Ženska izdaja ženske…

Izdaja je ena tistih ran, ki me je bolela najbolj od vsega.
Najbolj pa je bolela izdaja ženske. Dušne sestre.
Vlekla sem jo s seboj kot težko utež iz življenja v življenje.
Zagotovo poznaš tisti grozni občutek, ko ti ženska, ki si ji zaupala, zabode nož v hrbet.

Številne ženske so me izdale, že od mladih nog naprej.
V osnovni šoli se spomnim kako zelo je bolelo, ko sem ostala sama – izločena iz skupnosti.
V srednji šoli sem zgodbo še nekajkrat ponovila.
Vedno znova sem doživljala izdajo s strani žensk, ki sem jim najbolj zaupala.

In ravno prejšnji teden smo se v sestrstvu pogovarjale o tem, kako pogosto je bilo v življenju žensk to, da je bila izločena, ker se ni podredila in delala kot so narekovali tisti, ki so bili glavni.

Zase vem, da sem dolga leta enostavno pogoltnila občutke krivice in se hkrati izogibala ženski družbi, če se je le dalo.

Hkrati pa sem sprejela to igro, v kateri se ženske bojujejo za svoje mesto in tekmujejo med seboj na žive in mrtve.

Ko sem bila leta 2014 ponovno deležna izdaje s strani ženske sem stvari popolnoma prevzela nase, prepričana, da je nekaj narobe z menoj in preplavljena s sramom sem se umaknila.

Delo s senco me je vedno znova vodilo nazaj v te izkušnje izdaje in v intenzivne občutke bolečine, ki so se porajali iz tega mesta.

Ženska izdaja ženske povzroča globoko parajočo bolečino, ki je čas ne more zaceliti.
Najpogostejši primeri izdaje med ženskami so povezani z moškimi. Pa naj gre za afero z možem prijateljice, za tesno prijateljstvo z bivšim fantom zaradi katerega se novo dekle počuti ogroženo ali za to, da veš, da mož tvojo najboljšo prijateljico vara, pa ji tega ne poveš.

Temu tesno sledijo izdaje na delovnem mestu, kjer te kolegica potunka, ker si sama želi projekta, ki ti je bil zaupan.

Mnoge ženske, ki pridejo v srčni krog v resnici ne zaupajo ženskam.
Obdane so z visokim zidom in oklepom… za vsak primer.

Pozabile smo, da je ena izmed ključnih stvari za ženske, ki nas oživlja, povezanost.
To je tisto, kar sem zelo globoko spoznala, ko sem se lotila povezovanja žensk skozi Razcvet Ženske. Ta izkušnja me je spomnila na to, da potrebujemo druga drugo. Ker skupaj letimo hitreje in dlje.

V resnici ne moreš zares narediti pozitivne razlike, ki jo želiš narediti, če nimaš ob sebi skupnosti, ki te podpira, drži in spominja na to, kar je zares pomembno.

Sestrstvo je nekaj svetega. Nekaj, kar se globoko dotika ženske Duše.
In izdaja sestrstva je nekaj, kar ni zgolj senca na individualni ravni.
Je senca na kolektivni ravni.

Večina nima zares zgleda kako je sestrstvo videti v praksi.
Nismo bile vzgajane s spoštovanjem ženske do ženske.
Učili so nas, da je treba spoštovati moške in jih postaviti na piedestal.
Tako že zgodaj začneš tekmovati za njihovo pozornost.

Naučiš se, da za pozornost tekmuješ z drugimi ženskami.
Ženska je tekmica in ne zaveznica.

Običajno že kot majhna punčka izkusiš izdajo s strani žensk v družini, pa naj bo to mati, babica ali teta. Kar okrepi občutke tega, da nisi vredna ljubezni in razvrednotenosti.

Običajno nimaš zgleda, kako je videti, ko se lahko zaneseš na drugo žensko in ji zaupaš svoje potrebe. Večina se ne počuti varno z drugo žensko.

In če hočemo preživeti v teh intenzivnih časih krize, ki vznika na vseh področjih, tako na področju zdravja, kot tudi posla, družine in osebnega odnosa s seboj, se moremo naučiti kako spoštovati in ceniti druga drugo namesto da ranimo in izdamo druga drugo.

Zdravljenje te ranjenosti terja, da vstopiš v svojo senco in se soočiš s tem, kar skriva v sebi.

Povezanost in podpora med ženskami je mogoča le, če se bomo vsaka pri sebi zmogle soočiti s tremi pomembnimi mesti, ki so največkrat vstopno mesto v senco izdaje.

Prvo je zavist.
Ko je ženska zavistna drugi ženski, stvari zelo hitro postanejo zelo grde. Zavist je občutek izjemnega nezadovoljstva, ker ima druga ženska nekaj, kar bi želela imeti tudi sama. Je del človeške izkušnje in v kolikor nisi prisotna in se ne zavedaš kaj se dogaja, hitro preplavi tvojo bit. Ženske zavidajo drugi ženski videz, telo, oblačila, službo, družino in moškega.
Družba v kateri živimo poudarja pomen videza in tega s kom si, ker je to tisto, kar določa tvoj status. Rezultat tega je, da bodo številni naredili vse kar je v njihovi moči, da ostanejo na vrhu, ne glede na to koga na poti povozijo, izdajo ali uničijo.

To, kar je potrebno je zavedanje celote, da prepoznaš svoje darove, svoje talente, svoje darilo, ki ga nosiš v sebi in zaradi katerega si tukaj.
Nihče ti ničesar ne more dati. In ničesar ne moreš nikomur vzeti.
Vsaka ženska je edinstvena, enkratna in neponovljiva.
To je potrebno prepoznati v sebi, zase, za svoje hčerke in za svoje sestre.

Drugo je tekmovalnost.
Naučene smo, da se počutiš ogroženo s strani druge ženske. In to se najbolj močno odraža ko gre za moške. Vse prepogosto ženska izda drugo žensko zaradi moškega na subtilne in malo manj subtilne načine. Nespoštovanje povezave, ki jo ženska ima s svojim moškim je nekaj, kar je globoko del družbe v kateri živimo.
Pa naj gre za to, da ženska odkrito flirta z moškim, ki je v zvezi z drugo žensko, ker ji to daje občutek zaželenosti, privlačnosti in pomembnosti. Lahko poskuša dobiti pozornost s strani moškega ko gre mimo njega, medtem, ko on drži za roko svoje dekle.
Te majhne izdaje medsebojnega spoštovanja so navada številnih žensk, ki ne cenijo druge ženske. Iščejo pozornost in tisti občutek naslade, da bi se počutile dobro in ko to dobijo pri enem, se premaknejo k naslednjemu. Kot ženska moškega sem pogosto čutila tovrstno izdajo in enostavno ne razumem tega, kaj ženska doseže s tem, da na tak način poniža žensko.
Dejstvo je, da smo ženske izjemno intuitivna bitja in čutimo kdaj druga ženska energijsko poseže v naš odnos z moškim.
Ko s svojo prijateljico tekmuješ za pozornost njenega moškega spodkopavaš tisto, kar si najbolj želiš. Podpora namesto tekmovalnost je pot, ki vodi v radost in izpolnjenost.
To kar je potrebno je, da prepoznaš in opustiš svojo potrebo po tekmovalnosti in se zaveš, da je sodelovanje in soustvarjanje tisto, ki nas bo vodilo v razcvet.

Tretje je nevrednost.
Ko se ženska počuti, da ni vredna, bo delovala iz mesta obupanosti, kar jo bo vodilo v obnašanje, ki ne odraža povezanosti s svojo žensko Dušo. Občutek manjvrednosti pogosto vznika iz najzgodnejšega obdobja, ko si priča ženskam v svojem življenju, ki te ponižajo in zasramujejo in s tem zasejejo seme nevrednosti v majhni punčki.
To, da ceniš sebe se začne z zgledom. In če takega zgleda v tvojem življenju nisi imela, je cenjenje sebe izziv, ki je pogosto trd oreh za mnoge ženske. Rezultat tega je, da se skriješ, nočeš biti vidna in se ne izpostaviš.
Tisto kar je nujno potrebno je, da prepoznaš, da v resnici ne gre za to, da iščeš občutek vrednosti v svetu tam zunaj. Pomembno je, da najdeš občutek dragocenosti v sebi.
Ko ti ceniš sebe kot žensko in spoštuješ sebe kot žensko in zaupaš vase kot žensko, boš to prepoznala in cenila tudi v ženskah okoli sebe.

Vse tri izkušnje, tako zavisti kot tudi tekmovalnosti in nevrednosti, izhajajo iz občutka pomanjkanja. Iz prepričanja, da ni dovolj za vse.
Iz notranje čustvene praznine.
Občutka, da nisi dovolj.
Nikoli dovolj dobra, dovolj lepa, dovolj pametna.

Zato je tako zelo pomembno, da prepoznaš, da si dovolj v sebi.

Ženska je ključnega pomena za življenje. Če v sebi ne čuti povezanosti in stika s svojo žensko Dušo, to vpliva na vse odnose v njenem življenju. Ko je ženska nesrečna so vsi okoli nje nesrečni.

Ženska ima izjemen vpliv na svojo okolico.
Zato je povezava s tvojimi ženskimi kvalitetami povezanosti, sočutja, empatije in negovanja ključnega pomena. NE le zate. Za ves svet.
Druga drugi smo dane, da se v procesu opolnomočenja podpiramo, spodbujamo, da stojimo druga ob drugi, druga za drugo in druga za drugo.

Da bi to lahko naredile pa je zdravljenje občutkov izdaje ključnega pomena.
Na voljo je individualno mentorstvo v katerem te vodim, da objameš sebe, se zaneseš nase, zaupaš vase in zasiješ kot Ženska, za katero si se rodila, da si. Za več informacij me pocukaj za rokav.

Bodi Svetloba, ki jo želiš videti v Svetu!
Taja Albolena

PRIPRAVLJENA NA VEČ?
Ostani v stiku z mano.
>>> Iz izkušenj vem, da takrat, ko se obrneš le k »svetlobi«, ne dosežeš globin svoje ženske Biti. Plehko in površinsko življenje pa ženske ne izpolni in zadovolji. Nepovezana s svojimi globinami imaš v življenju občutek, kot da bistvo ostaja neopredeljeno in zgolj površno obvisi v udobju znanega. V tvojih globinah so senčne plasti, ki se jih lahko dotakneš le, ko si se pripravljena spustiti v lastne globine in raziskati zaklad zakopanega ‘drugega’ jaza.
Te senčne plati svoje osebnosti vedno nosiš s seboj. Občasno se pokažejo kot preblisk, včasih pa jih v popolnem kaosu zagledaš v njihovi polni podobi. In v negotovem času, polnem izzivov, strahu, frustracije in kaosa, ti skriti deli, ki si se jim desetletja izogibala, splavajo na površje. In prepričevanje sebe, da bodo šli stran, ne deluje več. To, da osvetliš in objameš zatrte in skrite dele v Sebi je ključ. Več najdeš >>>tukaj<<<

>>> In ker zate želim, da ustvariš ljubezenski odnos, ki varuje ljubezen in da premagaš uničevalce ljubezni, ki ti stojijo na poti, sem pripravila brezplačni vodnik za varovanje ljubezni, pofočkaj se in postani del skupnosti Varuhinj Ljubezni.