Zahvalni dan je priložnost za praznovanje…

V ZDA praznujejo danes zahvalni dan, ki ga obeležujejo z obilno večerjo z družino in prijatelji, na kateri izrazijo hvaležnost za življenjske darove. Praznik izhaja iz tradicije pojedine v času žetve v kolonialnem Massachussettsu v 17. stoletju. Izvira iz tradicije zahvaljevanja bogu za dobro letino.

Zahvaljevanje za darove je ključnega pomena in v tem duhu hvaležnosti se želim danes zahvaliti vsem ženskam, ki mi zaupate. Vsem, ki vam je pomembno, da podpirate druge ženske v tem, da realizirajo svoje darilo, ki ga imajo, da ga delijo s svetom.

Počaščena sem in brezmejno hvaležna, da lahko stojim s tabo in za tabo, da te podpiram na tvoji poti razcveta. Hvala, da si!

Ženske potrebujemo povezanost. Nekaj najbolj naravnega nam je, da smo v medsebojnih odnosih, kajti odnosi so tisti, ki nas hranijo in negujejo. Zato ženske cvetimo, ko imamo podporo sestre, ki me vidi pristno, avtentično, tako kot sem. Dušna sestra je ženska, ki pomaga prebuditi mojo žensko dušo, da jo lahko vtkem v mrežo svojega življenja. Dušna sestra je ženska, danes ali v preteklosti, ki je naredila vse za služenje s prijaznostjo in sočutjem v skladu s platinastim pravilom, ki pravi; naredi drugim tisto, kar si želijo. Brez mučeništva in brez žrtvovanja.

Sestrstvo je bilo tradicionalno mesto posvečenosti, povezanosti, služenja, medsebojne podpore in sočutja, ki je spodbujalo mir, radost, enakost. In na Facebooku se je na mojem zidu znašla zgodba Elle Fitzgerald, ki zasluge za svoj uspeh pripisuje Marilyn Monroe. Marilyn je poklicala lastnika najelitnejšega kluba v Hollywoodu Mocambo in ji priskrbela nastop v klubu. Zvesto jo je spremljala na vsakem njenem nastopu v prvih mizah kluba. Marilyn je vedela, da bo njena prisotnost v klubu ustvarila veliko publicitete. Mediji so naredili svoje in Ella je postala kraljica jazza. Posnela je več kot 70 albumov in za vedno spremenila glasbeno industrijo.

Toliko žensk skrbi tekmovalnost in skušajo zavarovati sebe, da jim katera ženska ne bi »ukradla« idej. Toliko žensk verjame, da lahko uspejo samo na račun drugih žensk in dejansko kradejo ideje drugim. Vendar je resnica, ki sem jo spoznala, ko sem začela s spominjanjem žensk, kako pomembno je, da postanemo najsrečnejše ženske na svetu, da ne moremo postati svoja najveličastnejša verzija same. Enostavno ni mogoče.

Ženske potrebujemo sestrstvo. Ženske potrebujemo sestro, ki nas odslika, nas podpre, izzove, praznuje naše uspehe, da bi lahko vstopile v svojo polno moč svoje duše in razkrile svoj polni sijaj.

Moč, ki jo ženske nosimo v sebi je moč svetlobe, svetlobe, ki ne izgubi čisto ničesar, če jo delimo. Svetloba sije še močneje, če jo prepoznamo in negujemo. To kar je delo ženske je, da navdihne, da pokaže pot, je zgled in daje upanje drugim ženskam.

Pomembno je, da znamo praznovati moč preobrazbe, ki jo s seboj nosi sestrstvo. V duhu zgodbe Elle Fitzgerald in Marilyn Monroe te danes sprašujem;

Kdo so ženske, ki so naredile razliko v tvojem življenju?

101 stvari, za katere si hvaležna danes…

Deli z menoj!

Bodi Sijajno!
Taja Albolena