Ženske, ki kradejo moške…

V mojem prejšnjem življenju (beri pred letom 2009) sem bila prepričana, da so ženske, ki kradejo drugim ženskam moške, zlobne. Moja definicija žensk, ki kradejo moške je bila usmerjena predvsem na ljubice in prostitutke. Priznam, prezirala sem jih in resnica je, da sem se počutila ogroženo.

“Kaj če se bo to zgodilo meni?” sem se prestrašeno spraševala in naredila vse kar sem vedela in znala, da bi to preprečila.

Potem je prišlo grenko spoznanje, da ni ničesar zunaj mene, kar ne bi bilo tudi v moji notranjosti. In s tem tudi soočenje z arhetipom prostitutke v sebi, ter sprejemanje ljubice kot enega od mojih notranjih aspektov. Ne, ni mi bilo všeč, čisto nič, vendar me je presunilo spoznanje, kako in kje varam samo sebe. Varanje ni nujno nekaj, kar se dogaja zgolj v zunanjem svetu. Za uspešno preigravanje arhetipskih vlog se lahko odigrava tudi v tvoji notranjosti.

In tako sem bila nekega večera soočena z vprašanjem; Kje varam samo sebe?
Ne, ni se bilo lahko spogledati s seboj in si priznati, da ne živim življenja kot si ga želim, da pravzaprav sploh ne poznam svojih potreb in da sama sebe vlečem za nos.

Prebujenje ni bil sprehod, soočiti sem se morala s kar nekaj težkimi temami. In ena od njih je bila tudi varanje. Nisem razumela, kako je lahko ženska z moškim kljub temu, da ima ženo in kako ne čuti tega, kako močno posega v tkanino odnosa, ki ga ima moški s svojo ženo.

Ženska čuti. In ženska ve, ko druga ženska poseže v eterično polje moškega, s katerim je. Moški ne vedo, da ženska čuti energije in pozna njegovo čustveno pokrajino veliko bolj od njega, zato vedno mislijo, da jo bodo odnesli brez posledic, če bodo le dovolj pazljivi. Vendar ženska brez dvoma ve, kaj se dogaja. Vprašanje je le, ali si to tudi dopusti videti in si to prizna. Pogosto si ne, ker je bolečina izdaje enostavno prevelika. Ko si izdana, se v notranjosti prebudi izvorna bolečina nevidnosti, da nisi videna, ugledana, da nekdo ne vidi tvoje vrednosti, tega kdo v resnici si. Pa ne le to. Najbolj boleče pri celi stvari je, ker ti sama ne vidiš sebe, ker ti varaš sebe, ker ti sebi ne poveš resnice in izdajaš samo sebe.

Moški so izjemno zanimiva bitja, kar potrjuje tudi zapis kolumne, ki me je danes navdihnila k zapisu in si jo lahko preberete tukaj… Rad imam obe; ženo in ljubico. V svojem raziskovanju moške narave lahko temu le pritrdim. Na žalost drži, da se moški zelo hitro dolgočasi. Res je, moški si želi raznolikosti. In ja, moški vedno misli, da je dovolj pameten, da ga žena ne bo dobila.

Verjetno eno najbolj presunljivih spoznanj, ki sem jih dojela, ko sem se izobraževala s svojo prvo mentorico na področju ženstvenosti, je bilo, da si moški želi izkusiti več žensk. Tega sem se bala in to mi je skoraj vzelo vso voljo, da bi sploh še nadaljevala s seminarjem. Vendar je sledilo enako presunljivo dejstvo, to, česar nisem vedela in česar ne ve velika večina žensk, kar je velika skrivnost kurtizan, da v resnici nisi le “ena” ženska.

Moški si želi razburljivosti v svojem življenju. In ja, življenje moškega je dolgočasno. Vendar je ženska tista, ki v življenje moškega vnese razburljivost, raznolikost, živost in vitalnost. Moški radi rečejo, da je ženska tista zaradi katere je življenje vredno in zaradi katere je vedno znova boljši moški.

Ključno vprašanje tukaj je brez dvoma; Katera ženska je tista, zaradi katere je boljši moški, žena ali ljubica?

Žena pogosto zapade v rutino vsakdana. Žena ima pogosto vse karakteristike arhetipa mame. Mama je zelo skrbna, mirna, trdna, stabilna in ustvarja občutek domačnosti, stabilnosti v življenju moškega. Vendar, če ženska večino svojega časa preživlja zgolj v eni arhetipski vlogi in s svojo življenjsko energijo oživlja zgolj ta del svoje bogate notranje čustvene pokrajine, hitro postane dolgočasna. Postane nekaj nepogrešljivega, miren pristan za moškega, ki mu nudi občutek varnosti, družinskosti, vendar si želi več.

In to je tisto, česar se velika večina sodobnih žensk na smrt boji, da ne bodo dovolj.

Ključna skrivnost ženske narave je ravno v njeni raznolikosti in na to ženske vse prerade pozabljamo. Tako hitro se udomačimo v eni vlogi, da pozabimo na svojo raznolikost, ki jo čisto vsaka nosi v svoji notranjosti. Dejstvo je, da je vse v tebi… ženska esenca je v svojem izvoru narava, je življenje, je vitalnost, je raznolikost. In da bi lahko to resnično zaživela, moraš spoznati tudi druge dele sebe, ki so del tvoje notranje čustvene pokrajine.

Ena tistih, ki se je bojimo kot hudič križa, je brez dvoma ljubica. Ljubica je v svoji arhetipski naravi iskriva, je živa, je razburljiva, je igriva, je nevarna in ja, dobro pozna globine, v katere vodi svojega moškega.. In točno ta ljubica je v tebi, je del tebe. Le da smo jo ženske pogosto zaradi sodb in obsodb družbe potisnile nekam v globine nezavednega v svoji notranjosti.

Ko sem se leta 2009 spoznavala s svojo ljubico, sem sprva sramežljivo stopala na njen teritorij, kmalu pa sem spoznala kakšno moč in kakšno vrednost ta arhetip nosi s seboj.

Da ne govorim o tem, kako ta arhetip pozna pokrajino spolnosti in danes rada rečem, da v resnici ne potrebuješ nobenih tehnik, tantre ali kamasutre, da bi zadovoljila svojega moškega in osrečila sebe. Vse kar je potrebno je stik s tem delom v sebi, ki enostavno ve kaj in kako. Ve, kam bo zapeljala igro v tistem trenutku in tako pogosto preseneča mene, da ne govorim o vznemirjenju, ki ga doživlja moj moški, ki rad reče, da si sploh ni predstavljal, da je spolnost lahko tako noro dobra in vznemirljiva. Spoznala sem, da je spolnost, z besedami Davida Deide, najhitrejša pot do Boga. In ja, ta del, ljubica, je v meni ravno tako, kot je v čisto vsaki ženski na planetu.

Ključ je v odnosu, odnosu s svojo ljubico.

In raznolikosti nikoli ni konca, kajti divja ženska je tista, ki v odnos vnese divjost in nepredvidljivost. Včasih je svečenica tista, ki s svojo prisotnostjo pomirja. In v teh trenutkih je tišina, globina dotika, masaže, nekaj tako posvečenega, da enostavno ni potrebno čisto nič drugega. In muza je tista, ki moškega navdihne, ga opogumlja, ga spodbuja, da se poda v neznane vode. In zdravilka je tista, ki s svojim dotikom zdravi, znižuje stres, neguje.

Bistveno vprašanje na tem mestu se glasi; Jih poznaš?

Poznaš različne dele sebe? Jih znaš zavestno izbirati glede na to, kaj je v danem trenutku aktualno? Ali se raje držiš znane rutine in tako pogosto zapadeš v dolgočasno in enolično življenje?

Eno pomembnih spoznanj zame osebno je povezano z dejstvom, da moški v svojih genih še vedno nosi lovca. Lovec lovi in osvaja trofeje. In rada rečem, da ženska nikoli ne bi smela pristati v vitrini z osvojenimi trofejami. Edini način, ki ga poznam in ki ga delim z ženskami v svoji skupnosti je, da odkriješ svojo notranjo raznolikost, svojo bogato čustveno pokrajino, ki razkriva ženske arhetipe, ki jih lahko s svojo energijo zavestno oživljaš. Na tak način v sebi prebudiš živost, raznolikost, vitalnost. Razumevanje in poznavanje tvoje barvitosti, cele mavrice tvojega izraza pa bo pripomoglo tudi k temu, da nikoli ne boš čisto zares osvojena. Vedno boš lahko s svojim moškim delila drugačen odtenek, drugačno zgodbo, kar bo obogatilo in razgibalo vajin odnos.

Če te zanima več, se mi pridruži na štiri mesece dolgem popotovanju vase, ki sem ga poimenovala Odstiranje tančic Prebujene Ženske. Več si lahko prebereš na povezavi tukaj…

Tukaj pa najdeš enega od starejših zapisov, ki govori o tem, zakaj je tako pomembno, da postaneš najsrečnejša ženska na svetu….

In če se vrnem na začetek, k ženskam, ki kradejo moške. V zadnjih letih sem imela priložnost spoznati številne ljubice in to kar me je globoko ganilo, je bilo spoznanje, kako pogosto sprejmejo to vlogo v upanju, da bo moški na koncu videl njeno vrednost in izbral samo njo. Kako pogosto so njena notranja hrepenenja in potrebe tiste, ki jo vodijo v to, da se je za ljubezen pripravljena odpovedati vsemu in živeti življenje v senci žene. Enim to odgovarja, za druge je vir bolečine. Dejstvo pa je, da je vedno ravno nepoznavanje sebe, svojih potreb in svojih manjkajočih delčkov tisto, ki nas v življenju vodi v izbire, za katere smo bile prepričani, da jih nikoli ne bomo izbrale, da jih izkusimo.

Danes vem, da je moja potreba, da je moj moški samo moj, ker je celostnost in celovitost predaje zgolj njemu tisto, kar osrečuje mene. Vsaka mora poznati svoje potrebe, kajti le tako lahko pristno izbira to, kar je njena dušna izbira. In kot pravijo; sto ljudi, sto čudi, zato je raznolikost mnenj na tem področju stvar presoje vsakega posameznika.

Bodi Sijajno!
Taja Albolena