Neuspeh me je pripeljal do tukaj, kjer sem danes…

Vem, kako neverjetno se sliši, vendar drži; to, kar me je pripeljalo do tukaj, kjer sem danes, je bil neuspeh.

Strah pred neuspehom je bil dolga leta moje gorivo, da sem vedno znova šla za korenčkom v upanju, da bom ustvarila boljše življenje in vse tisto, kar sem si želela.

Biti neuspešna je bilo zame nekaj grozljivega.

Šele pred nekaj leti sem se lahko soočila z grožnjo, ki sem jo v otroštvu poslušala vedno znova; če ne boš pridna in se učila, boš pometala ceste.
Nisem hotela pometati cest in zato sem se vsakič, ko mi ni uspelo zagnala še bolj.

Dosegla sem vse kar sem si zadala.
In moja motivacija je bila dokazovanje, da zmorem in da znam biti uspešna.
Vedno znova. Vedno znova.

Dokler me to dokazovanje ni spravilo na rob preživetja.

Utrujena, nezadovoljna in nesrečna sem leta 2009 ugotovila, da ne glede na vse svoje dosežke, v sebi še vedno čutim, da sem v samem temelju neuspešna.
To me je zlomilo.

Ker če bi bila uspešna, se ne bi soočala s tem, da moj odnos razpada, da sem poslovno pogorela in da me ljudje ne marajo.

Bili so dnevi, ko bi kričala. In dnevi, ko bi ustavila planet in izstopila.
Počutila sem se brezupno sama, osamljena in brez vrednosti.

Vendar moja Neuspešna ni šla nikamor.
Skupaj sva sedeli.
In se gledali.
Iz oči v oči.

Leta sem se trudila, da bi jo prepodila, da bi jo izločila iz svojega življenja, da bi jo »pozdravila«, rezala sem vezi in jo zapirala v klet.
Vendar je bila še vedno tam.

In tako sem počasi dojela, da nikamor ne bo šla.
Da je na meni, da z njo ustvarim odnos. In da je moja izbira kakšen bo ta odnos.

Vedela sem, da jo lahko še naprej ignoriram, se borim z njo ali pa bežim od nje. Vse tri načine sem že poizkusila. Vse tri sem preigravala že desetletja.

Dojela sem, da je vsak odnos lahko nenehen boj, nenehen beg ali pa ignoranca.

Ko sem se zavezala temu, da bom iskrena do sebe, radikalno iskrena, sem prepoznala, kako zelo ignoriram tiste notranje odnose, ki so temeljni za moje preživetje.
Pa ne le za preživetje. Dojela sem, da moram, če želim res stopiti v svoj polni razcvet, namesto boja, bega ali otopelosti ustvariti zavestne odnose.

In začela sem s seboj.

Rada rečem, da je naše življenje kot igrišče, na katerem igramo svojo igro življenja. Vsi imamo svoj notranji tim, ki igra na tem igrišču.
In če si izposodim prispodobo iz košarke, lahko igraš svojo igro tako, da igralce siliš v strategije, ki so vnaprej naštudirane, v dinamiko, ki je postavljena. Ali pa igralce spoznaš, kot je to naredil Igor Kokoškov z zlato ekipo košarkašev in iz njih izvabiš najboljše kar zmorejo.

Da bi ustvarila harmonične in izpolnjujoče odnos najprej v sebi, moraš dobro poznati svoje igralce, ki jih imaš na igrišču življenja.

Ravno zaradi nepoznavanja tega, koga sploh imaš v svojem timu, se redno dogaja, da na tvoje igrišče življenja uletavajo zatrti, zanikani, skriti deli tebe, ki jih ne maraš.

In tako je moja Neuspešna pred kratkim spet uletela na igrišče mojega življenja.
Za razliko od prejšnjih srečanj, sem jo tokrat prepoznala in se z njo nisem borila. Nisem šla na igrišče, da bi jo zvlekla z njega in jo zaprla nazaj v klet, kar sem včasih redno počela.
Pa tudi ignorirala je nisem, kar sem včasih bolj ali manj uspešno počela.

Prepoznala sem, da me je ves ta čas učila, kako pomembno je, da si vzamem čas zase in za svoj počitek. Pa tega nisem prepoznala. Nisem ugledala blagoslova, ki ga je imela zame. Tako, kot nisem prepoznavala svoje dragocenosti.

To, da zmoreš ljudi, situacije in stvari v svojem življenju, namesto na piedestal ali v klet, dati v srce je ena največjih lekcij mojega življenja.

Da znaš vzljubiti sebe, namesto, da se zavračaš.
Celoto sebe, vse svetle in senčne dele sebe.

Ljubiti Sebe je temelj vseh odnosov.

Moj velik AHA moment je bil, da moram jaz postati ta ženska, ki brezpogojno ljubi sebe, če jo želim izkušati v svojem življenju.

Ljubezen do Sebe je začetek.

Bodi Sijajno in Sijajna!
Taja Albolena