Sledi metuljem …

Že tretjo noč sem gledala v ekran in pozorno sledila navodilom osebe na drugi strani. Bilo je pomembno, bilo je edinstveno, čudežno, navdihujoče. “Bom zmogla?” sem se spraševala vedno znova in znova. Večni izziv zaupanja vase je bil tisti, s katerim sem se soočala vsako noč posebej. In ko hodim po svoji poti pogosto pridem do točke, ko je potrebno preseči samo sebe, svoja prepričanja, vse kar verjamem in narediti navdihnjeno akcijo, da bi se premaknila na naslednji nivo na svoji poti.

In kljub romantičnemu pogledu na duhovno rast lahko vedno znova pritrdim dejstvu, da je vse prej kot udobna. V resnici je skrajno neudobna, pogosto strašljiva in izzivalna, kajti vedno znova me izziva, da presegam svoje cone udobja, vse tisto kar menim, da je ok. In tako sem zopet dobila povabilo, da se predstavim, ki ga je spremljalo obilo metuljčkov v trebuhu,

Poznate ta občutek metuljčkov v trebuhu? Mnogi ga poznamo iz tistih časov, ko smo bili zaljubljeni. In vendar mnogi ne vedo, da nas metuljčki vedno vodijo v širitev in razcvet. Ko srečaš osebo ali najdeš dogodek na spletu, začneš z avanturo, ki povzroči ščemeč občutek v trebuhu, to pomeni, da si na pravi poti. Pot običajno ni najlažja in vendar je polna navdihov, čarovnije in premikov.

In spet sem na tisti točki v svojem življenju, ko vsakič, ko pomislim na to, da se izpostavim na nov način in delim to novo stvar, začutim na tisoče metuljev v mojem trebuhu. Strah ima velike oči in zavedam se, da je ključno to, da zaupam sama sebi. Kajti vedno, ko začenjaš z novimi stvarmi, si ti tista oseba, ki mora zaupati vase in v to, kar predstavljaš. Potrditve ne moreš dobiti v zunanjem svetu, ne glede na to, kako bi si želele, da bi jo lahko dobile. In samozaupanje je eden od štirih temeljnih kamnov, ki jih moramo postaviti v svoji notranjosti, poleg samozavedanja, samospoštovanja in samovrednotenja, ki nam dajo osnovo za to, da se v življenju premikamo tja, kamor si resnično želimo.

Verjeti moraš vase in v to, da si lahko to, kar želiš biti. Da lahko uživaš življenje, ki ga želiš uživati in da lahko delaš to kar ljubiš, ter si nagrajena za to kar počneš. Ključ je v tem, da si dopustiš, da se zgodi v tvojem življenju. In zato, da lahko zaživiš celostno, izpolnjeno, v harmoniji in ravnovesju s sabo je ključno poznavanje osnovnih treh sestavin, ki določajo kvaliteto življenja, ki ga živiš. Spoznati in utelesiti je potrebno svojo žensko esenco, svojo moško esenco in svojo dušno esenco. Ko se izmojstriš v tem, da so vse tri del tvojega vsakodnevnega živlejnja, da zavestno izbiraš tisto esenco, ki je najprimernejša v določenem trenutku, da se skoznjo izraziš, čutiš pomirjenost s seboj in s svetom.

Ko sem pri sebi prepoznala, kako pomembno je uglašenost teh treh aspektov, sem stopila v domeno povezanosti, sodelovanja, soustvarjanja, v domeno intuitivne akcije, ko slediš navdihom in metuljčkom v svojem trebuhu, ki se vodijo točno tja, kamor moraš iti.

Čas, je, da se naučimo slediti metuljem.

Bodi Sijajno!

Taja Albolena