Prijaznost žensko naredi bolj ženstveno

To so besede moškega, ki sem ga vprašala, kaj prijaznost s strani ženske pomeni zanj.

Vzel si je čas za razmislek, tako kot si ga moški pogosto vzame. Ženske se ne zavedamo, da je miselni proces pri moškem zelo drugačen kot je pri ženski. Je kot bi ga s vprašanjem poslala z vedrom po vodo. Traja, da vrže vedno v vodnjak in počasi privleče vodo na površje.

»Prijaznost žensko zmehča,« je začel. »Naredi jo bolj milo.«

»Če je ženska prijazna, čutim, da me sprejema takega, kot sem. Brez sojenja in obsojanja.
Prijaznost žensko sprosti, zmehča njene obrazne poteze.

Čutim, da je prijazna z menoj, ker me posluša.
Na voljo mi da prostor, da se lahko izrazim.
Ko me aktivno posluša, čutim, da me sprejema.

Če je ženska prijazna, je bolj naravna, pristna, resnična, ni narejena, izumetničena.

Prijaznosti ne moraš ponarediti, ker se čuti.

Ko se trudiš biti prijazna, to ni prijaznost. Ja, poskušaš biti prijetna, vendar se čuti, da se trudiš, da siliš nekaj, kar nisi.

Prijaznost si.
Čuti se toplina in sprejetost.

Iskrenost je pomemben del prijaznosti, da si kar si, brez olepševanja.

Prijaznost je lahko začetek.
Je vstopno mesto, ki žensko zmehča, jo naredi bolj ženstveno.

Sodobna ženska je trda. Zmore vse sama. Ne pusti moškemu, da ji pomaga ali naredi kaj zanjo. Pa tudi, ko naredi kaj zanjo ona tega ne sprejme, največkrat sploh ne opazi.

Zato je prijaznost pomembna.
In vedno imaš izbiro; lahko si prijazna ali pa imaš prav.«

Poslušala sem ga z odprtimi usti in nasmehom. Moški res štekajo, ampak res so jim stvari bolj jasne, kot nam ženskam. Me smo tiste, ki smo se pripravljene za voljo sprejetosti s strani zunanjega sveta prilagoditi, postati nenaravne, neavtentične, izumetničene.

Ja, moški vedo, da so bile ženske tisočletja preganjane in trpinčene. Razumejo. Ne razumejo pa naše potrebe, da se maščujemo in da se tega oklepamo, to pogrevamo, namesto, da bi v polnosti zaživele.

Same sebi smo največji rablji. Same sebe omejujemo.

Živimo v svobodnem svetu, kjer lahko v polnosti živimo svoje potenciale, pa se ustavljamo. Trpinčimo sebe in kaznujemo moške. Tega dela ne razumejo.

Čutim, da je čas, da ženske v sebi odkrijemo Varuhinjo Ljubezni. Varuhinjo Življenja in Svetlobe, ki pozna svojo dragocenost, pozna svojo moč. Vendar je ne zlorablja. Uporablja jo za dobro vseh ljudi.

Varuhinja Ljubezni ve, da je bistvenega pomena, da zelo dobro pozna svojo lastno naravo na eni strani in na drugi razliko z moškim. Več o tem, kako postati Varuhinja Ljubezni delim v spletnem druženju >>>tukaj<<<

Zagotovo se ti je zgodilo, da si se z moškim pogovarjala povsem dostojno, s prijaznim, a povsem neromantičnim tonom, toda on ljubeznivost vseeno interpretira kot spogledovanje.

Ženska ima v svoji naravi spogledljivko, ki zapeljuje življenje. Če jo poznaš in si z njo povezana v sebi, potem točno veš, kje je meja. Sama dolgo časa nisem vedela, da je ženska tista, ki v jeziku moškega odpira vrata in moškega spusti blizu.

Ženska mora pri sebi vedeti kdaj je odprla vrata in kaj se dogaja. To čutiš na energijski ravni. In če si res iskrena s seboj točno veš, kdaj si prestopila mejo.

Pogosto se ženske tega ne zavedajo, ker ne poznajo svoje ženske narave, zato se ji dogaja, da moški njeno prijaznost zamenja s flirtanjem. Subtilno namreč prestopijo mejo med ženstvenostjo, kjer ženska je kar je in ženskostjo, kjer se skozi svoje zunanje atribute trudi za njegovo pozornost.

Pogosto same dajemo napačne signale moškemu enostavno zaradi tega, ker ne poznamo sebe. Taka je moja osebna izkušnja.
Odkar se zavedam stvari, hitro vem kam pes taco moli, pa tudi kje sem sama.

Zunanji svet ti vedno le odslika tvoj notranji svet, zato je modro svoj notranji svet dobro poznati.

Bodi Sijajno in Sijajna!
Taja Albolena

P.S. O tem, kako bolje razumeti moške sem spisala eKnjigo, ki jo lahko prejmeš, če se prijaviš tukaj >>>.
Pripravila sem jo, ker sem zaradi nerazumevanja svojega moškega po 15 letih v odnosu skoraj odšla. In ker zate želim, da preden zabredeš v težave, poznaš 10 stvari, ki sem se jih v reševanju svojega odnosa naučila.