Moški išče svobodo…

Ko sem svojega moškega vprašala, če moški svojo možatost izžareva iz sebe na enak način kot ženske, mi je po nekaj minutnem razmisleku odgovoril: “A ni Deida pisal o tem, da je moški čista zavest, prisotnost, tišina, nepremičnost, praznina. Veš moški potrebuje samoto, da se umakne vase in v sebi najde stik s svojimi vrednotami, da najde svoj center, stik s svobodo. Veš, za moškega je samota in svoboda ena in ista stvar.”

Priznam, še vedno me osupne, ko svojemu moškemu postavim vprašanje in nanj odgovori s tako prisotnostjo, pozornostjo, da mi čeljust pade na tla. In to, drage dame, je ena najbolj seksi stvari, ki jih poznam. Ko imam ob sebi moškega, ki je prisoten, popolnoma usmerjen, fokusiran in vem, da je njegova želja, da osreči mene.

Ko sem se leta 2009 pritoževala nad tem, da takih moških ni in kako lahko svojega moškega spremenim, da bo postal tak, kot sem si želela, si niti v najbolj divjih sanjah nisem upala zaželeti, da bo tako kot je danes.

Praznovala sva 22 skupnih let in vprašal me je, če bi želela, da me pelje na večerjo. Včasih bi ubijala za take trenutke. Vendar tokrat nisem bila razpoložena za zunanje aktivnosti. Imam obdobje, ko imam raje njegovo bližino, njegov vonj, toplino in zadnje čase še posebej obožujem seks. Tisti divji utrip in globine, ki božajo mojo dušo. Obožujem globine in potapljanje v neskončnost vesolja, ekstazo, ko samo si. In vse ostalo neha obstajati.
David Deida ima prav, ko pravi, da je spolnost najhitrejša pot k Bogu. Podpišem.

Pa ni bilo vedno tako.

V svojem življenju sem šla čez marsikaj. V nekem obdobju sem bila frigidna, potem sem bila depresivna in ena od diagnoz, ki mi jih je postavil je bila, da imam bipolarno motnjo. Ja, bila so obdobja, ko sem bila nanj jezna kot ris. Razburjala sem se in pljuvala strup, pa ni kaj dosti pomagalo.

Šla sem čez obdobje, ko je brezno med nama le raslo in se poglabljalo, dokler nisem dojela, da bo nekdo moral zgraditi most, če se hočeva še kdaj srečati. In spet sem bila besna, ko sem dojela, da bom to jaz.

Velikokrat sem s strani prijatljic poslušala, da bi bilo bolje, če oddidem in da ni moški zame. In priznam, tudi to obdobje sem imela, ko sem resno razmišljala o tem, da je čas, da dvignem sidro in odidem.

Vendar sem imela to srečo, da mi je moja mentorica rekla, naj temeljito premislim, preden naredim korak. Ne glede na to, v katero smer ga bom naredila.

In tako sem v soboto ponoči, po mojem predavanju, kjer sem govorila o tem, da je ženska svetloba in da je pomembno, da prepozna, izkusi in predvsem utelesi svoj Dragulj, da bi lahko izžarevala to, kdo ona je, mojemu dragemu postavila vprašanje, kako je s tem pri moškemu.

Njegov odgovor je bil: “Veš, moški je po duši lovec. In lahko se dela, da gre na lov. Ampak, če doma nima kraljice, nima komu prinesti plena. To, da moški poskrbi za svojo žensko, ga napolni, čuti, da je potreben in da je zaželen. To je vredno vsake muke na poti. Moški potrebuje Dom in Dom ustvari Ženska.”

“Moški potrebuje samoto. Veš, potem, ko grem na bicikl, sem ti na voljo. Potem lahko hodim s teboj po trgovinah ali pa te peljem kamorkoli, ker sem poskrbel zase in našel svoj center v sebi. Ko sem v stiku s sabo, sem v stiku s svobodo.”

Pomislila sem na to, kolikokrat sem se pritoževala in ga prepričevala, da naj čas preživlja z mano, namesto, da gre na kolo. Kolikokrat sem sama sebi vzela to, po čemer sem najbolj hrepenela, ker mu nisem dala prostora, da poskrbi zase.

Moški v športu najde svoj mir, pa naj bo to tek ali kolo, veslanje ali plezanje. To so aktivnosti, kjer najde stik s svojimi vrednostami in stik s svobodo v sebi. Ko ima ta stik v sebi, je lahko s tabo in z otroci in v tem brezmejno uživa. Danes vem, da je meditacija moška duhovna praksa in meditira lahko tudi, ko se premika, ni nujno potrebno, da sedi pri miru.

Pogosto so se mi zdeli moški egoistični in vase zagledani, ko so najprej poskrbeli zase. Danes vem, da mora moški, če hoče biti 100% prisoten in pozoren do ženske, biti najprej v stiku s sabo. Iz tega notranjega centra deli svoje darilo. In njegovo darilo je čista zavest. Ko čuti, da je v ravnovesju v sebi, je lahko 100% prisoten in pozoren, kar je najbolj seksi stvar na moškem.

Moški tanka svojo posodo goriva s svobodo.

Deida pravi: “Takrat, ko se obrneš popolnoma vase, v svoje notranje jedro, v njem najdeš Eno. In to Eno je zavestna svetloba, sijoča zavest. Da bi se življenje lahko zgodilo in izkusilo samo sebe, se Eno razdeli na dva principa; svetlobo in zavest. Vse se manifestira najprej kot energija in nato materija. Svetloba je ženski princip, Shakti, boginja, mati. Tisti del, ki ostaja v miru, se vedno zaveda energije in materije je zavest, moški princip, Shiva. In zavest je tista, ki penetrira svetlobo, skozi spolnost, skozi kreacijo, skozi življenje. Moška esenca predstavlja zavest. Ženska esenca predstavlja svetlobo.”

Možatost se izraža skozi usmerjeno penetracijo. To je tisti del življenja, ki je priča in se zaveda plesa življenja. Je del, ki se ne spreminja in nenehno penetrira vse. Možatost živi v popolni svobodi na sredi nenehno spreminjajočega se plesa materije. Penetrira meje in ostaja nedotaknjen v centru viharja. Je praznina, prisotnost in zavest. Bolj, ko je moški možat, bolj se sprosti v svojo izvorno esenco možatosti. Postaja možat ne v smislu mačo stereotipa, temveč kot aspekt izvorne enosti, ki je zavest in praznina in ki penetrira materijo z zavedanjem. Možatost je penetrirajoča zavest božanskega. Skozi njega ponuja najgloblje darilo jasnosti in nepremične prisotnosti, ki je ženski tako zelo seksi.

In to, kar moške pogosto žre je; Ali ženska nalašč vedno znova preizkuša njegove živce in potrpežljivost, ko ga poskuša spraviti ven iz centra. To, kar moški ne vedo, je dejstvo, da je za žensko najbolj seksi stvar na svetu, da moški ostaja prisoten in v centru ne glede na to, kako ga ženska provocira.

Možatost definira in vodi njegovo iskanje svobode. Kot bi si v džungli utiral pot z izsekavanjem rastlinja z mačeto, si moški utira pot skozi tri značilne faze, skozi katere se svoboda razkriva v njegovem življenju. Ob tem je pomembno razumeti, da vsak moški na čisto svoj način uporablja svojo možato energijo, da najde občutek svobode.

V prvi fazi moški želi nekaj pridobiti, pa naj bo to denar, moč, slava ali seks. Ženska je v tej fazi pogosto trofeja. V prvi fazi odnos temelji na odvisnosti, kajti moški poskrbi za žensko, v zameno mu ženska daje svetlobo in ljubečnost, ki jo potrebuje. Za večino nas na Zahodu, so naši starši model tovrstnega odnosa, ko je moški hodil v službo in poskrbel za družino, ženska pa je v prvi vrsti skrbela za družino in Dom. Moški je v tej fazi glava družine in njegovo iskanje svobode je povezano z imeti VEČ. Večjo hišo, večji avto, več denarja, več xyz. Moški ima v tej fazi občutek, da če bi imel več denarja, časa, seksa in energije, potem bi bil bolj svoboden.

V drugi fazi stopi v ospredje avtentičnost in delo na sebi, izboljševanje sebe. V tej fazi gre moški pogosto v ustvarjanje enakovrednih odnosov, značilno je to, da ženska uravnoveša svojo žensko z moško polarnostjo v sebi, medtem, ko moški spoznava svojo notranjo žensko plat, oziroma svojo notranjo Animo. Tukaj se moško iskanje svobode ne odzaža več skozi VEČ, temveč skozi BOLJŠE. Išče boljše terene, boljšo službo, boljšo drugo polovico in verjame, če najde boljši val, boljše razmere, potem bo bolj svoboden.

In potem nastopi tretja faza, ko mora opustiti svojo samodefinicijo in prenehati z iskanjem dovršitve. Začutiti mora napetost sedanjega trenutka, se premakniti skozi in opustiti omejitve, da bi se v vsakem trenutku odprl ljubezni. Odnos v tej fazi postane intimno partnerstvo. Moški, ki je v sebi integriral tako svoj moški, kot ženski del ne išče več svobode zunaj sebe, temveč se zaveda, da je svoboda. To svobodo je našel v sebi in jo iz sebe deli z drugimi. Moški uteleša svobodo skozi vse kar počne in svobodo iz sebe skozi 100% prisotnost in pozornost deli s tistimi, s katerimi je.

In to je proces skozi katerega potuje v svojem tempu in na svoj način.

Moški se odziva na žensko. In s tem, ko raste ženska, moškega sili v rast in razvoj, kar je vse prej kot udobno in pomembno je, da se tega zavedaš. Ko on raste v svobodo skozi tri faze, ti utelešaš svojo ljubezen in potuješ skozi iste tri faze. In postajaš ljubezen, namesto, da jo iščeš zunaj sebe.

In to je proces skozi katerega vodim ženske. Kako postati ljubezen in to ljubezen deliti z drugimi skozi svoje edinstveno izžarevanje, skozi svoj Dragulj. Ti moraš vedeti, kaj so tiste kvalitete, ki so del tvojega Dragulja, da bi jih lahko zavestno delila z drugimi.

Kakšna je tvoja izkušnja? Ali živiš to kdo ti si in deliš sebe z ljudmi in s svetom?
Vesela bom, če svojo izkušnjo podeliš z menoj v komentarjih.

Bodi Sijajno!
Taja Albolena

Taja Albolena je strastna raziskovalka ženstvenosti, ki verjame, da je biti Ženska Darilo. Taja srčni ženski, ki se trudi in dokazuje, da zmore vse sama, pokaže, kako s svojo svetlobo spreminja svet in moškega s svojim zadovoljstvom ter radostjo, da je ta Ženska, za katero se je rodila, da je, navdihne, da postane boljši moški. Več najdeš na www.divine.si