Odpuščam Si …

Ko sem spomladi že govorila o odpuščanju, v članku Odpuščanje vs. Sprejemanje, si sploh predstavljala nisem kako pomembno vlogo bo odigrala sprejemljivost v mojem življenju. Rada rečem, da ni kaj odpustiti, ko se enkrat zavedaš, da je vse Eno in je Eno v vsem, da smo že del Celote, le spomniti se moramo svojega mesta v srcu kreacije. In pot v srce vodi skozi čutenje in skozi telo. Mnogi se ne zavedamo kako pomembno je stvari začutiti, če jih hočemo spustiti skozi čustveni tok in sprejeti take kot so v svojem izvoru.

V teh dneh je pogosto razmišljanje v tej smeri, da je potrebno odpustiti ljudem in stvarem, kajti soočenje s smrtjo enkrat na leto prinese na plano tudi nerazrešene stvari, ki jih nosimo v sebi. In tale teden je res zanimiv, kajti sprožajo se mogočni energijski tokovi, ki nas spodbujajo k temu, da se spustimo in končno sprejmemo.

Pot v srce vodi skozi nesojenje, kajti sojenje je tisto, ki ustvarja dualnost piedistalov in kleti. Ko imamo sami sebe v kleti (se sodimo, mučimo in trpinčimo) imamo avtoriteto na piedistalu in ko smo mi pomembna avtoriteta (sodimo druge, jih kritiziramo in mrcvarimo), imamo nekoga v kleti. In ko si v srcu, si v neskončnosti, v nesojenju kjer ni nobene potrebe po tem, da bi karkoli odpustil. Ko si Eno ni ničesar zunaj tebe, odpuščanje pa podpira paradigmo ločenosti od nekoga. Kajti, da lahko nekoga sodiš, mora biti zunaj tebe. Ko spoznaš, da v resnici sodiš samega sebe s tem, ko sodiš ljudi in situacije zunaj sebe je samo še korak do tega spoznanja, da tisto kar pozdravi situacijo, jo integrira vključuje brezpogojno ljubezen do sebe. Potreba po odpuščanju izhaja iz paradigme kjer stvari razsojamo kot dobre in slabe. Ko ni razsojanja, nimamo česa oproščati drugim ali sebi.

Ko se zavemo, da smo Celota vsega, da je vse že v nas, kajti vse je Eno in Eno je v vsem, spoznamo, da je na mestu da odpuščanje zamenjamo s sprejemljivostjo, z ljubeznijo in empatijo. Kajti ni ničesar, kar bi morali odpustiti in hkrati je potrebno sprejeti vse ploskve svojega notranjega diamanta. Negovanje in spoštovanje vseh ploskev diamanta življenja je potrebno, sprejemanje vseh delov Celote.

Zato niti odpuščanje sebi ni potrebno in ko na svoji poti pridemo v stik s svojim notranjim zapuščanjem samega sebe je bolečina soočenja s tem, kako globoko ranimo sami sebe, ko se zapustimo tako velika, da je pogosto težko sprejeti in objeti dejstvo, kako nespoštujemo sebe, kako se povozimo, kako kruti smo pravzaprav sami do sebe, v sebi. Spoznavam, da je srčni krog edino mesto, ki ima tako močno strukturo, da je kot alkemični kotel, ki nam drži sveti prostor v katerem se zmoremo spogledati sami s seboj in sprejeti. Dokler nisem imela na voljo razumevanja kako držati to posodo za preobrazbo sploh nisem šla tako globoko v sebi, kajti naša primarna potreba v življenju je trojna, tako kot so trojni naši možgani; varnost, zadovoljstvo in povezanost. To kar pozdravi naš globok občutek notranje zapuščenosti je prisotnost, potrditev tistih, ki jim zaupamo, da nas čutijo, kar čutimo. IN zato si moramo dopustiti, da smo ranljivi, da smo odprti, da smo voljni. Edina pot v srce vodi skozi soočenje s svojimi demoni, ki jih nosimo v sebi. In le ena rana je močnejša od zapuščenosti in globoke osamljenosti in to je ločenost.

Ljubezen do sebe zdravi vse rane, vendar si pogosto ljubezni do sebe ne dovolimo čutiti, dokler smo tako globoko ranjeni in tako se vrtimo v začaranem krogu, kajti zgolj mentalno ponavljanje odpuščam ti, ljubim te, brez da bi to čisto zares utelesili, to začutili v sebi, ne pomaga. Treba je iti s tokom energije, treba se je prepustiti čustvom, da bi odstranili zajezenosti, ki jih imamo v sebi. Ljubi sebe brezpogojno. Samo bodi … ljubezen.

DivineFlow nas vodi iz strahu v radost, iz stresa v ljubezen, iz glave v srce. Je tok, božanski tok, ki osvobaja. In dokler nisem povezala vseh točk v tej izjemni tapiseriji življenja nisem prepoznala kako že vrsto let sledim toku in kako ga zavestno poustvariti. DivineFlow razkriva kako zaživeti najveličastnejšo ljubezensko zgodbo na svetu, ljubezni do sebe. Kako se utelesiti in začutiti svojo Bit. In samo do 1.11.2013 je za prijave na novembrski termin na voljo 40% popust. Ker je čas, da se zaljubimo Vase!

Taja Albolena

PainPleasure_Nithyananda