati zaščititi tudi tebe.

Najbolj fascinantna stvar pri vsem skupaj pa je to, da moški dobi energijo, da poskrbi za žensko in jo zaščiti v spolnosti. Seks v moškem sproži izločanje vazopresina, ki je hormon, ki v njemu sproži instinkt zaščitnika.

Ker ne poznamo razlik med nami in vrstnega reda instinktov pri moškemu si vedno znova ustvarjamo situacije, ki jih v resnici nočemo. To so teme o katerih govorim z udeleženkami drugega dela DivineFemme Akademije, ki v sebi združuje najbolj slastne informacije o umetnosti ženstvenosti in zemljevidu po moškem svetu.

Vrata v prvi del DivineFemme Akademije pa odpiram zelo kmalu. Če čutiš, da je to zate aktualna tema je do konca januarja je na voljo posebna ponudba. Prijaviš se lahko na 30 minutni brezplačni pogovor tukaj >>>

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

S svetlobo svoje ženske duše se želim dotakniti tvoje, da Ti s svojo svetlobo narediš pozitivno razliko v življenju svojega moškega in na svetu. Ker vem, da Ti s svojo svetlobo pustiš sled.